💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 10 950
  • 416
  •   2
Отговори
# 390
И аз съм за група във ФБ или месинджър, тук по-рядко се сещам поне аз да поглеждам 😆

Видях че говорите за дрешки и благодаря за съветите на по-опитните майки 🥰 Аз за сега май съм решила също да пазаруваме в един-два размера, за да не се затрупаме с дрешки във вкъщи.

Отделно се чудя има ли смисъл от тоя newborn size? Аз май ще пазарувам направо 0-3, а ако декември бебчето е мъничко на прегледите ще купим тогава по-малки дрешки.
За по-големите покупки само разглеждам все още, много високи ми се струват някой цени 🤷🏼♀

# 391
  • 🌊
Аз купих все неща, които няма да влязат още в употреба, но семейството като разбра за бременността вече съм обзаведена с комплект за изписване и ромпъри,  размер новородено директно са го пропуснали 8 са минали на 3-6 месеца

# 392
Оставете си неща за подаръци и за погачата 🌸, които да ви вземат, които няма да са необходими абсолютно веднага.
Поне аз като съм била на погача и се започва с въпроса какво да взема и като ми кажат “всичко си има” и според мен е затрупване с ненужни неща.

# 393
Излезнаха ми кръвните резултати днес, хемоглобина ми е по-нисък. Предишните месеци ми беше в норма, в четвъртък съм на преглед та ще го обсъдим. Момичета вие пиете ли желязо допълнително?

# 394
Очаквано е това с хемоглобина, не се притеснявай. Аз пих билкова кръв известно време, понеже желязото ми беше в норма и сега минах на Сорбифер по една таблетка.

# 395
Да, аз дори го очаквах и по-рано, на първото изследване /във 2-рият месец/ се изненадах, че ми е в норма.
Иначе преди време съм я пила билковата кръв и доста ми помогна..

# 396
Да, на мен хемоглобина ми беше 108 при кръвните изследвания преди две седмици.
Изписаха ми Сорбифер 2х1 до края на бременността. Имам си странични ефекти от него обаче, но нищо толкова страшно.

# 397
И аз съм на Сорбифер по 1 на ден, последно хемоглобина беше 116 (май). Предстои пак да го изследвам

# 398
При 110 хемоглобин при мен, при референтна стойност 120 от лабораторията, АГ ми каза в ниакъв случай желязо при тези стойности. Понеже и приема на желязо си има негативни ефекти. И си ми е толкова не е продължил да пада.
Твоето АГ ще реши дали е ок да приемаш.

# 399
Моят е 117. Какви странични ефекти имате от желязото?

# 400
Може коремни спазми, запек, да ти стане лошо около приема, тъмни изпражнения. Аз имам само последното. Нямам проблем изобщо с препарата. Моя АГ беше на мнение че не иска да рискуваме и после да трябва ударни дози и по-добре да почнем и да поддържаме едно ниво.

# 401
Разбирам и благодаря, ами ще видя какво ще каже четвъртък и моята АГ.
Аз вече пия един куп витамини… биозин мама, магнезий, на елевит пренатални, неоренал, направо ми става лошо сутрин като ги започна. 😬

# 402
Разбирам и благодаря, ами ще видя какво ще каже четвъртък и моята АГ.
Аз вече пия един куп витамини… биозин мама, магнезий, на елевит пренатални, неоренал, направо ми става лошо сутрин като ги започна. 😬

Да, каквото те посъветват, разни лекари, разни мнени 😅 Разбирам за хапчетата, пия почти същите плюс хормони за щитовидната жлеза, слагам утрогестан вагинално, алеракт и бия инжекции всеки ден.

# 403
Като цяло ако не са ви инструктирали изрично не е необходимо всичко да се пие сутрин. Аз биозина и фолиева си ги пия вечер, единия прием на магнезий също.
За желязо ще съм сигурно скоро кандидат и аз, последно беше 122, ще спада още със сигурност, но заради проблемите с тоалетната хич не ми се иска да пия.

# 404
Не са ми казвали да ги пия сутрин, обаче доста пъти вечер ги забравям. Като ме завърти работата и вечерта съм преуморена и направо заспивам… та затова бързам да ги изпия сутрин още на свежо, макар че ми идват в повече със сигурност

Общи условия

Активация на акаунт