Осмокласници 2025/2026

• 38 199
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
😃 Не ми стана ясно защо само софийските села се споменават за деца с ниски резултати. Макар че за някои мога да поспоря.
Моето мнение е, че ако не е в София или в някой друг голям град, изискванията на учителите, нивото и заинтересоваността на учениците са много ниски.
Защото познавам деца от там, без друга причина. Добри и умни деца, просто не им се учи.  Има ги публикувани училищата, ако на някой му се анализира, не са тайна.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 23:12 от Априлски душ

# 466
Проблемът с резултатите на децата в софийските села не е в това, че карат тротинетки, тротинетки карат и в градовете, а в това, че повечето деца ги записват в столични училища. И накрая остават повечко от малцинствата. А е трудно да постигнеш резултати с ученици, за които българският не е майчин.
Тези процеси са същите, които се случват и в кварталните софийски училища, но след седми клас. В селата почват по-рано - след четвърти клас, а понякога още от първи.
Иначе е факт, че излизат повече навън, играят, стоят до по-късно, събират се големи групички, по-лесно се осъществяват контакти в малко населено място. По-трудно е да прибереш селско дете вътре, за да стои над учебниците, отколкото градско...Нормален е стремежът на всяко дете да иска да играе с връстници, но друго е да познаваш всички съседчета, а не само училището да ти е източник на социални контакти. И съответно остава по-малко време за учене. Но пак си е до дете.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 11:13 от Аmanda

# 467
Момичета, колко време отнема изтеглянето на дипломата?

Обмисляме дали да рискуваме и при тези съвсем кратки срокове за подаване на документи се чудя дали е много сложна процедурата по отписване. Подаваш ли молба/заявление, чака ли се някой да я одобри, предполагам се ходи при заместник-директорите, имат ли право да те размотават и да не може да се отпишем навреме...

2 минути ми отне на мен. Дадоха ми свидетелството, написах на заявлението, с което е записан, че получавам оригинал на свидетелство, дата, подпис и това е. След 10 минути беше сменен и статуса в инфоприем на "незаписан".

# 468
  • София
Чета за курсове и тренировки и осъзнавам колко съм над нещата 🤭 Наборът не е спирал спорта, освен когато бяхме извън София, но тази година се надявам да няма амбиции за курсове, защото от 5ти клас досега нямахме една събота и неделя почивни. Иначе в четвъртък пак заминаваме за 5 дни, така че подготовка за учебната година ще има в последния момент.

# 469
  • София
Отписването отнема време за попълване на една декларация, че си вземаш оригиналите. Ако нямаш късмета да нацелиш матура Dizzy Face става наистина бързо! Сега обаче, като погледнах в системата все още след трето класиране пише, че е записана. Оригиналите и са в новото училище и е записана там, май нямам повод да се притеснявам Thinking

# 470
  • софия
Подадохте ли документи за помощта за 8-ми клас, може ли електронно?

# 471
Като видях 5 класиране в 35-то там дъщеря ми влизаше от раз, но не рискувахме.

# 472
Подадохте ли документи за помощта за 8-ми клас, може ли електронно?

Да, подадох онлайн и вече ми преведоха парите.

# 473
  • Варна
 Да, онлайн подадох и аз, но чакам от училището  служебната бележка,че е приет. И точно преди малко видях, че род. среща ще е на 1.09. Даже ще ни дадат учебниците.

# 474
Може ли линк откъде подадохте?

# 475
# 476
Когато подавате, всичките ли децавписвате или само това, за коетосе отнася.
Понеже миналия път имаше три празни полета за деца и аз ги попълних всичките..

# 477
  • Бургас
В моя случай само за детето, за което се отнася. Другото ми е във втори клас и за него попълвах отделна декларация 1-4 клас. Даже ми се върти, че имаше отбелязано някъде, че се попълва само за детето, за което се иска помощта.

# 478
  • Пловдив
Няма как да попълните само за 1 дете (ако имате повече). Има си отделна секция, в която изрично си пише да се попълни информация за всички налични деца. Даже има бутон за зареждане служебно на тези данни.

За 1-4 клас е отделна декларация и там се попълва само за конкретното дете.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 12:51 от *ashley*

# 479
  • софия
Аз имам само входящ номер за записване, служебна бележка нямам от училището

Общи условия

Активация на акаунт