Осмокласници 2025/2026

• 38 117
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • Куциндрел
Където има правилник е редно да се спазва. Поне има достатъчно видове спортни панталони, които биха задоволили и правилника, и детето.
В седми клас на първата РС казаха - ако детето дойде два пъти с шорти, т.е. много къси панталони, ше викат родителя при директора. Чак се изкуших да купя на детето шорти.

# 541
Не е неуважение, ако детето е прилично облечено, т.е. без прекалено разголени дрехи. Не виждам с какво бива демонстрирано неуважение при спортен екип. Удобно е, още повече, че са по цял ден в училище.
Ако има специални изисквания за облекло или униформа, нека се спазват, ама чак пък да се гони от час за анцуг.....малко като заяждане ми стои.

# 542
Значи толкова ми е писнало на родителски срещи да се говори за униформи.. нищо друго не е важно, само тъпите униформи. Децата зачитат правилата, когато си харесват училището и се гордеят с него.

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 22:07 от Spensa

# 543
Има и други удобни дрехи, освен анцуг. Това е облекло за спорт, разходки, за вкъщи и т.н. Ние не ходим на работа по анцуг, нали?
Защо децата да ходят по анцуг на училище? Не разбирам 🤷🏼‍♀️
За мен е много важно да се знае къде с какво облекло се ходи.

# 544
17 кг съм мерила чантата на детето в пети клас. Само учебници, помагала и тетрадки. Хайде, сложи и анцуг+маратонки. И пътувай после с два рейса и метро в час пик. Питай пак защо с анцуг.

# 545
Моята е точно наопаки. Анцуг или клинове не обува. Учителите я бяха научили, че по физическо играе с дънки и я бяха оставили на мира. Имаше един дълъг период, когато и пишеха забележки за без екип, но се отказаха, беше кауза пердута.
В пети клас, като дойде нов по физическо, и той се опита да пише забележки, но в един момент се отказа. Вече даже не и предлагам екип за физическо. Само обувки спортни носи, когато имат час, но ги носи на краката си. Ако е кално я гонят, търкала ги с мокри кърпи, играла по чорапи.
Сега ще видим новият учител кога ще се предаде или пак ще ходя да се обяснявам, че съм безсилна.

Иначе децата нямат избор, нямат време и условия да се преобличат и не искат да мъкнат багажи, на много места нямат шкафчета, по-лесно им е да са по анцузи по цял ден като имат физическо или като моята, само по дънки, защото не признава спортния екип и край. Ако им направят по-дълго междучасие преди физическото, със шкафчета за екип, да се преобличат, тогава да изискват от тях дрескод, но мечти, мечти

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 22:35 от Априлски душ

# 546
Благодаря, Априлски душ! ✌🏼
Предай на дъщеря ти, че сме няколко такива - доказателство, че ИМА ЖИВОТ И БЕЗ АНЦУГ 😆

# 547
  • Куциндрел
Няма нужда от кой знае какъв дрескод в училище. Стига да не са предизвикателно облечени всичко е точно. Понеже моите виждания са да не се слага зорлем детето в някакви ненужни рамки, за това и избягваме училища с униформи. Ходи си съвсем прилично облечен.
Дънките също не са официална дреха, те са нещо като анцунг поне в моето поколение. Сега се предпочитат клинове и спорни панталони, а дънките явно се издигат в йерархията на дрехи.

# 548
И на мен хич не ми харесва ходенето с анцуг на училище. За съжаление в нашето могат да ходят нормално облечени само когато нямат физическо. Синът ми не иска и да чуе за нормален панталон или дънки. Неудобни му били. Дъщеря ми ходи със всичко, което и харесва.

# 549
Има и други удобни дрехи, освен анцуг. Това е облекло за спорт, разходки, за вкъщи и т.н. Ние не ходим на работа по анцуг, нали?

Не мога да разбера защо смятате вашите разбирания за облекло за най-правилните?

Като ти е важно къде как се ходи, обличайте се официално, някой да е забранил? Ама не дръжте сметка кой с какво ходи, анцуг, клин или каквото му харесва, стига да не е разголено.

Моят син ходи спортно облечен, когато има физическо. Бързо, лесно и удобно. Не виждам проблем. Който му е драма, че ЧУЖДИТЕ деца ходели с анцуг, нека си избере училище със строг дрескод. Ще си реши проблема, след като му е много важно къде с какво облекло се ходи.

# 550

Не мога да разбера защо смятате вашите разбирания за облекло за най-правилните?

Като ти е важно къде как се ходи, обличайте се официално, някой да е забранил? Ама не дръжте сметка кой с какво ходи, анцуг, клин или каквото му харесва, стига да не е разголено.

Моят син ходи спортно облечен, когато има физическо. Бързо, лесно и удобно. Не виждам проблем. Който му е драма, че ЧУЖДИТЕ деца ходели с анцуг, нека си избере училище със строг дрескод. Ще си реши проблема, след като му е много важно къде с какво облекло се ходи.

Извинявайте, но може ли малко по-спокойно? Защо така нападателно се обръщате към мен? Аз обясних, че за мен е важно и защо е важно. И казах, че се надявам и в новото училище да си има правила за облеклото. Но не съм нападала някой, нито пък държа сметка на чуждите деца.
Когато имат физическо, може и да е по-удобно (зависи от условията в училище), но в училището до момента имаха всеки ден физическо...имаха и условия за преобличане, така че за мен беше супер. И децата са свикнали, никой не се е оплаквал.
Нямам представа какво ще бъде в новото училище, затова казах, че скоро ще разберем.
Странно е това, което написахте...толкова нападателно.
Може би на вас ви е трудно да приемате различно от вашето мнение 🤷🏼‍♀️

# 551
Защото такъв ти е постът. Защо не можело да не ходят с анцузи, нали не разбираш и ти е важно кой как се облича......  Отговарям ти. И във форума се говори на ти, ако не знаеш.

# 552
Защото такъв ти е постът. Защо не можело да не ходят с анцузи, нали не разбираш и ти е важно кой как се облича......  Отговарям ти. И във форума се говори на ти, ако не знаеш.
Не, не съм прочела такава точка в правилата на форума. Ако съм я пропуснала, може ли да ми я посочите?
Има си социални норми, които спазвам и с непознати говоря на Вие, както и предпочитам така да се обръщат към мен.

# 553
Така е прието. Ако искаш го спазвай.

# 554
Ми то и ние по цял ден сме на работа ама не ходим с анцунг Simple Smile . Даже най-добре по пижама да се ходи, за да е най-удобно и бързо приготвянато. Те гледам сега са много модерни такива сатенени сетчета.
Не мисля, че е наша работа да мрънкаме след като е прието от ПС на училището, но е редно да се спазват правилата и да се обяснява на децата още в ранна възраст, защото от такива дребни неща се почва, още повече, че не е някакво безумие. Интересно защо няма една престижна гимназия/пансион на запад и у нас с униформа анцунг, скъсани дънки, гол пъп и т.н.

Личи си по тона, че темата доста се изостри и определено на "ти" не смятам за удачно да се обръщам към не близки за мен потребители в този форум или въобще в интернет пространстовото. Да речем, че ние сме друго поколение и за НЕТИКЕТ не са ни преподавали в училище, дано поне нашите деца попият възможно най-много полезна информация в следващия етап от образованието си.

Успех на децата!

Общи условия

Активация на акаунт