💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 16 854
  • 629
  •   5
Отговори
# 585
Дано не са го развалили, ще го потърся и аз. 😕

# 586
Момичета, удрям на камък известно време в търсенето на педиатър за бебето.
Отвсякъде ме режат, днес съм обиколила 2 поликлиники, молейки ги педиатрите, всички ме отрязаха. Преди това по препоръки звънях, също ме отрязаха, моята не приема деца. Звънях на случайни (въпреки че не ми се искаше да са случайни, но и те ме отрязаха) всички били препълнени.
Хубаво ме съветваха от рано да започна в търсенето, но не знам вече къде ще открия, ако не открия възможно ли е да се намери някъде на частно? И съответно такива идват ли в дома първите пъти както е редно.
Много се ядосах и разочаровах днес 😩
Някой би ли препоръчал педиатър - (държавен за гр София) ако приемат там да пробвам?

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 18:19 от Liliannn18

# 587
Мале, наистина ли е толкова сложно с педиатрите? От сега ли трябва да се започне търсене и може ли от сега да се запише? 😳

# 588
О и аз се чудех за педиатър, ама си мислех че е твърде рано??

# 589
Така ме посъветваха приятелки да започна от рано, защото и те едвам били намерили. За момента и аз съм на същия хал, затова се надявам ако някоя мама намери, да посъветва и да пробвам и аз там.

# 590
Ох, ужас. И аз мислех, че е още рано за педиатър... То реално в момента и да намериш как ще го запишат детето? Нито има имена, нито егн, нито нищо. Мен ми предстои смяна на моя ЛЛ и мислех да ги съчетая двете неща заедно и явно трябва да се задействам.

Иначе за движенията на бебето, аз 23та седмица не я бях усещала още даже, но от тогава се изнасят циркови представления по часовник. Laughing От около седмица реагира на звук, като реши да мързелува това ми е начина да я проверя дали е окей. Или разходка по паветата на Борис и се появява веднага Smiley

Edit:
Цитат
Вариантите ви са два:
Първия, има педиатри, които работят с определени общопрактикуващи лекари. Те реално се грижат за децата, но детето се води при джипи, с което си оправят направленията. Направленията за педиатър са неограничени.
Втори вариант е личен лекар, който работи с деца и има такава специалност.
Трето, детето ви може да е записано при който и да е общопрактикуващ.
Това прочетох в една друга тема във форума. Тоест доколкото разбирам бебето може да запиша и при моят личен лекар, а той да му дава направления? Тоест няма нужда да търсим ОПЛ със специалност педиатрия?

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 20:18 от skupocenna

# 591
Ох, ужас. И аз мислех, че е още рано за педиатър... То реално в момента и да намериш как ще го запишат детето? Нито има имена, нито егн, нито нищо. Мен ми предстои смяна на моя ЛЛ и мислех да ги съчетая двете неща заедно и явно трябва да се задействам.

Иначе за движенията на бебето, аз 23та седмица не я бях усещала още даже, но от тогава се изнасят циркови представления по часовник. Laughing От около седмица реагира на звук, като реши да мързелува това ми е начина да я проверя дали е окей. Или разходка по паветата на Борис и се появява веднага Smiley

Edit:
Цитат
Вариантите ви са два:
Първия, има педиатри, които работят с определени общопрактикуващи лекари. Те реално се грижат за децата, но детето се води при джипи, с което си оправят направленията. Направленията за педиатър са неограничени.
Това прочетох в една друга тема във форума. Тоест доколкото разбирам бебето може да запиша и при моят личен лекар, а той да му дава направления? Тоест няма нужда да търсим ОПЛ със специалност педиатрия?

Точно така е, може да е стандартен (за възрастен) личен лекар, но за всеки преглед трябва да се чака на 2 кабинета - за направление и за преглед. Най - добре е да е ОЛП с допълнителна специалност педиатрия.
Записването става с издаването на ЕГН, сега е само уговорка. Имам късмет с 1вото дете и сега докато подготвях документите за градина,  говорих с педиатъра да запише и 2рото и тя се съгласи, иначе не ми се мислеше как да търся.

