💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 17 431
  • 642
  •   2
Отговори
# 465
Направете задължително фетална Ехокардиография ,но аз лично не препоръчвам Румен Маринов .Това ми е трета бременност ,при първата бебето имаше проблем на сърцето и тогава ходех при Д-р Ефтимова на фетална Ехокардиография .прегледите и бяха по 30-40мин и позна точно всичко както беше .При втората ми бременност вече задължително трябваше да посещавам тези прегледи и тогава бях във Фемина ,но при друг Доктор ,защото Ефтимова вече я нямаше и така и не можах да я намеря къде работи .Сега при тази бременност реших да посетя Д-р Маринов уж "светило " всичко ходят при него .Ами прегледа ни беше 10мин общ престой в кабинета .С регистрирането ми ,с разказването на историята ми с предишните бременности и прегледа .И всичко това за 120лв .Излезнаха от кабинета с много смесени чувства ,чудех се ,какъв беше този преглед .Доволна ли да се чувствам или не ,успя ли да види всичко .При положение ,че имам и предистория и до сега не съм имала такъв преглед ,винаги обстойно са разглеждали сърцето .Сега пак тряба да ходя в 26-28 седмица и се чудя дали да ходя при него .

Съжалявам за опита Ви. Аз съм била при него с предната бременност - преглед над 30 минути, освен сърцето прегледа и всички други органи (исках да види и бъбреците заради находка на втора фетална) и след раждането сме имали два прегледа с детето. Трябваше да е един, но малкия много плака и ни викна пак

# 466
  • Бургас
Здравейте! Има ли мами с ниско кръвно? Излезе ми още на първата Фетална морфология, че има риск от прееклампсия. Трябва да меря кръвното всеки ден и досега беше нормално. Преди малко обаче нещо ми беше леко лошо и го премерих.. беше 101 на 48. Това нормално ли е или е много ниско?

# 467
Тъкмо ти видях поста в другата тема. Аз съм със стандартно 90/60 и не е проблем. Прееклампсията е с високо, не ниско кръвно, а и като цяло заключения за кръвното се правят с три отделни измервания, защото може да варира и да се хване ниска или висока стойност.

# 468
Здравейте! Има ли мами с ниско кръвно? Излезе ми още на първата Фетална морфология, че има риск от прееклампсия. Трябва да меря кръвното всеки ден и досега беше нормално. Преди малко обаче нещо ми беше леко лошо и го премерих.. беше 101 на 48. Това нормално ли е или е много ниско?

Както Lina9152 ти е написала - прееклампсия е риск от високо кръвно по време на бременност. Аз също съм с ниско кръвно и на мен ми излезна такъв риск от БХС (в 37 седмица), моята АГ ме накара да си меря кръвното всеки ден х 3 пъти в продължение на една седмица да види как върви и все беше ниско.
Каза ми, че няма от какво да се притеснявам. Дори ми каза, че е много по-добре да ми е ниско кръвното, от колкото високо.

# 469
  • София
И аз по принцип съм с ниско кръвно. Поддържам го около 100/60. Не са ми казвали да има проблем, даже е за предпочитане при бременност.
Някоя от вас да има ринит от бременността? Аз вече съм само на капки за нос, през цялото време е доста запушен. Не се издържа на моменти. Sad Нищо не помага.

# 470
Аз съм с постоянно запушен нос още от 5та 6та седмица, но съм си патила от продължителна употреба на капки за нос и в общи линий търпя.  Мисля че ако не съдържат ксилометазолин не е проблем да се използват продължително.
При мен има и бонус че ми тече кръв от носа. Хубавото е че с раждането и това ще мине 😆
И аз по принцип съм с ниско кръвно. Поддържам го около 100/60. Не са ми казвали да има проблем, даже е за предпочитане при бременност.
Някоя от вас да има ринит от бременността? Аз вече съм само на капки за нос, през цялото време е доста запушен. Не се издържа на моменти. Sad Нищо не помага.

# 471
  • София
На Виброцил съм. И при мен тече кръв от носа, почти постоянно. Засили се ринита от няколко седмици.

# 472
И аз съм с ринит, както и често ми тече кръв от носа. Търпя и не ползвам никакви капки. Вечер слагам лентички върху носа уж за по-лесно дишане, но през нощта се будя по няколко пъти с пресъхнала уста и понякога намирам таткото да спи на дивана заради хъркането ми.

# 473
И аз съм така, но бях на УНГ заради кръвта и ми пусна микробиология - излезнаха стафилококи. Каза, че не е опасно нито за мен, нито за бебето, но е хубаво да се махне, за да мога да дишам нормално, пък и си се води инфекция. Предписа ми някакъв локален антибиотик и за два дни ползване вече виждам голяма разлика.

# 474
Здравейте момичета, как сте с бодежите и тежеста в корема, видях по назад, че сте писали за това, усещате ли ги на моменти

# 475
  • София
При мен е по-скоро придърпване. Но съм с две операции секцио и това е причината. Изпитвам рязка и силна болка понякога при ставане от леглото, завъртане и кихане.

# 476
При мен е по-скоро придърпване. Но съм с две операции секцио и това е причината. Изпитвам рязка и силна болка понякога при ставане от леглото, завъртане и кихане.
И при мене някой път е придръпване, някой път бодеж

# 477
Момичета, следящите Ви лекари казвали ли са Ви нещо за третата фетална?

Защото при мен лекарката която ми прави първата и втората ФМ, каза че не трябва да бързаме за третата, защото нещо (не запомних) трябвало да се случи с тестисите на бебо, та за това не се ходело твърде рано. Спомена края на октомври, а когато бях на преглед при моята АГ я питах, за края на октомври ли да запазвам час при ФМ и тя ми каза не, има време по-натам? Та се чудя някоя от вас дали има информация кога се прави

# 478
Вероятно иска да види дали са слезли тестисите на бебето?
На моето момче единия тестис не беше слязъл, но първа го видя АГ и после вече в 31 седмица го видяха и на ФМ.
Така и не слезе след раждането. Оперирахме го, но отново се качи, сега предстои втора операция, но искам да я отложа, защото ме е страх да не получа контракции от стреса.
Дано при вас всичко е ок!

# 479
Вероятно иска да види дали са слезли тестисите на бебето?
На моето момче единия тестис не беше слязъл, но първа го видя АГ и после вече в 31 седмица го видяха и на ФМ.
Така и не слезе след раждането. Оперирахме го, но отново се качи, сега предстои втора операция, но искам да я отложа, защото ме е страх да не получа контракции от стреса.
Дано при вас всичко е ок!

Да, точно за слизане на тестисите ставаше въпрос. Просто се чудех към коя седмица се случва.

И аз ви пожелавам всичко да е наред при вас!

Общи условия

Активация на акаунт