Бягай с 200...

• 8 843
  • 154
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Да, имаше такава тема.

# 46
Мисля си, че повечето пуснати теми с подобна тематика са от тролчета, които се забавляват от нашите реакции и коментари. Хора без много работа и други забавления общо взето.

Иначе допускам и че има такива, които най-искрено и чистосърдечно си разказват какво им тежи на душата. Имаше разни изследвания, че човек много повече се отпуска да споделя дълбоко лични неща пред непознати, отколкото пред близки и познати. Сякаш рамката, в която той самият се е поставил, изчезва, няма го страхът от осъждането и след споделянето може да продължи с живота си, сякаш нищо не е било.

Дали помага - според мен помага. И на пишещите, и на четящите. Защото когато човек знае, че това, което му се случва на него, колкото и тежко да е, не е път без изход, а и други са преминали вече и оцелели, придобива повече вяра и смелост, че и той самият ще се справи, че не е сам в болката и борбата си.

# 47
Като цяло са ми интересни подобни теми.
Ти си човека, който е във връзка.
Ти си наясно с всичко в тази връзка.
Откъде непознати, получили частично инфо от теб, ще знаят кое е и кое не е добре за твоята връзка ?

И още нещо:

Има ли тема мъж да е посъветван да бяга от токсичня жена ?

Има мъже посъветвани да бягат д 200. Не са толкова много само защото е женски форум. Отделно е пълно с тролове.

# 48

Дали помага - според мен помага. И на пишещите, и на четящите. Защото когато човек знае, че това, което му се случва на него, колкото и тежко да е, не е път без изход, а и други са преминали вече и оцелели, придобива повече вяра и смелост, че и той самият ще се справи, че не е сам в болката и борбата си.

Разбира се, че помага, то самото "изливане" е основен компонент на терапевтичния ефект. Наскоро слушах криминалния психолог Тодоров в някакъв подкаст, той това подчерта - че колкото пъти споделяш нещо и говориш за него, толкова пъти ти го преработваш и с всяко споделяне ти става една идея по-добре.

# 49
Не съм съгласна.
Да споделиш в безопасна среда без осъждане е едно, съвсем друго е във форум.
В публичен форум има всичко - от подкрепящи и разбиращи, през интелигентни, през обичащи да начукват канчета, за да се покажат колко са по и най, до откровено злонамерени и прости хора.
Могат да ти вкарат повече филми от тези, в които живееш...
Отделно не при всички хора подробното споделяне помага. Някои хора се ретравматизират от повторенията. Разказването на травмиращи събитие  отново и отново може да навреди. Може да те "навие"допълнително, да се преекспонира.

Друг път става като надраскана плоча. Върти все едно и също. Разбирай изсипе във форума, успокои се, после пак стане драма/конфликт пак изригне същото.

Разбирам желанието на хората да не се чувстват сами в това, но не винаги ефекта оправдава развяването на собственото долно  бельо във форума.

Отделно, преди време една от редовните потребителки напомни, че изобщо не е толкова трудно да ни разпознаят и че се е случвало. България не е голяма държава.
Разбира се всичко с мярка може да е добро.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 20:24 от metal.vixen

# 50
В масовия случай, хората  така са се забатачили, че чуват само себе си и евентуално тези, които им приказват приказки от рода на “прави” - “не прави”, раздават квалификации, без хич да ги е еня и припознават себе си във всеки казус.
В този ред на мисли - подкрепящ и разбиращ не означава нищо, а начукването може да се окаже единствен начин да се размърдат мозъци. Айде, нема нужда да пеем в един глас всички.
Бънде, например, и не само той - толкоз е ясно какво казва човекът във всеки момент, но не всеки го разбира. То няма и нужда, но заглушителите много мощни и само в режим “on” работят. 😃

# 51
...
Аз бях много млада, направо малка от днешна гледна точка.
Нямах близки да ми кажат, че това не е правилно. ....
Отидохме на психолог веднъж, за сем.терапия. Аз отидох с убеждението, че правя последен опит и с усещането, че психоложката ще ми каже - махай се, спасявай се, като и разкажа. Тя обаче ми каза - мъжа ти не е длъжен да те прави щастлива ако ти си отвътре нещастна, проблема е в тебе. И си ни изпрати.
...
Анонимна, не ти знам случая, но съветът винаги в случай с насилие е само един - бягай не с 200, направо с първа космическа. Шамар -> раздяла. Никакви такива борби за любовта и подобни, това е тотално неадекватно. Не разбирам за какво си ходила на терапевт. Прекъсване на връзката, вед-на-га и на минутата. Предполагам, че психоложката е реагирала по този завоалиран начин, защото мъжът-насилник е бил там, ти си допуснала да разговаряте в негово присъствие и тя се е бояла може би, ако те посъветва да го напуснеш пред него самия, да не вземе и нея да пребие или да я причака някоя вечер и да я утрепе.

