Осмокласници 2025/2026

• 38 165
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, това което аз не разбирам е как в ТУЕС се появиха още две свободни места за Vто класиране на втори етап, след като беше заето едното свободно. Въобще това класиране е много странно.
Междувременно са изтеглени докуменит за кандидатстване другаде  Thinking
да кандидатстват да, но къде за НЕГ и Испанската? Странно

# 631
  • Варна
  Дрехите са нещо трайно, да, но не и за тийнейджъри, които променят фигурата си през няколко месеца.

# 632
Ами при нас всичко се обръща на монопол. В Англия си ги продават униформите в обикновените магазини за дрехи, от най-различни производители, само емблемата им се шие. Униформите им са хубави и удобни, дрехи за всеки ден. Ако е организирано и направено добре, униформата спестява и време и пари на семейството. Но при нас всичко е с главата надолу.

# 633
И ние купувахме по-големи. Но издържаха, по две години ги е носила, като перях често. Здрави излязоха.  Пускат боя, но не се скапаха. Трябваше да се перат на ръка.
 Сега е малко притеснена от факта, че няма да има униформа, само се мисли за тоалети, свободата е трудна работа
Аз също съм “за” униформите. Те дават чувство за принадлежност, в което няма нищо лошо. Тениските в нашата ЕГ бяха много добро качество и с 5 от тях изкарахме 3 години. Сега , в 11 и 12 клас , когато няма да ти носят/ а някои започнаха още в 10 да ги махат/ започва чуденката, както е отбелязала Априлски душ, с какви тоалети ще ги заместят. Ще излезе доста по- скъпо, защото започнахме вече с две нови за 200 лв. Надявам се да не продължим с това темпо😀.

# 634
Вече сме осмокласници... звучи ми странно Simple Smile Тъкмо ще свикнем и ... времето лети.

Вчера моят тийн сподели как са разпитвали на лагера, на който е в момента, кой с колко джобни е изпратен. Беше му странно. Изобщо такива сравнения на пари не бяха му се случвали досега. Натискали го да каже с какви пари е и той казал половината сума от това, с което разполага реално в кеш и не коментирал, че има и карта, която мога да му заредя за секунди. Венага дали квалификация с подигравка на децата с  по-малко от 100лв / лагер от 6 нощувки с осигурена храна и запълнен график с дейности/.

# 635
Аз пък умишлено не давам много пари за лагер. За седмица 100-120 лв, плюс ако ще ходят някъде като аквапарк примерно. Има деца, които тръгват с по 5-600 лв и ги изхарчват. Айде, няма нужда.

# 636
  • София
И ние не даваме много в брой. Има карта, ако се наложи, но тя е с ограничения и не може да се изхарчат много пари.

# 637
  • София
Ама какви са тези джобни, хора! Моето последно в трети клас е ходило, сега ще съм в чуденка какво да му дам, те имат в началото на годината опознавателен лагер с напълно покрито хранене. Може би е добре да повдигна въпроса на родителската среща.
За униформите, анцузите и "приличното" облекло...моите деца не носят анцуг, преобличат се. Миналата година в класа на набора бяха 3 децата, които се преобличат. При големия - само той се преобличаше. За мен е странно да се ходи на училище с анцуг, но времената се менят, модата също. Явно става все по-приемливо да се ходи по-спортно.
Изпадам в ужас и като видя млада колежка с хубава рокля или костюм в бизнес стил, а надолу с груби маратонки, ама се налага все повече, както и за нашето поколение се наложи business casual стил с дънки и сако.

# 638
С годините и аз слязох от токчетата, и намирам това за добър тренд. Каква услуга си направих на краката. Simple Smile
Знам, че е по-красиво с такива (елегантни дамски обувки на висок ток), но пък никак не е здравословно и удобно да се вириш на тях цял ден.

gato, за кое училище става въпрос?

# 639
Дреме ми за красотата или кой какво си мислел как се обличам.....

# 640
aDream, различни са училищата.

# 641
  • София
Здравейте,
мина ли 5-то на НЕГ? Нещо не виждам на страницата информация.

При нас излезе програмата по часове, поименни списъци на децата по класове с класните ръководители- като се виждат в кои класове са останали общо 5-те места - 4 за момчета и 1 за момиче. Доста познати деца се канят за тези места, но дали ще се престрашат, особено за единственото за момиче...

# 642
Аз изобщо не приемам дрехите като някакъв огромен разход. За мен в България най-скъпа е храната. Пазаруваш за 200 лева и до няколко дни нищо няма.
Дрехите поне са нещо по-трайно.
А, лекарствата са още по-скъпи. С парите за един антибиотик що храна можеш да си купиш!

# 643
  • София
Вие сега ще видите тия лами колко могат да изядат на училище. 15-20 лв ще са мин само за 20 мин голямо междучасие. Особено гимазистите в центъра.

# 644
Те и 50 ще могат. Но ние не може да си позволим толкова. Ще трябва да вдигне яденето вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт