💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 10 898
  • 415
  •   1
Отговори
# 405
Аз вчера бях на ЖК в 23 г.с. - бебето е 709 грама 🫣 , до сега съм качила може би 2 кг от началото.  Пуснаха ми кръвни изследвания  - трябва да пия витамин Б12 и Д, защото са на долната граница, и да продължа с желязото. Иначе спирам с фолиевата и циклогеста(останали са ми някакво глобули и тряжва да си ги слагам през ден).

# 406
Моите странични ефекти от желязото са тъмни изпражнения и запек. Иначе нямам други проблеми от него.

# 407
За сорбифер ме предупредиха, че изпражненията ще са тъмни и ако имам оплаквания да си кажа. Иначе запек нямам, на фона дето качвам кг ям доста фибри. Моят прием е 2х2 от препарата.

# 408
Много е важно освен хемоглобина да се следи и желязо+ЖСК. Например моя хемоглобин е добре, но желязото е критично ниско още от самото начало на бременността. Приемам Липоферилак заедно с витамин Ц сутрин на гладно, в който има и фолиева киселина, специално за бременни е и нямам никакви странични ефекти.

# 409
Момичета, на мен ще ми е първо бебе, но някои от вас вече са минали от ред.
Една приятелка ми каза, че още щом излезем от родилното и трябва през 3 часа /примерно/ да ставам и да обръщам бебето. На мен ми се струва прекалено рано това. Даже като ходих на един семинар ни казаха, че обръщане в началото не е необходимо, защото бебенцата сами си завъртали главичките настрани и дори и да има нещо за повръщане, то няма как да се задави.
Та тази моя приятелка ми вкара мухата в главата и сега... търсих инфо из нета, обаче не намирам нещо за новородините, а само за тези които са някъде от около 4-тия месец и нагоре.
Дайте, моля ви се, ориентира, че ми настана каша в главата.

Откъде дойде това с обръщането като съвет от моята приятлка?! Споделих й, че като за начало мисля за закупя антистрес пелена, за да може юнака да спи по-спокойно и да не мятка много ръчички. А тя ми каза, че това са глупости и че няма смисъл, а ще ставам да го обръщам...

# 410
  • Русе
Имам 1 детенце и не претендирам, че съм много запозната, но според мен тази антистрес пелена е излишна. Нека детето свиква с тялото си. Още повече, че са зимни бебета и вероятно 95% от времето си първите месеци ще са все завити с нещо.
За обръщането - аз обръщах на всяко хранене, което си е на 2-3 часа, като направо си я обръщах в кошарката и местех възглавничката. ⬅️➡️

Момичета, на мен ще ми е първо бебе, но някои от вас вече са минали от ред.
Една приятелка ми каза, че още щом излезем от родилното и трябва през 3 часа /примерно/ да ставам и да обръщам бебето. На мен ми се струва прекалено рано това. Даже като ходих на един семинар ни казаха, че обръщане в началото не е необходимо, защото бебенцата сами си завъртали главичките настрани и дори и да има нещо за повръщане, то няма как да се задави.
Та тази моя приятелка ми вкара мухата в главата и сега... търсих инфо из нета, обаче не намирам нещо за новородините, а само за тези които са някъде от около 4-тия месец и нагоре.
Дайте, моля ви се, ориентира, че ми настана каша в главата.

Откъде дойде това с обръщането като съвет от моята приятлка?! Споделих й, че като за начало мисля за закупя антистрес пелена, за да може юнака да спи по-спокойно и да не мятка много ръчички. А тя ми каза, че това са глупости и че няма смисъл, а ще ставам да го обръщам...

# 411
  • София
С първото ми дете по съвет на неонатолозите в Токуда и аз обръщах след всяко хранене.

# 412
Аз си бях взела ортопедично матраче cocoonababy ,и спеше първите месеци в него .Не съм я обръщала ,то предпазва точно от задаване при повръщане и имитира корема на майката .Това ми беше една от най-добрите покупки .Сега пак ще си го взема ,аз всичко друго си имам само него нямам ,че го бях продала на същата цена. Слава богу не сме имали проблеми с повръщането ,но много бебета страдат от това и не е приятно .Но са периоди и минават .

# 413
Отрича се вече обръщането и спането настрани, особено когато няма надзор над бебето.
Препоръчва се да спи по гръб на твърд матрак със спално чувалче, без пелени, обиколници, плюшени играчки в леглото и т.н. В леглото не трябва да има нищо. Това са препоръки за безопасно спане заради СВДС, задушаване.

Старала съм се да ги спазвам тези неща с моите деца, защото ме е страх. А и матрака трябва да е повдигнат откъм главата, за да не се задави бебето, ако повърне.

# 414
Това ще ми е първо бебе, не знам как е на практика, но наистина всичко което е написала Lilly_TeaRose, така ни обясниха и на училището за родители на лекциите.

Отрича се вече обръщането и спането настрани, особено когато няма надзор над бебето.
Препоръчва се да спи по гръб на твърд матрак със спално чувалче, без пелени, обиколници, плюшени играчки в леглото и т.н. В леглото не трябва да има нищо. Това са препоръки за безопасно спане заради СВДС, задушаване.

Старала съм се да ги спазвам тези неща с моите деца, защото ме е страх. А и матрака трябва да е повдигнат откъм главата, за да не се задави бебето, ако повърне.

# 415
Аз заради това доста се объркаха.

Това ще ми е първо бебе, не знам как е на практика, но наистина всичко което е написала Lilly_TeaRose, така ни обясниха и на училището за родители на лекциите.

Общи условия

Активация на акаунт