Осмокласници 2025/2026

• 37 058
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Досега си носеха сандвичи от вкъщи и си ядяха. Чудя се дали ще се съгласи да носи и тази година или ще е все пици и подобни щуротии....

# 646
35то днес обявяват свободно място, подаване на документи днес следобяд, класиране утре сутрин, записване утре следобяд. (на поредната итерация, нещата се случват все по бързо, на администрацията в училищата им писва от отписване, записване... НЕГ чакат последния момент с едното свободно място...)
91 НЕГ графика е за 2- и 3 приемане на документи, класиране 4ти, записване на 5ти
Скрит текст:
Информираме Ви, че в 91. Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“ към 15.08.2025 г. има едно свободно място за прием на момче в осми клас за учебната 2025/2026 година. Класирането ще се осъществи по низходящ ред,  според бала на учениците /младежи/.

График за прием на документи и класиране след четвърти етап, при наличие на свободни места:

На 02.09.2025 г. и 03.09.2025 г. – приемане на документи от 10:00 – 16:00 часа в канцеларията на 91. НЕГ
На 04.09.2025 г. – след 14:30 часа обявяване на резултатите от класиране на учениците – на училищния сайт
На 05.09.2025 г. – записване на приетите ученици от 10.00 до 16.00 часа в канцеларията на 91. НЕГ

# 647
  • Варна
Пък наш'те униформи - бели блузи/ризи. То аз, по принцип, съм ,,за", ама тоз' цвят на тийнове... По 42 лв/бр. Кой колкото реши.
  Пари - от шести клас държи в раницата си 5-6 лв, но не ги харчи за храна. Само веднъж, класната събирала за музей, та той веднага платил. Заредихме вафли и бисквити (не шоколадови) и си взема по 1-2 . Засега така. След 2 часа съм на РС, дано няма изненади.
 Преглеждам новините и ,,Електронният достъп се отлага, детските здравни карти трябва да са на хартия"
https://www.vesti.bg/bulgaria/elektronniiat-dostyp-se-otlaga-det … a-hartiia-6237367

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 17:03 от Пеева

# 648
  • Куциндрел
Нашият отдавна си е на 5 лева на ден, понякога давам и 10. Както отбелязах - той е малък Скрудж и тея 5 лева повечето пъти си ги събира, после идва победоносно при мен да си покаже пачката с пари. От скоро е на седмична дажба 40 лева с уговорката, че като почне училище ще види дали там ще яде, какво ще яде и ако трябва ще увеличим парите. Принципно до сега си стои гладен, докато се прибере у дома, понякога си купува нещо, понякога не. На зелени училища от 4ти клас насам отказваше да ходи, ще видим как ще е в гимназията. Принципно гледа да не харчи пари, стиснат е, което много ме дразни, ама няма оправия с това.

# 649
  • София
Още в 5ти клас, когато се сблъсках с цените на униформите в БГ, поръчах блузи от Англия, отидох да избродират емблеми и вместо по 28лв ми излезнахме по няма и 10лв. Миналата година цената от фирмата вече беше близо 40лв, от Англия пак около 10лв с бродерия ми се вързаха 🤷🏻‍♀️

Храна наборът носи от вкъщи, за да има време да яде, а не да чака по опашки, съответно пари почти не харчи, освен за нещо на прибиране, когато вече са му свършили запасите, но пък сега няма да пътува над час, така че вероятно ще си дояжда вкъщи, той също не обича да харчи 🤭

# 650
В обсъжданото частно една групичка връзкари си сравняват възможностите. Куриозът е, че (по мои наблюдения) в държавната алтернатива има като че повече хора с възможности, но там се сравняват оценки, олимпиади и т.н. Бих казала, че учителите до голяма степен диктуват взаимоотношенията между децата, съзнателно или не.
Бтв. И аз идвах със свободното място в 35-то.

# 651
  • Куциндрел
Ами 40 лева за блуза, 70 за суичър са много за училищна униформа. Днес поръчах на детето 2 суичъра за по 30 лева всеки от Кроп. Качеството им е доста добро, редовно следя за намаления.
П.П. и на мен си заръчах една с надпис - My therapist knows about you. Мисля да я нося като ходя в офиса. Добре, че там не връщат за униформи и емблеми. Grinning

# 652
  • София
Идвам и аз тук. Следващата седмица ще почивам и ще мисля за училище.

# 653
  • София
Хайде обявиха вече родителска среща в новото училище. Следете си и се настройвайте 🥹

# 654
  • Куциндрел
Аз си знам още на записването - на 09.09. Не знам за вас, ама на мен не ми се става 8ми клас. Пак се почва будене, учи ли, чете ли, каква е тая оценка? Нямам търпение да порасне, да се сдобие с деца и те да му го върнат.

# 655
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз в гимназията нямам намерение да следя изкъсо. В досегашното училище се справяше добре сама, надявам се да продължи така.

