💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 19 494
  • 729
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, исках да попитам дали някой има ниско кръвно. Последните пъти като ходя на преглед го мерят 100 на 55 което ми изглежда ниско …

# 706
Моето е 90/60 постоянно, още отпреди да забременея. Даже в първия триместър беше и още по-ниско.

# 707
Моето също е сравнително ниско постоянно (вдигам го само от притеснение) моята АГ каза, че ниско кръвно е по-добрият вариант.

# 708
  • Бургас
АГ ми каза, че е нормално да ни пада по време на бременност и при смяна на сезоните. И да го следя

# 709
И моето е ниско от началото на бременността, че и преди това. Най-много го вдигам до 110/70, но предпочитам да си стои ниско, понеже майка ми е вдигала кръвно през двете си бременности, а това все пак е наследствено.

# 710
Моето със сигурност е ниско от време на време, защото като обикалям някакви магазини примерно, в някои случаи имам нужда да седна (или клякам през минута), за да не припадна. Друг път издържам и нямам проблем. Но това ми се случваше и преди, просто сега е много по-често. Иначе на мен никой никъде не ми е мерил кръвно от самото начало досега. И аз не си го меря, освен инцидентно.

# 711
  • Sofia
На мен в началото ми предписаха хапчета за висок пулс, понеже и от жлезата имам обременяване, та кардиологът каза, колкото по-ниско, толкова по-добре

# 712
Моето кръвно лятото падаше много 85/55
Много зле се чувствах, тогава точно ми казаха да спра с работата и понеже няма как да пия хапчета, ми каза кардиолога много да се хидратирам, да си ям обилно и да почивам повече.

# 713
Аз също съм с ниско кръвно 90/60 нормално за мен ,но пулса ми е висок 90-100 и моята гинеколожка ми каза ,че не се давало на бременна жена хапчета за сваляне на пулса .Каза да си почивам и да пробвам с валидол под езика ,но не съм купувала все още .

# 714
Моят пулс също е висок. Всъщност това беше един от първите симптоми на бременността ми. Понякога имам и сърцебиене. Лекарката каза, че било нормално… така ли е не знам.

# 715
Момичета, ниското кръвно е рай пред притеснението от високото 🥲
Моето се нормализира след края на лятото също. Как сте с движението? Аз се чувствам като кит изхвърлен на сушата понякога. Много рязко много бързо почнах да се измарям, гледам да вкарвам по 2 часа разходка вечер ама е с все по-бавно темпо.

# 716
  • Sofia
Аз се изморявам само като се качвам по стълбите. Честно казано доста отслабнах като мускули и подножие, но коремчето расте и се усещам, че ходя леко прегърбена..

# 717
Заради високият риск от гестационен диабет (и другото дете на 3г) се движа задължително след хранене, а след градина ритаме топка или сме по площадките. Живеем на 4 етаж без асансьор,започнах и едни кратки клипчета за разтягане за бременни и започнах да се чувствам по-добре

# 718
На мен са ми забранени физическите дейности и работя на компютър. Та са ми ограничени движенията и определено се задъхвам доста. 😕

# 719
И на мен са ми забранени, само кратки разходки, ама и те вече са ми трудни. Страшна тежест усещам. В комбинация с диабета е много кофти...

Общи условия

Активация на акаунт