Осмокласници 2025/2026

• 38 045
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Аз се чух със зам. директорката, изглежда готина. Имам РС на 16.09, ама съм на работа.

# 721
  • ту тук, ту там
Нямаме никаква информация ние за клас, смяна, родителска среща.

# 722
При нас ще има две двойки близнаци. Ще е забавно....

И аз, като бях ученичка, също имах две двойки близначки. В началото е интересно, докато почнеш да ги различаваш.
Те днешните близнаци не са, като едновремешните. Много голям процент са резултат на инвитро процедури и са двуяйчни и си приличат колкото братя и сестри.

# 723
Да, да, и това е вярно. Ще видим, като почнат.

# 724
И при нас няма все още няма информация за родителска среща. Обявен са само смените по класове и знаем, че ще бъде втора смяна. Преди 2 дни ходих до училището да попитам за въпросната служебна бележка, че е записана, но ми казаха, че е рано и да отида след 15-ти. Отделно имам и ваучери от работата за ученически пособия , които също не мога да взема без бележка. Видях, че миналата година родителската среща е обявена на 9-ти, че ще се проведе на 11-ти, така че предполагам, че и сега ще е така.
Вчера е обявен списъка с класираните на 5-ти етап и бала е спаднал с около 100 точки от този на девойката. Тя е малко разочарована, че не е знаела да каже на нейната прияделка да са пак в един клас, но това е доста рисковано.
Поне съм доволна, че не изтеглих документите за езиковата паралелка в 7-мо СУ. Там бала и на 5-то класиране е над 400 и е малко над нашия. Оказа се, че само за двете най желани училища не е имала бал на 4-то и 5-то класиране, така че не съжаляваме, че не рискувахме.

# 725
  • София
Двуяйчни си е имало все пак и преди  всякакви инвитро процедури Stuck Out Tongue Closed Eyes. Баща ми (лека му пръст) и чичо ми ( на 82) са (бяха) двуяйчни. Дъщерите ми също ( не  са инвитро), не си приличат  и грам, дори само като сестри, какво остава като близначки (доста висока  и нормална на ръст, слаба и по-закръглена, чернокоса и  светлокестенява).  Когато ги раждах,   двуяйчни роди и 17 -годишна ученичка, очевидно не инвитро. Забава има само с разпознаване при еднояйчните, ама към днешна дата и това сякаш става по-лесно, понеже  самите деца се стремят да се отличават едно от друго.

# 726
  • Бургас
Родителските срещи на момичетата ги знаем още от деня на записването и са в един ден - 11.09. Ще се наложи и таткото, да се включи - за втори път, откакто имаме деца Grinning
На първият учебен ден ще е интересно - ако започват в един час, пак ще трябва да се разделим.... ако въобще искат, да ходим с тях!
В училището на едната още няма разпределение по класове. Надявам се другата седмица да има!

И моите са двуяйчни, без да сa инвитро! Нямат нищо общо помежду си- нито като външен вид, нито като характери, нито като интереси! Даже и за сестри не могат да минат Grinning

# 727
  • София
И при нас няма все още няма информация за родителска среща. Обявен са само смените по класове и знаем, че ще бъде втора смяна. Преди 2 дни ходих до училището да попитам за въпросната служебна бележка, че е записана, но ми казаха, че е рано и да отида след 15-ти. Отделно имам и ваучери от работата за ученически пособия , които също не мога да взема без бележка. Видях, че миналата година родителската среща е обявена на 9-ти, че ще се проведе на 11-ти, така че предполагам, че и сега ще е така.
Вчера е обявен списъка с класираните на 5-ти етап и бала е спаднал с около 100 точки от този на девойката. Тя е малко разочарована, че не е знаела да каже на нейната прияделка да са пак в един клас, но това е доста рисковано.
Поне съм доволна, че не изтеглих документите за езиковата паралелка в 7-мо СУ. Там бала и на 5-то класиране е над 400 и е малко над нашия. Оказа се, че само за двете най желани училища не е имала бал на 4-то и 5-то класиране, така че не съжаляваме, че не рискувахме.
Много благодаря за информацията. Аз тия дни се огледах в свободните места, ама с неговия бал /около 200/ по-добре да си стои там, където беше приет.

# 728
Приетите 2 момчета на 5-то класиране във 9 ФЕГ са с бал, който е почти като след Второ - с 0,5 т. разлика.

# 729
  • София
Във ФЕ/АЕ балът беше 435 на второ, така че 3 изстрадани точки.

# 730
Двойка близнаци в гимназиален етап в един и същ клас по-скоро означава, че само един от тях е учил, а другият няма достатъчен бал да се яви самостоятелно. Ама чак 2 двойки в 1 клас.. не знам... да му мисли класната. Както казва GJK на тази възраст имат различни интереси и умения и за да не отиде на отделно място, значи ситуацията не е розова.

Soul Free,  това означава ли, че имате 2 надпланови бройки и класът е 28 ученици?

# 731
Познавам двойка близнаци (момче и момиче), приети в една паралелка в гимназиален етап, като всеки участваше със собствения си бал. И двамата бяха класирани, без единият да "дърпа" другия. Заедно са в една паралелка, защото така желаят.

# 732
  • София
И аз имам пример за такава двойка близнаци! И двамата с много висок бал. Недейте да генeрализирате така!

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 16:35 от Ариана

# 733
  • София
Двойка близнаци в гимназиален етап в един и същ клас по-скоро означава, че само един от тях е учил, а другият няма достатъчен бал да се яви самостоятелно.
Не ознначава непременно това. Може и двамата да са си приети на едно и също място със своя си бал (примерно СМГ с английски) и да са поискали  (те самите или родител при записване) да са заедно. Ако в дадено училище има повече еднакви паралелки,  примерно както са в НЕГ цели 7 с втори само английски, близнаците, приети и двамата по бал или  единият  надпланово, имат право да избират дали да са заедно или не.  Ако паралелката обаче е само една, а единият е напланово, само тогава избор няма.
 А и какво значи различни интереси - и моите винаги са имали различни интереси (още от малки)  ОСВЕН  желанието им да учат един и същ нов език  в ЕГ след 7 клас.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 15:54 от Просто русалка

# 734
Двойка близнаци в гимназиален етап в един и същ клас по-скоро означава, че само един от тях е учил, а другият няма достатъчен бал да се яви самостоятелно. Ама чак 2 двойки в 1 клас.. не знам... да му мисли класната. Както казва GJK на тази възраст имат различни интереси и умения и за да не отиде на отделно място, значи ситуацията не е розова.

Soul Free,  това означава ли, че имате 2 надпланови бройки и класът е 28 ученици?
Ако коментираният клас е повече от 26 деца, значи наистина някой не е успял с неговия си бал Grinning

За близнаците - редовно родителите не искат да се разбира, че са инвитро. В моя кръг познати има доста такива двойки, които не винаги успешно успяват да заблудят, че са двуяйчни естествено, защото хора от близкия им кръг знаят историите. Приемам го за нормално и почти никога не вярвам на заявеното за естествено. Особено в ерата на изкуственото във всичко.
Но, това е мое мнение, разбира се. Blush

Общи условия

Активация на акаунт