Бягай с 200...

• 8 861
  • 154
  •   1
Отговори
# 90
И до ден днешен смятам, че повечето от съветите в СО са адекватни, просто са изказани крайно и изискващо.
Вероятно малко са съветите за бягство от чиста добронамереност.
Повечето избягали подкукоросват и другите да бягат, дали заради някаква подсъзнателна завист, нужда от колективизъм в бягството или чиста себепроекция в чуждата ситуация. Бегълците обикновено имат такъв модел на поведение и се изнасят като номади, ако нещо не им изнася. Не всеки има такъв начин на мислене обаче и за някои хора не винаги е приложимо.

# 91
  • София
Моят мозък е устроен така, че виждам ясно проблемите и решенията им, когато не са мои. Не говоря само за любовни ситуации. Давам много добри съвети.
И съвсем добронамерено.
Обаче с моята ситуация навремето бях като сляпа - не можех да съставя план за измъкване въобще. Е, накрая ми просветна.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 22:51 от Rockstar

# 92
  • София
Значи, съветващите да се бяга с 200 търпят и по-лошо вкъщи, нямат връзка и искат и другите да нямат връзки, или са бягащи и искат и другите да правят като тях? Последно? Satisfied Значи факт, че хората често си проектират собственостите проблеми и изкривяват ситуацията, но обикновено съветът да се бяга с 200 е защото оплакващите описват партньор, който наистина никой не би трябвало да търпи. Друга тема описанието колко е точно и какво изпускат да опишат за самите себе си.

# 93
Прави ми впечатление за теми, в които лирическият герой се опише, че има пари, че нещо им става на част от коментиращите. От ожалване на героя, до охулване и обиди на партньорката му, един вид къде я е намерил тая, те ако бяха, толкова по-добре щяха да се погрижат за разпределението на финансите му и толкова повече екстри щяха да предоставят на лирическия герой от оная мърла, с която се е хванал. В звездните компромати наблюдавам същото с виповете и богаташите. Голямо жалене пада за богаташа и нещастния му живот, сякаш ако не беше въпросната, с която се е хванал, те самите биха имали по-голям шанс да им се случи и на тях, с малката разлика, че те ще го направят щастлив. Абе, да я изгони с 200 веднага след сватбата най-добре.

# 94
И до ден днешен смятам, че повечето от съветите в СО са адекватни, просто са изказани крайно и изискващо.
Вероятно малко са съветите за бягство от чиста добронамереност.
Повечето избягали подкукоросват и другите да бягат, дали заради някаква подсъзнателна завист, нужда от колективизъм в бягството или чиста себепроекция в чуждата ситуация. Бегълците обикновено имат такъв модел на поведение и се изнасят като номади, ако нещо не им изнася. Не всеки има такъв начин на мислене обаче и за някои хора не винаги е приложимо.
Повечето съвети са от опит, за съжаление. Какъвто всички натрупваме.

Но често се пропилява много време и то от най-младите ни години.

За съжаление малко хора наистина умеят да се учат от чуждите грешки и да отсяват чисто рационалния съвет от емоционалните украси. Повечето си разбиват главите, докато узреят за някои неща. А някои и никога не узряват с годините. Други пък дори нямат тези години, защото свършват трагично.

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 09:12 от Telesilla

# 95
Добре е човек да умее да ползва собствената си глава.
Чуждите животи, грешки и уроци, са са чужди такива.

# 96
Аз "избягах с 200", малко късно, но избягах.
И живота ми стана прекрасен.
Имам едно любимо меме,.нещо такова "Имах 100 проблема, но развода реши 99 от тях". Точно така се чувствам. Правя неща, които преди това бяха немислими. Чувствам се свободна да бъда себе си без обяснения. Свобода и спокойствие. И никакъв недиагностициран нечий син нямам на дивана. Ооо, свещен рахат!
Пп. Не съм имала връзки и срещи с мъже след раздялата ми /преди година и половина/ и нямам и намерение да имам. Толкова блажено си живея, че нямам отговор на въпроса "за кво ми е мъж, кво ще го правя... да го разхождам ли... Да го храня ли... За кво да се товаря..." Нема смисъл за мен. И те, така. Чувствам се прекрасно като никога преди.

