💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 18 048
  • 669
  •   1
Отговори
# 435
Аз бях и на втора ФМ вчера - всичко беше наред, само дето бебето така си спинкаше сладко, обърнало ни гръб, че не успяхме да извадим хубави снимки 😅 Но поне всичко с мен и него изглежда наред. Хемоглобинът ми е малко нисък, но ще започна да пия допълнително желязо (в пренаталния мултивитамин има само 16 мг., което явно не ми стига). Вие какво желязо пиете? Аз съм с по-чувствителен стомах, често имам киселини и малко ме притеснява тази добавка.

Моят хемоглобин също е малко нисък от последните кръвни (117 е), но лекарката каза че всичко е наред и засега няма да пия допълнително желязо (защото пия витамини на Елевит), та малко ме озадачи..

# 436
При мен за месец прием вече е 130 единици, много съм доволна - сорбифтер по 1 на ден.

# 437
  • Sofia
На мен ми забраниха витамините за бременни, защото всички съдържат йод, който ми е противопоказен. Пия допълнително само вит.Д.
Аз съм на ФМ на 30, после при личната и тогава ще питам за ваксините.

# 438
И на мен ми е противопоказен заради Хашимото и проблеми с ЩЖ, но е доста важен за бебето.

# 439
Здравейте, днес бях на преглед и си тръгнах доста разстроена. В 23+3 г.с. съм, но по размери бебенцето е с една седмица назад, 22+4. Само бедрената кост е в норма. АГ не каза, че е проблем но аз се тревожа. Преди две седмици на прегледа всичко беше в норма....

# 440
Аз лично не вярвам напълно на измервянията на ехографа, въпреки че моето момче от първата ФМ, та досега все върви с една седмица напред.
Прекалено е относително, зависи и от апаратурата, зависи и от дължината на бедрото. Моите деца са с дълги крака и затова вървят напред, излиза че тежат повече, а всъщност не е така.
Каката я теглиха няколко дни преди да родя и очаквах бебе над 4 гк, а се роди 3.600кг.
Синът ми в 39 г.с по снимка от ехограф е бил 3.800кг, родих две седмици по-късно и той също беше 3.600 кг.
Така че ако няма сериозни разминавания в мерките на глава, коремче и т.н хич не бих се притеснявала Simple Smile

# 441
Здравейте, и аз бях вчера на преглед при АГ. Попитах за ваксините - не ми препоръча да слагам тази за коклюш, тъй като аз съм била ваксинирана вече и в момента няма епидемия от болестта, така че е излишна според нея. Каза ми, че ако желая, мога да си сложна противогрипната. Все още се чудя дали да си я поставя.

Не оспорвам думите на АГ, но нашата ваксинация няма нищо общо.
Още повече попринцип на запад на 10 години се прави реимунизация с дифтерия, тетанус,коклюш, а при нас в България е само дифтерия и тетанус. Което означава, че може би на 16год. е последната сложена за коклюш. И да в момента няма епидемия, но миналата година имаше бум зимата и пролетта. Просто споделям, защото наистина много АГ не се интересуват.
Мен ми накланя везните това, че специалисти по ФМ го казват и то от най-предпочитаните.

# 442
За ваксината за коклюш - ще я сложа около 28-ма седмица. Сори, не мисля да рискувам и да излагам детето си на заболявания от средата на миналия век Neutral Face За противогрипната не съм решила още, но вече боледувах веднъж бременна и бих направила всичко, за да не го повторя.

Здравейте, днес бях на преглед и си тръгнах доста разстроена. В 23+3 г.с. съм, но по размери бебенцето е с една седмица назад, 22+4. Само бедрената кост е в норма. АГ не каза, че е проблем но аз се тревожа. Преди две седмици на прегледа всичко беше в норма....
Ох, мила Sparkling Heart Тези дни често си мисля за теб понеже отдавна не беше писала.
И аз съм на мнение, че ехографите не мерят точно. И при мен около феталната уж имаше 1 седмица изоставане, а 2 дни по-късно на феталната всичко беше в норма. По-важни са пропорциите.
Но ако притеснението е голямо направи контролен преглед. Мина ли вече 2ра ФМ при теб? Ако не е може да изчакаш и до нея.

# 443

Подкрепям мнението на Lilly_TeaRose, опитай се да не се тревожиш, всичко ще е наред. Наистина не може да се разчита с пълна точност на ехографите, много често има разминавания.

# 444
Благодаря ви, успокоява ме това, че е активно бебе и трудно се измерва. На всички предишни прегледи всичко беше супер.
Скрит текст:
Малко съм паника и всяко нещо ме притеснява заради късната загуба, която имах миналата година.

# 445
Здравейте, днес бях на лекар и всичко е нормално. Следобед обаче докато се разхождах почна силно да ме пробожда вдясно долу но не като преди много ниско, а по-високо. После усетих как болката премина по целия корем и доста ме стегна корема Sad оправи се като се прибрах и легнах но се притесних. Някой имал ли е нещо подобно

# 446
Здравейте, днес бях на лекар и всичко е нормално. Следобед обаче докато се разхождах почна силно да ме пробожда вдясно долу но не като преди много ниско, а по-високо. После усетих как болката премина по целия корем и доста ме стегна корема Sad оправи се като се прибрах и легнах но се притесних. Някой имал ли е нещо подобно

Ами това със стягането на целият корем, според мен е контракция, имах 2-3 пъти, доста е неприятно, но от както пия магнезий (да чукна на дърво) не съм имала

# 447
На мен ми казаха, че до 10тина контракции на ден са нормални. Като цяло си напредваме и е очаквано тялото да започне да се подготвя. 🙂 Важното е да не са чести и на определени интервали. Аз продължавам да си имам около 10тина на ден, въпреки магнезия.

Ts.V погледнах си последните прегледи и при мен също има разминавания в измерванията. Четох, че е нормално, защото бебчето се развива, пък й хората са различни, така че няма как да върви по учебник. Да не говорим, че и всеки мери различно и бебето като шава също е трудно. Не се шашкай, всичко ще е наред 😊

# 448
Като чета при повечето са безболезнени тези контракции а си минават а мен си ме болеше и беше продължително 15 Тина минути докато не се прибрах и легнах …. Затова не съм сигурна дали е било контракция или нещо друго.
Иначе за размерите е нормално да са различни. Дори на различни места излизат различни резултати - например при мен при аг шийката е 38 мм и преди и след феталната а на феталната беше 32 мм. Същото е и с размерите и теглото на бебето

# 449
Не се притеснявай и при мен е болезнено някой път и АГ и на морфолофията Калев ми казаха, че е нормално, при всеки е индивидуално.

Като чета при повечето са безболезнени тези контракции а си минават а мен си ме болеше и беше продължително 15 Тина минути докато не се прибрах и легнах …. Затова не съм сигурна дали е било контракция или нещо друго.
Иначе за размерите е нормално да са различни. Дори на различни места излизат различни резултати - например при мен при аг шийката е 38 мм и преди и след феталната а на феталната беше 32 мм. Същото е и с размерите и теглото на бебето

Общи условия

Активация на акаунт