Осмокласници 2025/2026

• 38 070
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Да, да, шият се те..... Купуват се от Китай на едро едни суитчери, блузи и панталони/поли и им се бродира или пришива една емблема.
На мои познати децата са в училища с униформи. Едната каза, че панталоните са едно към едно с някакви от H&M ли беше, а другата си поръча абсолютно еднакви суитчери от Синсей само без емблемата.

# 616
Целия зор с униформите е да спечелят пари продавайки насила на високи цени евтини и нискокачествени китайски парцали.
Една съседка ми се оплакваше, че в частното училище децата са се подигравали на сина и, че е беден, защотобаща му кара Киа и изреждали какви марки коли карат богатите.
Извинявам се, но това са пълни глупости.

Униформите се шият в България. Реално подпомагате родната икономика.
Вярно е, че са по-скъпи от китайските стоки на Шийн /гледам че доста гимназистки пазаруват от там/.
Но пък влагате много по-малко пари. С колко суичера обикновенно обличате детето и колко блузи и тениски купувате? Специално при моето годишно цената дадени за дрехи беше направо смешна.

За съседката - една жена каза Simple Smile
Може и да има такива училища, но рядко децата знаят кой родител каква кола кара.
А пък и да знаят - ясно ви е че там рядко се състезават по имане Simple Smile
Как да не знаят кое дете с каква кола го карат? Нали сутрин трябва да го оставят точно пред вратата за да не се изморят да ходят 100 метра. Малката квартална уличка се задръства от автомобили по-високи от мен. В първи клас засякохме, че да запалиш колата, минеш през училище да оставиш детето и после да излезеш от квартала отнема 45 минути. Ако го заведеш пеша след 15 минути си на изхода на квартала.

Преди години на дете от класа на дъщеря ми отказаха да ушият сако и това ме наведе на мисълта, че може и да нямат цех, а да ги купуват от някъде.

Hope for Two, можеш ли да дадеш информация къде се намира производствения цех на фирма Бонита?

# 617
  • София
Целия зор с униформите е да спечелят пари продавайки насила на високи цени евтини и нискокачествени китайски парцали.
Една съседка ми се оплакваше, че в частното училище децата са се подигравали на сина и, че е беден, защотобаща му кара Киа и изреждали какви марки коли карат богатите.
Извинявам се, но това са пълни глупости.

Униформите се шият в България. Реално подпомагате родната икономика.
Вярно е, че са по-скъпи от китайските стоки на Шийн /гледам че доста гимназистки пазаруват от там/.
Но пък влагате много по-малко пари. С колко суичера обикновенно обличате детето и колко блузи и тениски купувате? Специално при моето годишно цената дадени за дрехи беше направо смешна.

За съседката - една жена каза Simple Smile
Може и да има такива училища, но рядко децата знаят кой родител каква кола кара.
А пък и да знаят - ясно ви е че там рядко се състезават по имане Simple Smile
Точно обратното – трябваха повече пари за униформените дрехи, защото се сменяха точно толкова често колкото "неуниформените", но пък бяха по-скъпи.

# 618
Цели седем години беше с униформа моята и суичърите бяха безбожно скъпи, и неудобни за моето дете. Тя мрази суичъри  и изобщо дрехи с качулка и стиснати в китката ръкави. В един момент спря да ги носи и тръгна с пуловери от НМ със същия син цвят, като няколко пъти учителки я гониха от час. Аз ходих при директорката с правилника в ръка, където пишеше, че не си длъжен да си с униформен суичър, а може и със собствено горнище в същия цвят и емблема, поговорихме си и я оставиха на мира.
 75 лева беше миналата година грозния и неудобен суичър. Тениската 45 лева, много скъпа, но в интерес на истината беше добро качество и не се скапа от хилядите пранета. Суичърите също не бяха лошо качество, циповете не се разваляха, не се свиха, меки са, като цяло наистина качествени. От Бонита ги купувахме. Другите деца си харесваха суичърите, виждала съм ги и извън училище да ги носят, просто на моята и бяха неудобни, ама и тя си е чешит

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 14:07 от Априлски душ

# 619
  • София
При сина ми униформите бяха много зле като качество. Иначе на външен вид ги бяха докарали.

# 620
Здравейте, това което аз не разбирам е как в ТУЕС се появиха още две свободни места за Vто класиране на втори етап, след като беше заето едното свободно. Въобще това класиране е много странно.

