Осмокласници 2025/2026

• 38 214
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Ццц, много е високо нивото в темата. Вече не знам дали съм за тук...
Аз, пък, изобщо не се чувствам компетентна да предлагам промени. Личните ми деца изкарват по 100т и са първенци по олимпиади. Преподавам на деца с диапазон на точки от НВО от 7 до към 35т. Имам поглед и някакъв бегъл опит... Но определено няма нещо, което да измислят и да е добре за всички. В живота няма такова обобщение. Еле пък в демокрацията... Всичко е толкова индивидуално и ... различно от това, което виждате в София...

Дайте да върнем темата към злободневна такава.
Кажете сега, вашите деца опъват ли се да започват тренировки, курсове и каквото там сте им определили, от 1ви? Мен малко ми извиват ръцете от школата да почват на 1ви. А аз държа на спорта от 1ви... Ама децата...щяла съм да им съкратя ваканцията...Confounded
Явно младежите обичат ударно да почват каквото и да е Joy Не оценяват плавния преход и настройка.

# 436
  • София
Моята девойка освен на балет на друго извън училище няма да ходи. Гимназията предлага много клубове за извънкласни дейности  и ще си насочи вниманието натам, но ще й трябва време да се ориентира.
А школата по балет почва от началото на септември, заявила е желание да ходи. Сега спи до 11-12 ч. Как точно ще стане не е ясно.

# 437
  • София
На моя син всяко прекъсване на тренировките му се отразява зле, дори и заради почивка. После трудно влиза във форма и само се оплаква. Сега са на един турнир навън и все мрънка по Вайбър как играл зле. Ако цяло лято не тренира не го виждам как ще се върне изобщо.

# 438
Ashley, разкажи малко повече (ако не е проблем) от твоята гледна точка за децата с точки от 7 до 35. Какви са причините според теб?

За новата учебна година има от всичко - емоция, притеснение от новото, мързел и лятно настроение...
Записан е пак на английски (направи пауза в 7ми), спорт и актьорската школа, които не  е прекъсвал.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 14:07 от gato

# 439
Няма да ходи на нищо тази година, евентуално някакъв спорт, още не е решил какъв. От училище може на някакви школи, ама и за тях не е сигурен. Като цяло се е настроил да не си дава много зор, щото "то НВОто мина, стига толкова"...хахаха

# 440
В училищата в някои села около нас като им видя точките на НВО и в 10 клас, и ми става лошо. Те са  с повече точки от средните. Точно един такъв хвалипръцко директор си търсеше ученици и от него разбрах кои управляват образованието в нашия град.
Изобщо София е един балон и държава в държавата.

# 441
  • София
Балон или не, държава в държавата или не, София в край на краищата е мястото, където учат най- много седмокласници. Същите  нямат вина за това, че истерията в столицата е такава.И те са деца като връстниците си, и те са положили усилия, и те имат своите желания,  а де факто са най- ощетени, понеже с високи балове много от тях остават извън училищата, които искат.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 14:19 от Просто русалка

# 442
София е просто потвърждение на поговорката, че кучето скача според тоягата. Който трябва да изкара висок резултат, налага му се да изкара висок резултат,  си сяда на това, дето всеки го има отзад, и почва да учи.  Който не се чувства задължен да изкара високо, смята, че не му трябва, може да не отвори никога учебник, този си остава с 35 точки. Те затова и точките да от нула до сто. Защо изведнъж се реши, че всички трябва да са със сто, тези със сто ще бачкат, а тези със седем или осем ще управляват, нашата държава предлага и този вариант

# 443
  • София
Ще си ходи моята на танци и на театралната школа, която беше прекъснала в 7-ми клас. Но сега в началото на септември е на фестивал от танците. Може би от средата на месеца започват редовни репетиции. Театърът също го чака с нетърпение Simple Smile Нямаше да я спирам миналата учебна година, но пиесата, която готвиха беше със 70 стр. текст и тя каза, че ѝ идва твърде голямо натоварването.

# 444
Като ги чета тия постинги за точките в София ми е много тъжно. Вместо да се притесняваме, че нивото не е същото по два основни предмета в страната, ние се кахърим, че от зор и изпити няма нужда да не ги товарим горките деца.
Добре де, ама това е основно образование!  Не става въпрос за нещо екслузивно като ниво. Дидева пуска тази година съпоставка с Румъния. Вижте там какъв изпит имат по мат след 8ми клас и за какво време трябва да се реши.
Писала съм го и се поятарям, но с риск да дотегна: единен изпит, възможност за повече от 1 явяване,  включащ не само мат и бел. А математическите нека си имат отделен специален модул, но наистина отсяващ деца с усет, а не такъв който може да се изкара със зубрене на задачи.

# 445
Ако мога моята да я изритам да спортува някъде, ще съм най-щастливия човек на света, но не ще магарето. Ходеше известно време на катерене, но и било омръзнало и не иска да чуе. На тенис ходи, светело и в очите слънцето. На бадмингтон и миришела залата. На волейбол я боляли ръцете, на гимнастика я карали да прави шпагат и я болели краката, хич не е гъвкава. Ходеше със сестра си да тичат, за това я бива, добра е в тичането, но ги подгонило куче, захапало я за маратонката и я скъсало, та от месец не тича. Колело не иска да кара, защото и духал вятърът покрай ушите и я заболявали.
 Отглеждам си принцеса на грахово зърно

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 21:48 от Априлски душ

# 446
  • Куциндрел
Да ходи на плуване.
Моят звяр не е спортна натура, но му обясних, че в пубертета трябва да спортува, че иначе тоз хормон ще го докара до депресия или агресия. ЛЛ му каза, че има леко изкривяване на гърба, едва видимо, но ако не спортува и то най-вече плуване, на дърти години ще го боли. Та принца сега ходи по 2 пъти в седмицата.

# 447
Миришело на хлор, трябвало да слага шапка, а после и се развалял бритона.
Изгоних я с едни ролери днес, дано не се пребие

# 448
НГДЕК е към МК и е нормално да си има отделни изпити, както и всички други училища от МК. По мое време обаче, ако не се лъжа, и НПМГ беше към МК. Явно оттогава са наследство изпитите.
НВО по език е голяма глупост и не знам чия гениална идеа. Още нещо, което не е зле да бъде премахнато. Само амбициозни родители си тормозят децата с него.

# 449
  • Куциндрел
Миришело на хлор, трябвало да слага шапка, а после и се развалял бритона.
Изгоних я с едни ролери днес, дано не се пребие
Ох, то явно е от тестото на моя звяр. Дай му да стои на едно място и да изглежда красив.

Общи условия

Активация на акаунт