Бягай с 200...

• 8 873
  • 154
  •   1
Отговори
# 60
Емпатите не дават съвети. Емпатите слушат активно и помагат във вземането на решения.
Справка - “един гуру”.
Какво като си минал? Твоето си е твое, разликата е в пъти, защото хората са други, ситуациите, обстоятелствата, преживяванията. Много е трудно да се задържиш на повърхността. Мой близък и професионално много важен човек, даже ментор, пред очите ми се променя от - казвам ти как да стане, защото съм минал от там, към - всеки трябва сам да вземе своето решение в ситуация. Голяма работа е влиянието 😀

# 61
  • По света и у нас
Като чуя за 🪽емпат🪽 и бягам с 200!

# 62
Повечето мъже, ако им споделиш нещо, ще те изслушат внимателно и ще почнат да дават съвети. Това означава ли, че не са емпати?

Много се бъркат понятията тук.

# 63
То като цяло всичко е сбъркано тук. Най-вече хората 😉

# 64
Никога не давам съвети. Даже поискани рядко.
Давам само мнение – моето и през моя опит и гледна точка.
Ако уважавам човекът отсреща, съм сигурна, че той има достатъчно акъл сам да си прецени.

# 65
Казах активно. То всеки може да слуша внимателно, но не всеки може да отдели важно (за другия) от маловажно. Нататък - примерът ти няма значение. Много се бъркат, да.

# 66
Казах активно. То всеки може да слуша внимателно, но не всеки може да отдели важно (за другия) от маловажно. Нататък - примерът ти няма значение. Много се бъркат, да.
Съмнявам се, че с цялата си стриктност откъм подбор на думички ти самата разбираш значението на някои.

Като например какво точно означава - активно слушане.

И като толкова ти напира да се захващаш за буквата, да отбележа, че нищо не си казала. В този форум пишем Smiling Imp

# 67
Като чуя за 🪽емпат🪽 и бягам с 200!
Особенно, ако му забиеш и женски род.

# 68
Повечето мъже, ако им споделиш нещо, ще те изслушат внимателно и ще почнат да дават съвети. Това означава ли, че не са емпати?

Мъжете търсят решение, затова. Много мразя и аз да ми предлагат решения, аз искам само да ме изслушат.

# 69
  • Пловдив
Ама казвайте им го! Аз си казвам "искам само да ме изслушаш, не ми давай съвети", "искам да ти се оплача и да ме подкрепиш", "сега ще ти разкажа и искам съвет как да постъпя". КАЖЕТЕ си го. Искате съвет, искате помощ или само да ви изслушат.

# 70
  • По света и у нас
А като си рупат-ли-рупат? Знаеш ли колко народ не умее да слуша а си мисли, че трябва да ти дава рецепти за успех, че те са открили топлата вода, а сега ще ти разкрият тайната и!!!
Аз не споделям, обаче току се чуя с някой и те чакат да им разказвам за себе си. И подпитват. Аз кажа туй онуй - не съм се оплаквала, просто съм попитана и съм информативно споменала, и от там се почва даването на акъла...
Такива "спасители - лектори" които си мислят, че трябва да оправят човечеството са много досадни. Личи от километрър колко са самодоволни и  как се мислят за по-умни от всички около себе си.

# 71
Дайте да си представим потребителката Минка.
На Минка и станало тежко, че съпруга ѝ, от който има две деца не я оножда.
Минка изплаква, че от две години не е виждала бялата змия на мъжа си.

Следват коментари:

Потребител А - Бягай с 200!!! (67 лайка)
И тя почва да се обяснява, че с една заплата не може да плаща наем и да гледа две постоянно гладни подрастващи момчета.
Потребител Б - изневерявай му! Не може така и ти си имаш нужди! (43 лайка)

Минка не иска. Не иска да живее в лъжи и да се крие.

Потребител В - Мине, ти си виновна! Най-вероятно си станала дебела лелка и как си с хигиената, Мине!? Ей, като се запуснете какво очаквате? Аз съм на 43, но имам дупе на девойка. Постоянно ме бъркат с по-млада.

Минка почва да обяснява, ама чакайте аз ходя на фитнес, на фризьор и ям кето, не съм дебела и с брада Simple Smile

Г: Минке, моят ме люби по два пъти на ден сутрин и вечер и понякога е обедната почивка. Не мога да разбера как живееш две години така, явно нещо ти има.

Д: Минке , купи си вибратор! Моя ми служи вярно.
Минка пак пише: Ама не е същото. Аз искам близост, искам внимание. Искам да бъда виждана и обичана.

Потребител Е: Как не я е срам! Вместо да си гледа децата, ще мисли с половия си орган!

И още и още варианти, кой от кой по- разнообразен.

След 25 страници, темата я заключват.
Година по-късно Минка пак пуска подобна тема.

Как набирането на канчето на Минка ще ѝ реши проблема?
Кой дава по-правилен съвет?

Всички прилики с реални теми и хора са измислени и случайни, разбира се.

Много я знаеш има ли къде да иде? Обича ли го? Има ли неща, които крие? А за случаите когато се лъже? Автори лъжат, потребители се хвалят и ги излавят.

Такава тема няма шанс да се размине без активното участие на потребител Р:

Минке, мъжът ти явно не става. Ето аз например се поддържам много и имам добър ген, затова мога да правя секс по 3-4 на ден. За предпочитане с още някого, най-добре жена, защото е приятно разнообразие към иначе активния ми солов полов живот.

А ти между другото, как изглеждаш и откъде си?

# 72
  • Обран бостан ;)

В повечето случаи, когато някой започне да ми "споделя нещо" , това значи, че иска аз да го направя вместо него. Wink

# 73
  • София
Ама казвайте им го! Аз си казвам "искам само да ме изслушаш, не ми давай съвети", "искам да ти се оплача и да ме подкрепиш", "сега ще ти разкажа и искам съвет как да постъпя". КАЖЕТЕ си го. Искате съвет, искате помощ или само да ви изслушат.

Напълно съгласна. Хората дават това, което им е по-възможностите. Но ако им кажеш какво очакваш, има по-голяма вероятност да успеят да отвърнат според твоите нужди.

# 74
Хора, които си мислят, че са изключителни щото били 'много емоционални' или 'емпати' са ми много смешни. То все едно да кажеш 'аз съм човек, дишам'. Как разбираш и се справяш с емоциите, или в отношенията с хората, е друго и по-може да е индивидуално.

Общи условия

Активация на акаунт