💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 17 850
  • 666
  •   3
Отговори
# 450
А какви изследвания ви пускат стандартно? При мен всеки месец пускат профилактично ПКК, урина.. ТСХ през два месеца. Но витамини и тн не изследваме. Само при мен ли е така?

# 451
И аз не съм изследвала витамини, ако имате оплаквания може да си пуснете и сама изследвания, не са част от стандартното проследяване.
При мен втората фетална мина супер, много ми олекна, шийката и тя е добре (към 30 мм в 22 седмица). Младежа вече е към половин кило, добре сме и двамата.

# 452
Освен ПКК и урина и допълнително желязо жск и феритин, имаше и  два пъти витамин Б12 и витамин Д, но малко беше по мое настояване, намекнах и тя каза “а да да естествено добави ги и тях”

Но не мисля, че са стандартна практика витамините, аз бях в дефицит на б12 и Д преди забременяването и ходех на инжекции на 3 месеца, заради непрекъсната умора, главоболие, нервност и тревожност, преди 4 години се оказа, че не ги усвоявам с каквито и да било таблетки, прахчета, сиропи и тн.

А какви изследвания ви пускат стандартно? При мен всеки месец пускат профилактично ПКК, урина.. ТСХ през два месеца. Но витамини и тн не изследваме. Само при мен ли е така?

# 453
Liliannn18 опитвала ли си с метилирани форми на витамини от Б групата? Аз се оказа, че имам мутация на MTHFR гена и не усвоявам витамини от групата Б, ако не са метилирани.

На мен два пъти ми пуснаха тсх и веднъж B12 и D по мое настояване, освен другите стандартни кръвни и урина.

# 454
И при мен пускаме всеки месец, ПКК и урина.
Взимаха ми и цитонамазка и секрет преди месец и половина.

# 455
На мен само два пъти ми пускаха изследвания, кръв и урина, стандартните. Юли месец беше първото изследване - държах да проверя Витамин Б12 и Д (заплатих си ги отделно). Оказа се, че имам дефицит на Д и започнах да го пия. Вчера попитах АГ за допълнителни изследвания дали са нужни - каза, че след като пия витамините, няма нужда да ги изследваме повече за момента.

# 456
Мен доста ме мъчат тези изследвания всеки месец, знам че не е кой знае какво за много хора, но на мен ми става адски лошо когато ми взимат кръв. Отделно това, че не трябва да съм яла и пила нищо допринася да ми става още по-зле... и висенето по опашки пред лабораториите с часове, просто ми е много неприятно.

# 457
Щом се пият витамини под формата на таблетки изследването става безсмислено. Трябва да минат около 2 седмици без прием, че да даде адекватни резултати. Също така при прием на фолиева киселина се замаскира дефицит на витамин Б12 и стойностите му не са реални.
Моя витамин Д беше на долната граница, но го дължа, че трябваше да лежа повечко точно лятото, когато поприницп само от ходене пеша в града събирам тен като за няколко морета. Докато имаме по-висок УВ индекс в България правя слънчеви бани, но от октомври ще започвам и Д3 на таблетки.

# 458
  • София
Като чета при повечето са безболезнени тези контракции а си минават а мен си ме болеше и беше продължително 15 Тина минути докато не се прибрах и легнах …. Затова не съм сигурна дали е било контракция или нещо друго.
Иначе за размерите е нормално да са различни. Дори на различни места излизат различни резултати - например при мен при аг шийката е 38 мм и преди и след феталната а на феталната беше 32 мм. Същото е и с размерите и теглото на бебето

Щом е продължило 15 минути без спиране, не е било контракции. Контракциите са си специфични: целият корем се втвърдява за опредлени секунди (при мен държи около 30сек) и след това се отпуска. Може да се повтори след няколко минути отново. Подготвителните контракции не са болезнени, неприятни са заради самото втвърдяване, но в никакъв случай болезнени като истинските. На мен ми започнаха преди 3 дни, в края на 5-ти месец съм и на собствена глава минах от магнезий 250 на 300мг и от вчера ми спряха. Днес на феталната докторката потвърди,че правилно съм направила и занапред ако се увеличат като честота, ще вдигаме още магнезия.
Иначе такива болки и аз имам понякога, както сега, така и с първата бременност. Докторката казва,че са нормални, все пак бебето расте, матката се разширява, понякога натиска разни органи наоколо..няма начин просто без тях Simple Smile Не се филмирайте, всичко това е нормално и всичко ще бъде наред.

# 459
Здравейте,
Относно витамините аз си ги пускам всеки месец - поне основните - магнезии, желязо, някои от витамин Б групата, D.
TSH i FT4 пускам всеки месец понеже съм с Хашимото.
Кръв и урина и глюкоза досега съм пускала само за 2те фетални. И вежнъж преди около месец ми взеха микробиология.

# 460
Всеки месец пускам ПКК, урина, глюкоза, общ белтък,протромбиново време, фибриноген, креатинин, урея, пикочна киселина, албумин,асат, алат, ггт.

# 461
За контракциите и на мен днес ми казаха, че ако не са болезнени и не са повече от 10-15 на ден, а само при изправяне/ лягане или друго движение са нормални и да не се притеснявам. Ако зачестят да се пие повече магнезий.

# 462
Здравейте,
На феталната морфология се видя Ехогенен фокус на сърцето. АГ каза че не е притеснително и в повечето случай изчезва до края на бременността. Въпреки това се притеснявам.

# 463
Здравейте,
На феталната морфология се видя Ехогенен фокус на сърцето. АГ каза че не е притеснително и в повечето случай изчезва до края на бременността. Въпреки това се притеснявам.
Ако Ви притеснява направете консултация с Румен Маринов и направете фетална ехокардиография.

# 464
Направете задължително фетална Ехокардиография ,но аз лично не препоръчвам Румен Маринов .Това ми е трета бременност ,при първата бебето имаше проблем на сърцето и тогава ходех при Д-р Ефтимова на фетална Ехокардиография .прегледите и бяха по 30-40мин и позна точно всичко както беше .При втората ми бременност вече задължително трябваше да посещавам тези прегледи и тогава бях във Фемина ,но при друг Доктор ,защото Ефтимова вече я нямаше и така и не можах да я намеря къде работи .Сега при тази бременност реших да посетя Д-р Маринов уж "светило " всичко ходят при него .Ами прегледа ни беше 10мин общ престой в кабинета .С регистрирането ми ,с разказването на историята ми с предишните бременности и прегледа .И всичко това за 120лв .Излезнаха от кабинета с много смесени чувства ,чудех се ,какъв беше този преглед .Доволна ли да се чувствам или не ,успя ли да види всичко .При положение ,че имам и предистория и до сега не съм имала такъв преглед ,винаги обстойно са разглеждали сърцето .Сега пак тряба да ходя в 26-28 седмица и се чудя дали да ходя при него .

Общи условия

Активация на акаунт