💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 16 930
  • 629
  •   1
Отговори
# 600
Аз започнах да гледам помпи за кърма и не мога да се оправя в цялото море от информация. Някакви предложения от по-опитните мами?

# 601
  • 🌊
Мен също ме притеснява ситуацията с педиатрите, защото нямам ЛЛ в града, така и не се преместих, защото преди да забременея се срещахме веднъж на високосна. Сега не знам как е най-добре да се подходи - да го запиша при моя и той да издава направления за педиатър или бебето да е с отделен ЛЛ/Педиатър? Самото ваксиниране поне от това, което четох се прави от ЛЛ, а не от педиатъра? Първите месеци ще живеем с нашите в родния ми град и ще е страшно обикаляне.
Скрит текст:
Но факт, в малкия град и аз като Валентинче не съм срещала такива проблеми. Сега, търсих алерголог - на някои първите им часове са за след термина ми. Изобщо в групата Лекари във Варна ситуацията е гледаш и ревеш.  

Това с уговорката - звъня на регистратура или трябва да се издирва номера на лекаря? Вероятно скандално глупав въпрос, но за първи път ще го играя този танц.

За протеина аз по едно време ги заглеждах, но се отказах заради ензима от папая.

За помпа, взех си ръчна на Авент за 45 лева от немския Амазон.

# 602
Помпа си взех на canpol за 80лв, тъй като има в комплекта различни приставки за зърната. По този начин няма да меря в последния момент размера на зърната, за да търся подходяща помпа.

# 603
Може ли линк към тази помпа?

# 604
Ако може и на мен линк, благодаря

# 605
Аз вече съм 26гс, 3-4 кг.отгоре, разликата в бебетата е 100 грама и трябва да се следи. Заради това, че са две, а се оказа, че околоплодните са в повече, трябва да ме обременят за ГД. Хемоглобинът ми е под граница, желязото е ок, но ТЖСК е високо. Вчера в лабораторията така ме наплашиха с това изследване, че ако трябвало да се повтори, ставало след 6 м. С баткото хич не съм имала такива проблеми. Ще направя изследването, ама нещо се смачках, а по принцип не реагирам така. Хубавото е, че шийката е 40, което било ок за двуплодната. Иначе беснеят, но не мога хич да разбера дали са крака, ръце, глави и т.н.
При моите също има разлика дори малко над 100 гр. На едното бебе околоплодните води са на горната граница и затова правих изследването за ГД, но нямам. АГ не е притеснена за сега, следи ситуацията. Ще ходя на още една фетална морфология в 28 г.с. Шийката също ми е 40 мм, усещам ги активни, но ми е трудно да различа кога кое и дали двете едновременно. Хемоглобина ми е под нормата и спада, въпреки че пия билкова кръв. Изписаха ми Допегит за сваляне на кръвното, въпреки че вкъщи го меря и е около 11060, в болницата три пъти ми го измериха 130/80.
Също си мислех, че е рано за педиатър, но се захващам и аз с тази задача. Една мама спомена по-напред, че усеща бебето като мине по паветата на бул. Цар Борис. Ние сме от скоро в района, имате ли препоръка за педиатър?
Започнахте ли с пазаруването и ако сте правили сравнение кои бебешки магазини имат най-добри оферти?

# 606
Купих я от "и за мама" с огромно намаление. Сега обаче нещо не я намирам... като реалната й цена е около 180лв.
Така че само снимки мога да поставя...

# 607
Аз започнах с дрешките, но за останалите неща е драма. Според таткото “има време”, а аз като си помисля, че септември започна като че ли преди 2 дни и тея дни ще трябва да се размрънкам. 🤦♀

При мен ОГТТ мина добре, без драма. Резултатите изглеждат ок, но ще видим какво ще каже и АГ. Излязоха ми бактерии обаче, което повече ме притеснява. 🥲

Аз писах за бул. Цар Борис, но нямам препоръки- първо дете ни е 😆 А и отделно булеварда е 6км та не знам вие в коя част сте.

# 608
Деси, благодаря! Ще я търся и дебна по Черния петък!

Аз съм купила малко дрешки и две залъгалки. За останалото чакам намаленията покрай Черния петък и след него Cyber monday. Grinning

# 609
Като казахте Борис се сетих, че една приятелка ми препоръчваше педиатрите в болница Здравето в Овча Купел. Не знам в коя част на Борис сте, но аз мисля там да проверя.

# 610
Дрешки и аз понакупих, легло и матрак поръчахме. Козметиката ще я оставя за декември, че си разглеждам. Като цяло доста неща отметнах, но си поръчвам и джунджурии от Тему, като бебешки закачалки например. Решила съм да си освободя от гардероба и да си ги закача дрешките там, сякаш ще ми е по удобно отколкото да ровя в чекмеджето, все пак са мънички дрешки.

# 611
да, наистина за тях има добри препоръки, но са само с направление, платен прием или допълнително здравно, за съжаление не работят като лични лекари.

Като казахте Борис се сетих, че една приятелка ми препоръчваше педиатрите в болница Здравето в Овча Купел. Не знам в коя част на Борис сте, но аз мисля там да проверя.

# 612
Момичета правихте ли обременяване с глюкоза?

# 613
Аз не съм купувала абсолютно нищо, но у дома говорихме да започваме леко по-леко. Не ми се иска да оставям всичко за последният момент, като имам предвид, че е и Коледа тогава...

# 614
Благодаря много за споделилите за протеина, успокоихте ме! И на мен същия изписаха.
Аз се опитвам да правя списъци и засега сме набелязали някои неща, но нищо не съм купувала. Мисля да издебна намаления след или покрай Бебемания и черния петък, все ще дойдат до декември. А и аз съм за края на януари.

Общи условия

Активация на акаунт