# 592

Edit:
Цитат
Вариантите ви са два:

Точно така е, може да е стандартен (за възрастен) личен лекар, но за всеки преглед трябва да се чака на 2 кабинета - за направление и за преглед. Най - добре е да е ОЛП с допълнителна специалност педиатрия.
Записването става с издаването на ЕГН, сега е само уговорка. Имам късмет с 1вото дете и сега докато подготвях документите за градина,  говорих с педиатъра да запише и 2рото и тя се съгласи, иначе не ми се мислеше как да търся.

Много добра информация, благодаря! И аз ще опитам при моят личен лекар, ако не успеем с педиатъра.

# 593
Изобщо не съм врявала, че е чак пък толкова сложно. Или може би в София е така, не само с ДГ...
Аз като съм от провинцията и моята лична си знае, че съм бременна. Само й подхвърлих, че детето ще е при нея и тя веднага с усмивка прие.

А относно усещането на бебето: не знам как е при вас, обаче мен си ме рита на моменти много яко. Цели явно някой нерв или и аз не знам, обаче направо подскачам понякога. Още не мога да го засека кога бодърства и кога не, сякаш сам си преценява, но се случва когато съм в покой, най-вече вечерно време и баща му като си сложи ръката на корема ми и това дете успокоява бушуването си Grinning Grinning

# 594
  • Sofia
Аз вече съм 26гс, 3-4 кг.отгоре, разликата в бебетата е 100 грама и трябва да се следи. Заради това, че са две, а се оказа, че околоплодните са в повече, трябва да ме обременят за ГД. Хемоглобинът ми е под граница, желязото е ок, но ТЖСК е високо. Вчера в лабораторията така ме наплашиха с това изследване, че ако трябвало да се повтори, ставало след 6 м. С баткото хич не съм имала такива проблеми. Ще направя изследването, ама нещо се смачках, а по принцип не реагирам така. Хубавото е, че шийката е 40, което било ок за двуплодната. Иначе беснеят, но не мога хич да разбера дали са крака, ръце, глави и т.н.

# 595
Варианта ви е записвате при вашият личен лекар детето и ходите при друг -консултации,ваксини ,всичко.
И аз бях в същата ситуация 2023 първо си преместих личния лекар от Варна в София,звънях на няколко,никой не ме взе,накрая във Вита ни е всичко - личен,педиатър,уролог,гинеколог.
Личната ни е доктор Бетова,а педиатърката ни е доктор Генкова(тя е само на частно и взема по 90лв за преглед).
Пробвайте на бул.Никола Габровски,там има хубаво голямо ДКЦ.
Иначе на село си е най-добре,като почна яслата сина,ходих на лекар в Своге,без час,даже без пари,казаха че звъннеш само на личната да ти пусне направление,аз си го изтегля от тука.
Явно в малките градове ,отношението е по-добро,без опашки,защото всички се познават.

# 596
Подестихте ме и аз да се захвана да се обадя на педиатъра, който ми препоръча моя ЛЛ. Дано ни вземе, че не ми се мисли...
Някой да има намален общ белтък? Това излезе на последните ми изследвания, изписаха ми някакъв протеин за бременни, хем ям месо, желязото ми уж е в норма, хич не ми се пие, че не понасям течни храни, но... като няма как.

# 597
И аз бях с намален белтък, хем съм на нисковъглехидратен режим заради ГД и ям предимно протеин. Аз си взех протеина на Прегнако, не е лош и има различни вкусове. Шоколада ми е фаворит, единственото ми сладко до което съм се докосвала от месеци 😭😂
Подестихте ме и аз да се захвана да се обадя на педиатъра, който ми препоръча моя ЛЛ. Дано ни вземе, че не ми се мисли...
Някой да има намален общ белтък? Това излезе на последните ми изследвания, изписаха ми някакъв протеин за бременни, хем ям месо, желязото ми уж е в норма, хич не ми се пие, че не понасям течни храни, но... като няма как.

# 598
И аз съм с 62 белтък и съм на протеин Прегнако също. Ягодата също е хубава. И аз съм с ГД и това ми е сладичкото за деня 😅 Понякога хапвам и някое десертче за диабетици.

# 599
Благодаря ви за отговорите за педиатъра, момичета ❤

Общи условия

Активация на акаунт