Осмокласници 2025/2026

• 38 142
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
И при нас бяха задължителни униформите. При момичетата е различно, въпреки че и при тях съм срещала да има “анцуг за излизане”…
Много се надявам и вярвам, че сега е времето да бъдат научени децата, че да ходиш със спортно облекло на училище, на театър… е също толкова неприемливо както и официалното облекло във фитнес залите. Страхотно е че все повече деца спортуват, но съм щастлива, че доколкото разбрах във ФЕГ е забранено да се ходи по анцуг, извън часовете по физическо.

# 526
Моят ходи с анцуг в дните, когато има физическо, за да не се преоблича. Нямат много време за преобличане. Уж си съблича горнището, докато играят. Искат им иначе бели тениски за физическо. Други изисквания няма. На мен не ми пречи да ходи спортно, понеже му е по-удобно. В дните без физическо, ходи с дънки и тениска и суитшърт, ако е по-хладно.

# 527
Gadamer, нашия татко е абсурд да го вкараш в МОЛ! Ще получи инфаркт направо! 😂

# 528
От къде избирате дрехи за госпожиците, на мен HM, Waikiki и Sinsay не ми допадат като качество.

# 529
Аз нагледно си представих мъж,  който не обича да ходи по магазини за дрехи с тийеджърка, която пазарува в захлас Grinning трябва много да е съгрешил за такова наказание Grinning

У нас няма такъв проблем, но пратя ли ги сами няма да има никакви филтри нито на сумите, нито на комбинациите, затова си се влачим семейно.

# 530
От къде избирате дрехи за госпожиците, на мен HM, Waikiki и Sinsay не ми допадат като качество.
Щерката най-харесва Cropp, Bershka, Pull&Bear. А аз най-обичам да ги купувам от About you на намаление 🤣

# 531
  • Отвъд алеята зад шкафа
И моят мъж е така с ходенето в мол, ама нали е на тати принцесата, не може да й откаже.
Тя си харесва от Бершка и Зара дрехи.

# 532
Трите марки няма как да ги сложиш под общ знаменател. На дъното са Синсей. Там си е яко китайско, не ги харесвам, рядко купувам нещо от там и то е, само ако не съм намерила подобно в НМ примерно. Уайкики биват. Взимала съм разни неща, те са нагоре от Синсей.
Но от НМ редовно пазарувам. Хубави модели, материи, цените са скъпи, обаче. Взимам детско 170 см. или дамско XS, S, и за мен, и за момичетата. Те също ги харесват.
За мен нивото им е над Уайкики.

# 533
  • Куциндрел
Минахме през Ская, взе си от Ташев раница за училище, после от Синсей есенно яке, 2 суичъра и един спортен панталон. Другата седмица онлайн от Кроп ше избираме.

# 534
Елате да ги видите как не ходят по анцузи, въпреки правилниците. Моите и двамата бяха с готови екипи- дънки или панталони, нали, щото е неуважително по анцузи. И след седмица точно ми казаха, че няма да се "мъчат" при положение, че всички ходят по анцузите. Късите гащи също уж забранени, а ходят даже с трикотажни или спортни такива. Вече ми е смешно даже, налагат разни условия, но никой не ги спазва и керванът си върви. Униформи има на места, за някои училища знам, че са проформа. Та и сега не очаквам нещо кой знае какво, но ако е стриктно при набора и се спазва ще съм доволна.
Дрехи купувам напоследък в ХМ и Абаут ю, основно. От Кикито взех долнища мин.седмица, има избор на намалени. Като цяло бойкотирам увеличението на цените като не купувам нови колекции, а чакам оферти. Освен, ако нещо не ми трябва спешно, разбира се. От Синсей нямам впечатления. В Пепко има доста дрехи на изгодни цени, аз лично не съм взимала. Имате ли опит с техните дрехи, качествени ли са?

# 535
В Пепко преди купувах, но сега нито е детско, нито мъжко, но като цяло нямам забележки от дрехите. Някои тениски леко се закривиха при пране, ама на тези цени хич не им предирям.

# 536
Ами моят НЕ ходи с къси панталони. Жалва се през юни като стана топло, но има правилник, знае го и го спазва. Със спортно облекло също. Знам, че един преподавател им беше казал, че ако се появят в час с анцузи, ще ги изгони. 3-4 деца отишли спешно да купуват дънки в голямото междучасие.
Въобще аз не разбирам това българско мислене, че някой трябва да те варди и накаже, за да спазваш правилата, как така някои деца могат, а други не?!
В крайна сметка всичко опира до личното самосъзнание, на никого няма да му хареса да живее в Биг брадър, а и необходимо ли е?!

# 537
  • Куциндрел
От Пепко няма нищо подходящо. Мъжката серия е ужасна.
Взе си днес бял суичър и бял спортен панталон. Учуди ме.
 Моето дете не ходи с дънки и панталони, защото му били неудобни. До сега всички ходеха така, плюс къси панталони когато е топло. В новото училище ще видим какво ще е.

# 538
В някои училища е строго за облеклото, което пък аз не го разбирам. Децата са личности и имат свои предпочитания за обличане. Стига да не са с прекалено къси поли/панталони, да не са с голи кореми, не виждам проблем да са индивидуално облечени, дори и спортно. Какъв точно е проблемът да се носи анцуг през деня, ако така им е удобно?

# 539
Ами явно не им е приятно на учителите и както сами казват: "Това е неуважение към институцията/училището". Както не се ходи на концерт в зала България или в парламента с анцунг и в църквата с къса пола. Правото да се обличат с панталони/дънки са го оставили на децата в цвят според предпочитанията. Униформа няма. Правилник приет след като има в училището и тези деца драпат да влязат в него, смятам че е редно да го спазват. Не вярвам някое да е излязло с анцунг от родилния дом.

Общи условия

Активация на акаунт