Бягай с 200...

• 8 865
  • 154
  •   1
Отговори
# 75
Казах активно. То всеки може да слуша внимателно, но не всеки може да отдели важно (за другия) от маловажно. Нататък - примерът ти няма значение. Много се бъркат, да.
Съмнявам се, че с цялата си стриктност откъм подбор на думички ти самата разбираш значението на някои.

Като например какво точно означава - активно слушане.

И като толкова ти напира да се захващаш за буквата, да отбележа, че нищо не си казала. В този форум пишем Smiling Imp

Обясних какво означава. Офф, айде някой да пусне една тема за смирението.

# 76
И смирението е относително.
С едни хора ми идва да съм смирена, други да ги подбера  с точилката.
Всеки човек вади от нас различни неща.

# 77
Ох, като го чуя това за смирението и се изприщвам направо.
Някаква мода ли, лавина ли от размахващи пръсти и призоваващи за смирение има из социалките, ужас някакъв. Някой си направил нещо нередно, хората го порицават – къде по-завоалирано, къде по-умерено, къде по-директно, той веднага писне и още десетки му пригласят – макакможе да критикувате нередната постъпка, смирете се.
Ами, няма пък. Напротив, хората не трябва да се смиряват и примиряват с негативните прояви, които ни заобикалят.

# 78
  • София
Никакъв емпат не съм. Нито пък смирена.

# 79
За мен смирението е да приемеш, че не можеш и няма как да коригираш всичко негативно около теб, особено прости, злобни, агресивни хора, такива, които не търсят промяна, и да поправяш само това, което зависи от теб - към добро. Смирението е различно от примирението.

# 80
Точно така, но пак има хора, които са неприемливи. Даже работи само да ги навикаш и изгониш от себе си. Иначе колкото и да се смиряваш и игнорираш, пак се опитват да ти се катерят по вратлето, че и към главата.

# 81
Нито се смирявам, нито се примирявам с неща,  които не ми харесват в тоя живот.
Включително хора, колеги, шефове, ситуции, места и работа.
Прагът на търпимост винаги ми е бил по- нисък ,и затова съм и в повечето случаи добре в тоя живот. Просто не търпя, глупости.

Винаги извличам най- доброто за себе си във всякакви ситуции.
Когато трябва да се спасяваш, може и до 300 да развиеш.

# 82
Мъжете търсят решение, затова. Много мразя и аз да ми предлагат решения, аз искам само да ме изслушат.
Тоест, хипотетично, ако ти си наркозависима и се оплакваш на мъж как се чувстваш като парцал и проституираш, за да си набавиш поредната доза, а той ти каже "виж, просто се опитай да спреш тези боклуци", ти ще му кажеш "много мразя да ме прекъсват, а още повече да ми дават решения".
Някой по-глупав може и да го играе спасител, но мъжете с поне малко акъл ще намерят решението да не си губят времето да слушат загубените ти истории. То затова тези психотерапии не работят при мъже, защото говори твърде много за проблема и никак за решението му.

# 83
Хайде сега, наркозависима... Жените най-често се оплакват точно от това, от което се оплакват и тук, във форума. От най-различни битовизми.
Например скарала се с майка си или с най-добрата си приятелка, или с колежка и си търси отдушник, за да си изкара яда навън. В случая единственото, от което има нужда, е някой да я изслуша и да поддаква от време на време. Със сигурност няма нужда от: „Да бе, права си, майка ти/приятелката ти/колежката ти е голяма кучка, спри да общуваш с нея“ или някой друг подобен съвет.

# 84
  • По света и у нас
Аз пък съм много смирена - почти няма как да ме впечатлиш, почти няма как да изкараш реакция от мен, гледам те спокойно и си ми ясен, ясна като бистра вода. Емпатизирам ти (съчувствам ти - на български казано ) , щото ми е ясно какво ти е в главата, но няма да седна да ти държа ръката. Защото и аз искам живота ми да е еди как си ама всеки трябва да се потруди да си го направи така, съответно вместо да чакаш да ти съчувствам, размърдай си д-то.

Американците имат една поговорка "misery likes company", еми емпатите поддържат тази среда, те са тези дето търсят да се хранят от мъката на другите за да се чувстват те по-велики от някого си. Те са на толкова ниско стъпало по хранителната верига, че ходят при най-битите карти и се величаят сами себе си оглеждайки се в мизерия на другите. 

# 85
Авторе, аз съм от много премислящите, споделих проблема си във форума пред години. Обаче в същото време разчоплих изпълненията на бившия ми мъж до край, и ... разбрах, че даже съм закъсняла с "бягството". И така, с бавна скорост, но все пак се отървах от този човек, и не знаех как ще се справя сама с двете деца. Сега съжалявам за пропилените нерви, не си е струвало чакането, затова моето мнение е, видите ли червени лампи, палете с 200 и се спасявайте...

# 86
Сийке, това, дето даваш за пример е всичко друго, но не и смирение. То има много литература по въпроса за това къде е човекът в тоя целия свят, какво от него зависи, и какво - въобще не. Има една книга - Златната клонка, горещо я препоръчвам.
Прима, тва са съпричастните, не емпатите.

# 87
  • София
Мъжете търсят решение, затова. Много мразя и аз да ми предлагат решения, аз искам само да ме изслушат.
Тоест, хипотетично, ако ти си наркозависима и се оплакваш на мъж как се чувстваш като парцал и проституираш, за да си набавиш поредната доза, а той ти каже "виж, просто се опитай да спреш тези боклуци", ти ще му кажеш "много мразя да ме прекъсват, а още повече да ми дават решения".
Някой по-глупав може и да го играе спасител, но мъжете с поне малко акъл ще намерят решението да не си губят времето да слушат загубените ти истории. То затова тези психотерапии не работят при мъже, защото говори твърде много за проблема и никак за решението му.

Ейй, как тез наркомани не са се сетили сами "просто да спрат тези боклуци", ама друго си е да дойде човек с решението на тепсия Joy

# 88
Точно! Зависимият няма нужда да му казваш, че е е зависим и трябва да спре. Той/ Тя това си го знае.

И хазартно зависимите
И алкохолно зависимите
И тези с хранителни зависимости...
Зад пристрастеността често седи нещо друго

един цитат на д-р Габор Мате, специалист по зависимостите, който казва:

„Всички зависимости идват от емоционална загуба и съществуват, за да успокоят болката от тази загуба. Травмата и злоупотребата са сигурни източници на загуба, но не са единствените. Понякога липсата на емоционална връзка с родителя, например когато родителят е претоварен или разсеян, също може да доведе до дълбоки рани, които човек по-късно се опитва да заглуши или успокои чрез зависимо поведение.“

Няма какво да казваш на жената, която проституира да спре наркотиците - тя това го знае.
Тя има нужда да знае, че ако избере да се лекува - ти ще ѝ бъдеш подкрепа и упора без осъждане. Примерно...

# 89
  • София
Преди много години, когато не бях редовен потребител и когато форумът и темите в СО не изглеждаха така, бях пуснала тема, която не бе с еднозначно решение, но имаше криндж елементи. Тогава няколко потребителки се изказаха "махай се незабавно". Не го направих, раздялата стана по- късно, но в перспектива виждам, че са уловили детайли, които на младото ми Аз са убягнали. Житейски опит.

И до ден днешен смятам, че повечето от съветите в СО са адекватни, просто са изказани крайно и изискващо.

Общи условия

Активация на акаунт