💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 20 568
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
Има ли някой с проблеми с храносмилането, напоследък много ми се подува корема, не мога да ходя до тоалетна въобще и ме боли стомаха, преди не съм имала такива проблеми. Не знам дали и мога да пия нещо в момента.

# 151
При някой да са се появили разширени вени? При мен се появи изведнъж една, доста релефна и се притесних, ще ходя днес на преглед.

На мен ми се появи една, също релефна над коляното е, а под коляното ми се появи като мрежа от капилярчета червени, на същият крак. И аз днес съм на преглед.

# 152
Стискам палци да е безобидно, аз ще пиша като мина. Тромбофилия се съмнявам да имам, но това не изключва опцията за проблеми с вените, знам че често става.
И моят стомах много се поду особено последните дни, както и проблеми с тоалетната, ям сушени сливи с променлив резултат. Друго не съм открила като цяло. Но има лекарства, аз бих споделила с АГ, може нещо да предпише.

# 153
Ще пиша и аз какво са ми казали. Директно при съдов хирург записах, в понеделник съм на женска консултация и да предам какво са ми казали. Аз съм изследвала тромбофилия, имам мутации не са рискови, но ми дадоха да пия аспирин протект по едно на ден. Мисля, че няма връзка между двете неща, но да видим.

# 154
  • Sofia
Бях на ФМ вчера, всичко е наред, едното е 305, другото 307 грама, много се движеше едното, докато хванем чипоносата муцунка, беше бутане, потупване. Съответно отмъщението не закъсня, цяла нощ и до обяд имаше пого веселба. Шийката е ок, малко е по-къса, но било нормално. Ще ме натоварват за диабет, било обичайно при такава бременност.
Нормално е да има леко течност от гърдите, аз също имам отвреме навреме усещането, което точно преди да прелееш, а детето още спи и не е гладно 😃. От днес съм 20 гс

# 155
Стискам палци да е безобидно, аз ще пиша като мина. Тромбофилия се съмнявам да имам, но това не изключва опцията за проблеми с вените, знам че често става.
Мина прегледа, доктора много подробно с ехограф и доплер прегледа и двата ми крака. Каза, че е повърхностна разширена вена, дълбоките били съвсем нормални, което било важно. Обясни ми много подробно за кръвта и вените и че ако жената е предразположена генетично ( аз явно съм) бременността отключва такива оплаквания. Изписа ми ластични чорапи, които да нося по време на раждането независимо секцио или нормално ще е. Хубаво е да ги нося и около 2,3 седмици след раждането също. Иначе сега през следващите месеци единственото е да гледам да си вдигам краката възможно по-често и да не се заседявам на стол дълго време. Вече след приключване на кърменето мога да мисля за някакво лечение на това състояние. Раждането ще го облекчи значително, но няма да изчезне след него.

# 156
  • Бургас
Добро утро! Някоя правила ли е обременяване с глюкоза със съмнения за гестационен диабет?

# 157
Добро утро! Някоя правила ли е обременяване с глюкоза със съмнения за гестационен диабет?
Аз след две седмици ще правя.

# 158
Аз съм правила обременяване с глюкоза преди 1.5 години. Стана ми малко лошо но за малко.

# 159

На мен ще ми правят в понеделник, тогава ще мога да дам отзиви.

# 160
Правих миналата година, тъй като ми предстоеше ин витро. Чувствах се ужасно, защото усещах как ми работят органите. Успиваше ме даже.
Има ли причина да се назначава?

# 161
  • 🌊
Аз съм го правила за диагностициране на инсулинова резистентност. Бях чела, че на много хора им е неприятно, но аз не усетих абсолютно нищо. Много важно е човек да е добре хидратиран, спокоен и да не е бил на диета минимум 3 дни преди това.
Ще говоря с АГ кога трябва да се случат нещата, защото ще искам да го направя.

Някоя знае ли кога е добре да се мине преглед при офталмолог за начина на раждане? Също и алерголог (там не знам дали има определено изчакване на ГС).

# 162
Мина прегледа, доктора много подробно с ехограф и доплер прегледа и двата ми крака. Каза, че е повърхностна разширена вена, дълбоките били съвсем нормални, което било важно. Обясни ми много подробно за кръвта и вените и че ако жената е предразположена генетично ( аз явно съм) бременността отключва такива оплаквания. Изписа ми ластични чорапи, които да нося по време на раждането независимо секцио или нормално ще е. Хубаво е да ги нося и около 2,3 седмици след раждането също. Иначе сега през следващите месеци единственото е да гледам да си вдигам краката възможно по-често и да не се заседявам на стол дълго време. Вече след приключване на кърменето мога да мисля за някакво лечение на това състояние. Раждането ще го облекчи значително, но няма да изчезне след него.

Абсолютно същото и при мен Simple Smile чорапите са до горе или чорапогащник, малко ми е тъпо как ще изглежда, но важното е здравето да е наред. Викат ме мен на контролен около 28-30 седмица, но иначе 1:1 с твоето предписание.

# 163
За обременяване вчера на феталната ми казаха, че се прави между 24та и 28ма седмица, а очен преди 30та, защото капките, които ползват за разширение на зениците могат да повлияят на шийката след това. Аз мисля към 26-7 да направя, но нямам надежди, че ще мога да родя нормално с този диоптер.

Аз съм го правила за диагностициране на инсулинова резистентност. Бях чела, че на много хора им е неприятно, но аз не усетих абсолютно нищо. Много важно е човек да е добре хидратиран, спокоен и да не е бил на диета минимум 3 дни преди това.

Някоя знае ли кога е добре да се мине преглед при офталмолог за начина на раждане? Също и алерголог (там не знам дали има определено изчакване на ГС).

# 164
За обременяване вчера на феталната ми казаха, че се прави между 24та и 28ма седмица, а очен преди 30та, защото капките, които ползват за разширение на зениците могат да повлияят на шийката след това. Аз мисля към 26-7 да направя, но нямам надежди, че ще мога да родя нормално с този диоптер.

Диоптера не е толкова фактор за раждането, а състоянието и налягането на очните дъна. С първата бременност помня, че ходих със сигурност след 30г.с. и ми слагаха някакви специални капки при бременност. Родих естествено с късогледство и астегматизъм съм

Общи условия

Активация на акаунт