💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 20 575
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
Да, така е, но аз помня, че при последния преглед имаше някакви проблеми и той каза, че трябва да се проследи, че най-вероятно ще трябва да е секцио. Иначе ми го обясни това, че не е до диоптер, а до изтъняване на ретината и налягане. Ще видим… дано да може.

# 166
Аз ще направя контролен преглед при офталмолог този месец, но доколкото знам за раждането се прави в 9ти месец.

Момичета някоя от вас ползва ли от възглавниците за бременни и какви са ви впечатленията? Аз до сега ползвах просто допълнителна възглавница за краката и коремчето, но последните дни се будя вечер от болки в кръста и в таза, които през деня изчезват като се движа та търся някакво решение. 🫩 Гледам има 1000 различни модела ама все си мисля, че е измислица това 😆

# 167
Аз си взех и не бих казала че ми е особенно удобно, предпочитам с две по малки възглавнички между краката и под корема. Но  при мен има силни болки с която и възглавница да съм, взех си колан за бременни с надежда да облекчи малко болките в кръста.

Аз ще направя контролен преглед при офталмолог този месец, но доколкото знам за раждането се прави в 9ти месец.

Момичета някоя от вас ползва ли от възглавниците за бременни и какви са ви впечатленията? Аз до сега ползвах просто допълнителна възглавница за краката и коремчето, но последните дни се будя вечер от болки в кръста и в таза, които през деня изчезват като се движа та търся някакво решение. 🫩 Гледам има 1000 различни модела ама все си мисля, че е измислица това 😆

# 168
Аз имам възглавница за бременни от една седмица и ми е страшно удобна.
Спрях да се будя с болки в бедрата и кръста. Използвам я и през деня да си лежа на нея, доволна съм.

# 169
Лина, моят диоптър е -5,50. За щастие очните дъна ми бяха добре с първата бременност, налягането също и родих естествено. Сега ще видим с второто как ще е. Бях на преглед след 30 г.с., но и на мен ми сложиха специални капки за бременни и не сме имали проблем. Стискам палци да е както искаш, пък в крайна сметка - както кажат, така! Очите са ни много важни. Simple Smile)

# 170
  • София

Аз ползвах и при първата бременност и сега пак си я извадих преди 2 седмици. Мен лично ме спасява много от болките и неразположенията, които усещах, предвид,че се налага и да лежа почти постоянно заради скъсена шийка.  Моята е една огромна - тип като червей.

# 171
Здравейте, момичета!
Приятелка ми даде възглавница за бременни (формата й е като U), но я ползвам основно през деня на дивана или за някоя дрямка, за спане през нощта не ми е особено удобна.
Последния ми преглед беше в 16 г.с., утре влизам в 20 г.с. и се притеснявам дали всичко е наред с шийката на матката, понеже видях, че обсъждахте и като цяло очаквах по-чести прегледи. Другата седмица съм на втора ФМ отново в Щерев, ще споделя как е било.
Иначе усещам все по-отчетливо движенията на бебетата, но сякаш се преместиха по-нагоре в корема. Приключих с работата и вече съм в болничен, но сме в ремонт, който ми се струва безкраен и нямам търпение да свърши. Дори бих казала, че на работа с всичкия стрес ми беше по-спокойно, отколкото всички задачи покрай ремонта, та не мога все още да се насладя на почивка. Ако имате време и желание може да гледате последния клип в ютуб на канала Повече от здраве с д-р Сигридов относно стреса, много интересни неща разказва.

# 172
Мами, на някоя от Вас изтръпват ли й крайниците през ноща? От 2 седмици се будя всяка нощ с крампи в краката, а от три дни и в ръцете… много е неприятно. Пия си доста вода, пия и по 500мг. магнезий на ден, но няма резултат.

# 173
Мами, на някоя от Вас изтръпват ли й крайниците през ноща? От 2 седмици се будя всяка нощ с крампи в краката, а от три дни и в ръцете… много е неприятно. Пия си доста вода, пия и по 500мг. магнезий на ден, но няма резултат.
Говорете с доктора да ви увеличи магнезия. Аз пия 3х2 магнерот.

# 174
  • София
Дефицит на магнезий са тези крампи. Какво пиете и по колко? Магнеротът пише 500 на кутията, но реалността в едно хапче е към 33мг. Явно дозата,която приемате е много ниска и трябва да се вдигне.

# 175
Здравейте момичета, през 10 дни от три седмици насам на моменти получавам кафеникаво зацапване, бях в болница, прегледаха ме 3-ма различни лекари всички казват, че всичко е ок. На никой не ми казва от какво се получава. Вчера бях на преглед бебето е добре отговаря си на седмиците. Пиех аспирин протект дали от там ми идва проблема, сега съм го спряла. Уж всичко е нормално но на моменти го имам това зацяпване. Тази седмица съм при друг лекар, пазя се много за сега. Някой от вас имал ли е подобно зацапване?

# 176
Дефицит на магнезий са тези крампи. Какво пиете и по колко? Магнеротът пише 500 на кутията, но реалността в едно хапче е към 33мг. Явно дозата,която приемате е много ниска и трябва да се вдигне.

Пия от тези разтворимите, едното хапче е 250мг. , аз пия по две. Днес си взехм магнерот от аптеката, казаха ми по 2 пъти на ден по 1. И го почнах, надявам се да има резултат

# 177
Аз бях със зацапване и контракции, дори лежах в болница. При мен беше от ниска плацента. Сега ще започна да се вдига и проблемите спряха.
Дано и при теб да се реши скоро проблема!
Здравейте момичета, през 10 дни от три седмици насам на моменти получавам кафеникаво зацапване, бях в болница, прегледаха ме 3-ма различни лекари всички казват, че всичко е ок. На никой не ми казва от какво се получава. Вчера бях на преглед бебето е добре отговаря си на седмиците. Пиех аспирин протект дали от там ми идва проблема, сега съм го спряла. Уж всичко е нормално но на моменти го имам това зацяпване. Тази седмица съм при друг лекар, пазя се много за сега. Някой от вас имал ли е подобно зацапване?

# 178
Вчера ми гледаха плацентата вече си е на място не е ниско, не знам от какво е вече

Аз бях със зацапване и контракции, дори лежах в болница. При мен беше от ниска плацента. Сега ще започна да се вдига и проблемите спряха.
Дано и при теб да се реши скоро проблема!

# 179
Здравейте, напоследък забелязвам, че много често хълцам - дали ви се е случвало? Може да е едно хълцукване но е поне 5-6 пъти на ден - включително понякога през нощта.

Общи условия

Активация на акаунт