Осмокласници 2025/2026

• 38 225
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Ако мога моята да я изритам да спортува някъде, ще съм най-щастливия човек на света, но не ще магарето. Ходеше известно време на катерене, но и било омръзнало и не иска да чуе. На тенис ходи, светело и в очите слънцето. На бадминтон и миришела залата. На волейбол я боляли ръцете, на гимнастика я карали да прави шпагат и я болели краката, хич не е гъвкава. Ходеше със сестра си да тичат, за това я бива, добра е в тичането, но ги подгонило куче, захапало я за маратонката и я скъсало, та от месец не тича. Колело не иска да кара, защото и духал вятъра покрай ушите и я заболявали.
 Отглеждам си принцеса на грахово зърно

На модерни или на латино танци (напр.салса) няма ли да и хареса? Момичетата обичат  да танцуват и си е доста натоварващо. Има във фитнес центровете и други групови занимания. А може и на пътека във фитнес да тича, щом като обича.

# 451
  • Бургас
Моите ще си продължат с танците- едната не е спирала цяло лято, а другата чака с нетърпение да започнат.
 Няма да ходят на английски тази година, за да си наблегнат на новите езици. В 9-ти клас ще продължат и с него, за да покрият сертификат евентуално и да имат по- голям избор за по-нататъшното си развитие!
Чета ви, но нямам никакво желание да се включвам в дискусиите! Обзела ме е някаква апатия и съм обезверена за цялостното развитие на държавата.... за съжаление Sad

# 452
Фитнес не иска и да чуе. За танците сега събирам сили да почна борбата, че ще е дълга, докато бъде кандърдисана

# 453
Моето ще продължи да ходи от дъжд на вятър на тенис и рисуване. Не е нищо натоварващо, два пъти в седмицата на тенис и един на рисуване, а понякога ги и пропуска, така че може да се каже, че и по-рядко са посещенията всъщност. На плуване веднъж месечно, ако отиде - добре.
Образователни курсове, освен по математика в 7 клас, никога не е посещавал и така ще си продължи Grinning Самият той си казва, че ще е "сред орлите - кукувица", демек последният в клуба на първите Joy

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 18:02 от Мила Атова

# 454
Да си последен в клуба на първите е най-готино. Както баща ми казваше едно време-така да вкараш гола, че да обереш паяжината в ъгъла.

# 455
Да си последен в клуба на първите е най-готино. Както баща ми казваше едно време-така да вкараш гола, че да обереш паяжината в ъгъла.
Ми дано да успее така да направи Grinning

# 456
Наборът се отказа тотално от кикбокса /тръгна късно и не беше много добър, в 7 клас спря и ако се върне сега знае, че много ще пада/. От професионалното плуване също се отказа. Ходи 1-2 пъти седмично да изправя гръбнака. Иска фитнес, но аз не му давам, за да не направи някоя травма от незнание. Надявам се в училище да може да тренира нещо /волей, баскет/. Записах го на немски, защото не можа да се добере до него в училище, а в момента се е запалил много по Рамщайн и иска да го учи. А аз такава възможност не искам да изпускам, защото той рядко има желание да учи каквото и да е. Няма да го натискам. Колкото научи, толкова. И без това няма да му и основен език. Английски няма да продължава в школата, защото му е първи език в училище.

# 457
  • София
Априлски душ, с глас се смея с твоята мома, ама тя тъкмо като за моя големия синковец. Той не ще да играе тенис, защото като го удари топка много боли. А пък на плуване го удряли с един прът 😂.
Иначе наборът изобщо не е е спирал музикалните уроци, с неговия инструмент повече от една седмица е направо фатална. Той си е свикнал още от първи клас, че не свири само, когато пътуваме някъде на почивка.
Колебаех се за втори език да започне тази година, но пък английски (първия в училище) не го учил много-много в основното, та може да му дойде нагорно.

# 458
  • Пловдив
Gato, аз съм споменавала и преди. Децата с ниски учебни резултати имат толкова тежки семейни съдби, че ученето им е последен приоритет. Някъде към 4ти клас е спряло. Избутали са прогимназията и нагоре вече няма как да продължат по безумния материал.

Без спорт не бива. И моите се дърпат, но съм категорична, че докато живеят вкъщи, ще плуват. Другите неща ги отказахме, но плуването остава. Smiling Imp

# 459
На познато дете бащата почина преди няколко години. Толкова тежко го прие, че още му се отразява и не можа да покаже пълния си потенциал на НВО. Иначе е супер детето. Любознателно, учтиво, страшен сладур. Познавайки майка му и баща му мога смело да твърдя, че ако не се беше случило това детето щеше да е в топ училище. Човек не знае в какъв момент какво ще му донесе съдбата.

# 460
Децата с ниски резултати поради тежки семейни трагедии, болести  или катастрофи са много малко и са по-скоро изключения. Изобщо никой не е говорил за тях.
 Повечето деца с ниски резултати обикновено са от малцинствата, деца от софийските села, вижте средния резултат на НВО например на някое село до София, или на деца, на които просто хич не им се учи. И винаги е било така, просто никой не ги е изпитвал по този начин едно време, че после да го анализира защо имал двайсет точки на НВО, ами има, като никога не е учил колко да има?
Например в 113 то училище в София средният резултат по математика за миналата година е 15 точки, а по бел е 10 точки, в това училище са концентрирани деца от малцинствата.
И винаги е било така, нищо ново или по-различно от преди не се случва
А в селата около София? Имат по десетина точки на НВО, ама шпорят моторите като състезатели още от 12 годишни, АТВ та карат, тротинетки, всякакви бръмчилки. Въпрос на интереси

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 22:09 от Априлски душ

# 461
  • София
Момичета, колко време отнема изтеглянето на дипломата?

Обмисляме дали да рискуваме и при тези съвсем кратки срокове за подаване на документи се чудя дали е много сложна процедурата по отписване. Подаваш ли молба/заявление, чака ли се някой да я одобри, предполагам се ходи при заместник-директорите, имат ли право да те размотават и да не може да се отпишем навреме...

# 462
В нашето селско училище средните резултати по математика и по български на НВО са с по-няколко точки по.ниски от средните в кварталното софийско, в което беше синът ми.
Около 60 точки по български и около 50 по математика. Въпрос на випуск. Друг е проблемът, че това училище, в което беше малкото ми дете, е паднало с много позиции назад спрямо предходни години. Но това беше очаквано предвид трудностите, които имаха с учителите.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 07:21 от Аmanda

# 463
😃 Не ми стана ясно защо само софийските села се споменават за деца с ниски резултати. Макар че за някои мога да поспоря.
Моето мнение е, че ако не е в София или в някой друг голям град, изискванията на учителите, нивото и заинтересоваността на учениците са много ниски.

# 464
  • София
Момичета, колко време отнема изтеглянето на дипломата?

Обмисляме дали да рискуваме и при тези съвсем кратки срокове за подаване на документи се чудя дали е много сложна процедурата по отписване. Подаваш ли молба/заявление, чака ли се някой да я одобри, предполагам се ходи при заместник-директорите, имат ли право да те размотават и да не може да се отпишем навреме...

Отиваш в училището и веднага трябва да ти дадат дипломата. Нямат основание да те размотават, но дали някой няма да се опита да го направи, не мога да гарантирам.

Общи условия

Активация на акаунт