# 621
  • София
Точно пък в АК като почнат да празнуват рождените дни, си личи кой с какво разполага. Не само по заведението, в което се празнува, а и по подаръците, които се получават. Така си се делят и на групички, по възможности.

Говоря за випуските, които сега завършиха висшето си. Може в последно време нещо да се е променило. Вече нямам близки с деца там.

# 622
Здравейте, това което аз не разбирам е как в ТУЕС се появиха още две свободни места за Vто класиране на втори етап, след като беше заето едното свободно. Въобще това класиране е много странно.
Междувременно са изтеглени докуменит за кандидатстване другаде  Thinking

# 623
Аз лично съм ок с униформите, но както сега са ги направили в 125 то. Там може вече да избереш от три цвята, може тениска, може риза. Вече имат пуловери, не само суичъри, имат и худита. Дрехите на Бонита, не мога да си кривя душата, се оказаха добро качество и ми спестиха хилядите проблеми от типа , няма какво да облека. Много, в пъти по-ксчествени са от тези в Пепко, които от две пранета стават на дрипи.
 А и трябва да поддържат някакъв ред, защото иначе почват да ходят полуголи, с потничета, с мини поли, бляскави анцузи. Униформата е добър начин за това

# 624
  • София
Свободни места се появяват и ще продължат да се появяват при отписване на дете от някое училище. Може да иска да кандидатства другаде или да е прието в частно училище, или други причини.

# 625
  • София
В три училища беше нашето с униформи на Бонита - абсолютно еднакъв им е асортиментът на суичъри, пуловери и тениски - с и без яка, но в различни цветове за различните училища. Предполагам, че имат подизпълнител, който шие за тях, тъй като има училища с повече и други с по-малко деца и е трудно да поддържаш такъв голям асортимент цяла година, ако не се шият тук. Не са лоши като качество, цветовете на тениските избледняват обаче от прането.  Отказват да ти продадат само емблеми на училището, та аз си играя да отшивам и зашивам емблеми на дрехи от H&M,  защото някои от цените  им са безумни - напр.бяла памучна риза за 65 лева. За саката как е, не знам.
Скъпи излизат униформите, затова купувах един размер по-големи с надеждата да стават поне 2 години на детето.

# 626
И ние купувахме по-големи. Но издържаха, по две години ги е носила, като перях често. Здрави излязоха.  Пускат боя, но не се скапаха. Трябваше да се перат на ръка.
 Сега е малко притеснена от факта, че няма да има униформа, само се мисли за тоалети, свободата е трудна работа

# 627
По време на летните намаления накупих тениски за децата за цени от 2-3 до 7-8 лева. Панталони за момченцето намерих по 10-15 лева в ХМ. За момичето дънки по 20 лева в Бершка или панталони за 10-15 в ХМ. Суичъри по около 20 лева. В Пепко намерих един намален за 3.20 лева. Ако трябваше да купувам униформи за двамата щях да дам едни 500 само за тениски и суичъри. Отделно трябваше да купувам и панталони и поли. Да не говорим, че за събота и нделя пак се налага да купуваме цивилни дрехи.

# 628
В нашето училище имаше сериозно недоволство и в крайна сметка се продаваха само емблеми. Не толерирам и не спонсорирам монополисти.

# 629
Аз изобщо не приемам дрехите като някакъв огромен разход. За мен в България най-скъпа е храната. Пазаруваш за 200 лева и до няколко дни нищо няма.
Дрехите поне са нещо по-трайно.

Общи условия

Активация на акаунт