# 97
  • По света и у нас
Бегълците не съветват от завист, а съветват от опит.
Младите приемат нещата по идеален начин и трагично когато се стигне го проблеми.
Старите обаче са видяли, че има много решения и в крайна сметка трябва да мислиш за себе си и как да уцелеше.
Ако при Ганчо е ад, няма какво да висиш там - здраво право хубаво момиче, да се съсипеш с някъв идиот който те е облъчил, че е неземния Господ - цар на вселената.
Затова тъщите са най мразени, защото дават акъл на дъщерите си, но тоя акъл не е за пренебрегване.

# 98
  • Столичанин ама не в повече :D
Веднъж се видях с една приятелка, и тя такива злобни неща наговори по мъжа си, че ако човек не го познава би решил, че е егати гадта (а ги познавам и двамата от над десет години и всъщност тя е палещата), и после като дойде изведнъж му се усмихна и го разцелува, че чак ми стана смешно и се захилих, закво тука дето има и анонимност да е по-различно, просто жените така са устроени да говорят много и да не казват нищо, ако някоя е толкова тъпа че да се вслушва в съвети за раздели от анонимници, които най-вероятно са в много по-лоши отношения от нея, но изобщо и не им минава през ума да си следват собствените съвети (разбира се има и такива, които са се разделили, но много съжаляват и обаче никога няма да го признаят), еми значи си заслужава съдбата.
Веднъж пък излизах с една самотна майка, дето се възмущаваше защо приятелката и не я слушала да се раздели с мъжа си щот се били карали, а и изля злоба върху жената на бившия си, ква била грозна и дебела, въпреки че бяха разделени от няколко години по нейно желание.

# 99
  • По света и у нас
Джерка нали знаеш поговорката за краставите магарета? С такива жени дружиш, такъв си и ти!

# 100
Джерка нали знаеш поговорката за краставите магарета? С такива жени дружиш, такъв си и ти!

Ма то и други жени ли има?
Trollface

# 101
  • По света и у нас
Имал е самотна майка и някаква приятелка от десетилетия.

# 102
  • Обран бостан ;)
Прави ми впечатление за теми, в които лирическият герой се опише, че има пари, че нещо им става на част от коментиращите. От ожалване на героя, до охулване и обиди на партньорката му, един вид къде я е намерил тая, те ако бяха, толкова по-добре щяха да се погрижат за разпределението на финансите му и толкова повече екстри щяха да предоставят на лирическия герой от оная мърла, с която се е хванал. В звездните компромати наблюдавам същото с виповете и богаташите. Голямо жалене пада за богаташа и нещастния му живот, сякаш ако не беше въпросната, с която се е хванал, те самите биха имали по-голям шанс да им се случи и на тях, с малката разлика, че те ще го направят щастлив. Абе, да я изгони с 200 веднага след сватбата най-добре.

И традиционния въпрос "Как го е омаяла тоя ?" Trollface

# 103

Ма то и други жени ли има?
Trollface

Жените изглеждат много различни, докато не се наложи да седнете на масата да обсъждате бизнес (т.н. сериозни отношения). Може да си въртиш едно и също дежаву до безкрайност. Как го бяха вкарали в терминологията... не помня, нещо научно-биологично Smile

# 104
Любовта не е бизнес, а брачните отношения може да са бизнес. Ако и двамата гледат като на бизнес на отношенията си, съвсем логично е да ги обсъдят.
Имам чувството, че много мъже са ментално кастрирани за обичане и истински чувства. Всичко в главите им е сякаш хвърляне на салфетки и звук на банкомат.

Общи условия

Активация на акаунт