# 52
Дайте да си представим потребителката Минка.
На Минка и станало тежко, че съпруга ѝ, от който има две деца не я оножда.
Минка изплаква, че от две години не е виждала бялата змия на мъжа си.

Следват коментари:

Потребител А - Бягай с 200!!! (67 лайка)
И тя почва да се обяснява, че с една заплата не може да плаща наем и да гледа две постоянно гладни подрастващи момчета.
Потребител Б - изневерявай му! Не може така и ти си имаш нужди! (43 лайка)

Минка не иска. Не иска да живее в лъжи и да се крие.

Потребител В - Мине, ти си виновна! Най-вероятно си станала дебела лелка и как си с хигиената, Мине!? Ей, като се запуснете какво очаквате? Аз съм на 43, но имам дупе на девойка. Постоянно ме бъркат с по-млада.

Минка почва да обяснява, ама чакайте аз ходя на фитнес, на фризьор и ям кето, не съм дебела и с брада Simple Smile

Г: Минке, моят ме люби по два пъти на ден сутрин и вечер и понякога е обедната почивка. Не мога да разбера как живееш две години така, явно нещо ти има.

Д: Минке , купи си вибратор! Моя ми служи вярно.
Минка пак пише: Ама не е същото. Аз искам близост, искам внимание. Искам да бъда виждана и обичана.

Потребител Е: Как не я е срам! Вместо да си гледа децата, ще мисли с половия си орган!

И още и още варианти, кой от кой по- разнообразен.

След 25 страници, темата я заключват.
Година по-късно Минка пак пуска подобна тема.

Как набирането на канчето на Минка ще ѝ реши проблема?
Кой дава по-правилен съвет?

Всички прилики с реални теми и хора са измислени и случайни, разбира се.

Много я знаеш има ли къде да иде? Обича ли го? Има ли неща, които крие? А за случаите когато се лъже? Автори лъжат, потребители се хвалят и ги излавят.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 21:28 от metal.vixen

# 53
Айде - пак, едно си баба знае, едно си бае. Казах размърдване на мозъци, не решаване на проблеми. Мозъци, не мозък. Дискусия, обмен на мисловни потоци, спорове даже.
Как пък да не тръгнем да им решаваме проблема, ей на това най-трудно се учат и учениците ми - ама той пациентът дали щял
да спазва указанията, препоръките, терапията за да да се излекува…. Щото ако нямало, нямало смисъл. Кой си ти, да смяташ, че всичко зависи от теб, че да се ангажираш с крайния резултат?!

# 54
Айде - пак, едно си баба знае, едно си бае. Казах размърдване на мозъци, не решаване на проблеми. Мозъци, не мозък. Дискусия, обмен на мисловни потоци, спорове даже.
Как пък да не тръгнем да им решаваме проблема, ей на това най-трудно се учат и учениците ми - ама той пациентът дали щял
да спазва указанията, препоръките, терапията за да да се излекува…. Щото ако нямало, нямало смисъл. Кой си ти, да смяташ, че всичко зависи от теб, че да се ангажираш с крайния резултат?!

Е именно де!
Ако Минка е твърдо убедена, че като помрънка заради липсващият секс с Митко и зяпането му на "Шампионска лига" и всичко приключва ние няма как да й помогнем.
И много е важно какви изразни средства използва Минка при плюенето на Митко, защото те ще спомогнат за това темата да ескалира или не.
Какъвто и завой да заеме темата обаче Минка пак ще си се гушне до омразният й Митко и ще си живее в безсексие защото комшийката й Пена й казала, че то било нормално да не се прави секс след брака.
Пък и Пена е реален човек с много опит в любовта - цял живот омъжена нещастно за Иван.
Какво ли знаят някакви интернет лелички...

# 55
Човешките същества  не подозират как разхищават ресурсите си Simple Smile

# 56
Идеята на коментирането е да успееш да разчупиш гледната си точка и да видиш трезво изборите си, според мен. То и в терапията е така, само дето водиш малко по-културни разговори.
Терапевт, който дава съвети или лични мнения по казус на клиент, не е много голям професионалист.

# 57
  • София
Терапевтите задават въпроси. Не трябва да изразяват мнение и да дават съвети и решения. Могат да дават задачи.

# 58
Не знам как действат професионално терапевтите, не съм терапевт, нито съм ходила при такъв.

В този форум пък никога не съм търсила чужди мнения как да постъпвам в личен план. А съм получавала Joy

# 59
Ами и не само терапевтите... Един гуру каза никога да не даваме акъли. Само да изслушваме и обратна връзка на ситуациятА. В повечето случаи хората не търсят съвет, а някой да ги изслуша..
.

Да де ама как да стане я? Аз съм емпат, винаги все да помагам на близките със съвети. И да не са близки, като си минал през подобно как да останеш без участие?

Общи условия

Активация на акаунт