💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 11 078
  • 416
  •   1
Отговори
# 345
И нашият юнак върви седмица напред, но понеделник на ФМ ще имам по голяма ясното.

Момичета да ви попитам претеглиха ли ги вашите бебета, аз днес се връщам от втора фетална морфология (момче ще е ) вече със сигурност, но ми казаха че върви по-едричко , увериха ме че не е проблем седмица 20+5 -515гр

# 346
Моето момче също върви по-голямо. На феталната морфология ми казаха с 10 дни. 😄
Ама не се учудвам, от както съм бременна ям като хала…

# 347
Момичета, да ви попитам като бебето върви по-голямо и също погледнах, че на амбулаторния лист се е сменил термина на 22.01 (беше 28.01), а не са ми казали, че официално ще го сменяме.
Това значи ли, че спрямо новата дата (спрямо програмата един вид) се изчислява датата на  секциото.

# 348
Момичета да ви попитам претеглиха ли ги вашите бебета, аз днес се връщам от втора фетална морфология (момче ще е ) вече със сигурност, но ми казаха че върви по-едричко , увериха ме че не е проблем седмица 20+5 -515гр
Леле... аз съм 1 седмица напред и бебчето е 400г Sweat Smile Но е и момиче, а те вървят по-мънички, а и не знам колко е достоверно това- сутринта на единия преглед беше 490г, а вечерта на ФМ я измериха 400г.

# 349
  • Sofia
Аз бях в петък на преглед, момичето е 430, момчето 470. Естествено по природни и социални правила, момчето е над сестра си /яхнал ѝ е гърбината 😁/. Но тя е доста активна и раздава юмруци и ритници, в резултат на което мама трябва да има на разположение WC на 10сек. разстояние... Продължавам да нямам апетит, което не е нормално за мен, но пък засега нямам мускулни болки. Само гърбът ме боли и ще сменям матрак, явно.
Отказаха се да ме натоварват за ГД.
Май си вървя в нормата, каквато и да е тя...

# 350
Момичета, днес си видях първите стрии. От  страни на двете бедрата да ми излезнали (на абсолютно едни и същи места)..

# 351
Охх аз и аз имам стрии от преди, силно се надявам да не се появят нови, ама надали... Мажи се с нещо по-мазно, дано няма повече нови.
Моят юнак беше преди седмица 320 гр в 19та, казаха че е в норма.

# 352
И аз имам стрии, надявам се да не се появят нови 🥲🥲🥲 Уж мажа с някакви мазила, ама ще видим.

Момичета, имате ли тежест и напрежение ниско долу когато сте прави?

# 353
Мажа се от време на време, ама изобщо не е всеки ден… някакво бебешко олио на бочко съм взела, лошото е че всички миризми на олиота, кремове ме дразнят. 😕

И аз усещам напрежение ниско, особено ако се застоя права по-продължително време. Търся винаги да поседна 😄

# 354
Момичета, ако не сме все още, искате ли една фб затворена група? Там е много по-лесно общуването и писането. 🙂

# 355
Аз съм ЗА.
С първото ме дете бяхме много готина група. Пак от тук от форума, три години поддържаха почти непрекъсната връзка в групата. После вече разредихме доста, но въпреки всичко групата ми беше страшно полезна през бременността и докато малката беше бебе.
Станахме си много близки с много от момичетата и все още ги помня почти всички, както и децата им. Разменяхме си подаръци и за Коледа.

С групата на второто не успяхме така да се сближим и писането там беше оскъдно, но все пак полезно.

# 356
Аз моят фейсбук съм го спряла още от началото на годината, ползвам месинджър само. Но ако имате желание, направете за вас

# 357
Днес бях на ФМ, всичко е наред. 21+1 юнака е 475гр. Скараха ми се за качените кг, но според АГ задържам вода, защото храната която приемам не е толкова калорична и определено е същото количество какво беше преди бременността /+9кг/... Тъжна съм, ще мина на по прецизен хранителен режим и дано да има резон.

# 358
И аз имам стрии, надявам се да не се появят нови 🥲🥲🥲 Уж мажа с някакви мазила, ама ще видим.

Момичета, имате ли тежест и напрежение ниско долу когато сте прави?

Точно търсих из нета дали това усещане за тежест и напрежение е нормално. Явно се усеща при доста жени, аз също имам и започна по-осезаемо от края на 21 г.с., сега съм в 22 г.с. Понякога и като вървя усещам леки пробождания за секунда-две. До колкото разбрах е от разтягащите се връзки на матката и не е нещо притеснително.

# 359
Аз от два дни също усещам тежест и ме боли срамната кост/пелвиса, не знам как се нарича и най-вече свивката с крака. Сякаш ще ми се откачи крака и ще падне 😆 Предполагам, че всичко в тази област се разтяга и от там и тези болежки. Утре съм на преглед и ще питам.

Общи условия

Активация на акаунт