# 656
  • София
Hope for Two - прекрасен коментар за униформите!
Не знам има ли още деца, които ще се явяват на директорските, но да ви кажа, на мен днес ми звънна един замесник директор, за да ми съобщи, че по погрешка е записал щерката в училището в което беше приета на първо и второ класиране. Той сбъркал, системата не го опровергала, най - вероятно още не е прехвърлена в новото училище и в резултат тя е записана в грешно училище! Попита ме в кое училище е приета и къде ще учи, за да се свърже с тях и да решат проблема ... ей няма край тая сага ...
пп сега като се замисля, до вчера преди да започнат да нулират инфоприем, там беше записана все още в училището от трето класиране! Тоест сега по една система / не знам къде може в някой дневник, никаде не го намирам/ е записана в едно училище, в инфоприем в друго, а оригиналът на дипломата и е в трето, как мислите, имам ли повод за притеснение?...

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 20:41 от atadar

# 657
Още в 5ти клас, когато се сблъсках с цените на униформите в БГ, поръчах блузи от Англия, отидох да избродират емблеми и вместо по 28лв ми излезнахме по няма и 10лв. Миналата година цената от фирмата вече беше близо 40лв, от Англия пак около 10лв с бродерия ми се вързаха 🤷🏻‍♀️

Ако е удобно да помоля за споделяне на сайт за закупуване на блузите и къде поръчвате бродерията?
По отношение на джобните, карта Револют, 50  лева се зареждат седмично. Обядва се навън, досега имаше от къде да се взима супа, готвено. Общо взето му оставаха някакви дребни, пести си ги в "джоб"и си купува като свърти някакви къси пари роблокси или както се наричат там. Общо взето не прекалява с глупостите. В 5 клас се отяде на пица и боклуци, после си върна добрите навици.

# 658
  • София
Ако е удобно да помоля за споделяне на сайт за закупуване на блузите и къде поръчвате бродерията?

Блузите от ASDA, с GGBG. Последно в Дибико ми бродираха емблемата, защото НГДЕК я смениха... Ако има още въпроси - може и на лично 🤗

# 659
По време на летните намаления накупих тениски за децата за цени от 2-3 до 7-8 лева. Панталони за момченцето намерих по 10-15 лева в ХМ. За момичето дънки по 20 лева в Бершка или панталони за 10-15 в ХМ. Суичъри по около 20 лева. В Пепко намерих един намален за 3.20 лева. Ако трябваше да купувам униформи за двамата щях да дам едни 500 само за тениски и суичъри. Отделно трябваше да купувам и панталони и поли. Да не говорим, че за събота и нделя пак се налага да купуваме цивилни дрехи.
Абсолютно вярно. От Синсей и Пепко съм взимала тениски с отлично качество за 2-3лв, както и с повечко подбиране се намират долнища (ние искаме да са с ципове на джобовете) или суичери. НЕ пускат боя и не се перат на ръка!!!! Абсурдно е да давам 70лв за суичер и да го пази като очите си да не го скъса, оцапа или загуби, като по 10 лв ще купя 7 суичера и ще си има за всеки сезон нов и то в различен цвят поред цветовете на панталоните или блузите. За какво ми е да ходи едноцветно цяла година? А да има и отделни дрехи за почивните дни, тоест двойно повече дрехи. Да не говорим, че да вземеш нещо за 70лв и да пуска боя и да се налага да се пере на ръка като пещерните хора - това е гавра.
Моите 5 стотинки за униформите - изобщо няма нищо общо с изтъкването на социалнен статус. В днешно време се изтъкват телефони, екскурзии, подаръци, ако някой още живее в миналото изтъква обувки, якета, аксесоари. Униформата в училище е като фирмената тениска - ако си в Гугъл, Мерцедес... си я носиш по улиците, по едно време се носеха раница на HP като "яката работа". Като се гордееш с фирмата си, носиш нейните символи и други хора, които не работят там искат да ги носят. Така се носят тениски на СМГ, НПМГ и някои частни и квартални училища.
В нашето квартално се подаряват стари униформи, децата носят протрити и каквито им дойде, само за да угодят на директорката и изобщо нямат уважение към институцията. В другото квартално се пришиват емблеми с пренебрежение, носят се в джоба на раницата или с безопасна игла на ревера докато се мине прага на входа.
Мисълта ми е - логото е символ и ако Училището ИЗГРАДИ уважение и ОБЩНОСТ, хората ще искат да принадлежат там и САМИ ще вземат символите. С колкото и емблеми да ги закичиш насила, уважение и общност няма да създадеш. Няма да заприиждат доволни родители с големи суми дарения за училището или да допринасят за материалната база (което е заложено в целите на училищата).
Та това е то "усещането" или на модерен език - брандинг. Няма спор кой е квартален, елитен, частен. Любителите на униформи са били в училище, което харесват и уважават, но това не значи, че това усещане се дължи на една скъпа дреха. Нищо общо няма нито цената, нито качеството. Ако ще и значка да е - ако е на Принстън, ще се закачи на раницата веднага.

Общи условия

Активация на акаунт