Подутина на стомаха

• 731
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Ако като легне, топчето визуално “изчезва”, звучи като епигастрална херния (оперирана съм от такава)

Моята беше в резултат на бременност и най-вероятно слаба коремна стена(тук малко по спомен говоря)

Личен лекар и той/тя ще направи преценка от там накъде (евентуално направление за хирург)

# 16
Благодаря, че обърнахте темата на проблем с изхождането на човек, който иначе ходи на лекар, не е немарлив, не го е страх..но тук в моята тема си обясни проблема, че и му обърнаха внимание..Ами като ходите на лекар, идете и сега и не ми пишете в темата, ако не можете реално да ми помогнете!

fotokod, като цяло подутината не е видима и в право състояние, просто се напипва. Същото такова има и на бедрото на крака

# 17
Разбира се - лекар, прегледи, изследвания, биопсия!
Няма какво да се гадае!
Да питате във форум какво може да е нещо по описание е като да идете на врачка, за да се успокоите ... Лекар - няма друго решение!
Не е същото, защото и други хора може да са си напипвали същото и да кажат какво им е било. Форумът е пълен с подобни въпроси от притеснени хора..

И като ти кажат, ти ще можеш ли да прецениш дали е абсолютно същата ситуация. Или ще кажеш "Има подутина в корема", другият ще каже "Аз имах подутина, която напипвах над корема" и ти ще кажеш "А, същото е, точно. Какво е лечението?"
Да ти дам един пример. Преди вече 13 години ми откриха злокачествен тумор, следваше операция, химиотерапия. Пълна програма. Наскоро си напипвам малко под мишницата топче, около 1 см. Отивам на личния лекар, който ми е и приятел и казва: "Айде лягай направо ей тук, да го видим на ултразвук". Гледа, гледа, бута го и ми каза: "Това е липом, спокойно. Виж как е хубаво под кожата, мести си се добре, супер е. Ама ако искаш иди на кожен, ако те притеснява."
Отивам на кожната: "Еми почти съм сигурна, че е липом, ама ако те притеснява, да го махнем. Пък и само така може да разберем какво е - на гледане и пипане само нямаме 100% сигурност"
Идва денят на операцията (то е мини операцийка с местна упойка). Реже тя, ръчка, бута, ама извади всичко. Гледахме го и двамата в едно като епруветка с разтвор и тя пак: "Почти съм сигурна, че е липом, ама само хистологията ще покаже. Без микроскоп няма как." Иначе ми обясни за структурата на липомите и защо това прилича на липом и т.н.
Сега, правя си експеримент и търся подобни неща в интернет (не само в бг мама) и резултатите са от липом до лимфом. И всичко друго между тях също. Е, с какво ми помага това, тогава?

За твое успокоение - може и при майка ти да е липом. Обаче може и да е нещо злокачествено, всичко е възможно и нищо не е сигурно.

# 18
Точно така. Затова трябва да запише час за гастроентеролог, който прави и ехография.

# 19
Разбира се - лекар, прегледи, изследвания, биопсия!
Няма какво да се гадае!
Да питате във форум какво може да е нещо по описание е като да идете на врачка, за да се успокоите ... Лекар - няма друго решение!
Не е същото, защото и други хора може да са си напипвали същото и да кажат какво им е било. Форумът е пълен с подобни въпроси от притеснени хора..

Трудно е други хора да кажат, че са напипали „същото“, при положение че ти дори не обясняваш добре нито къде, нито какво точно ѝ има на майка ти. Даже не правиш разлика между корем и стомах.
Затова нека да отиде на лекар жената, дано се окаже нещо безобидно и да се успокои, вместо да я лекуваш по интернет. Защото съществува сериозен риск, следвайки чуждите съвети, да ѝ влошиш състоянието.

ПП Поне пиши в темата на някой от лекарите, които консултират във форума, например тези:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1783936
https://www.bg-mamma.com/?topic=1193874

# 20
Аз да не съм на 13 та да не правя разлика между корем и стомах..Описала съм, че е над пъпа. Но допир се усеща, не се вижда, обаче. Все си е там по един и същи начин и при изправяне и при сядане и при лягане. Не боли. Същото има и на крака. С ясни граници е, какво повече да опиша, за да определите обяснението като ясно. Друго нищо й няма. Има си диабет жената и всички съпътващи неща покрай тази болест, но те не са във връзка с това кръгло нещо. Вероятно поради тази причина не желае да посети и лекар. Като цяло е трудно да я накарам, наистина. А съм притеснена и затова пиша тук. Бре, какви по-притеснени хора и техни теми съм чела тук във форума..

ConstructiveDestruction За липом и тя мисли, че е, тъй като има същото и на крака, което седи там вече от 10тина години и не създава проблеми. Благодаря Ви!

# 21
Аз да не съм на 13 та да не правя разлика между корем и стомах..Описала съм, че е над пъпа. Но допир се усеща, не се вижда, обаче. Все си е там по един и същи начин и при изправяне и при сядане и при лягане. Не боли. Същото има и на крака. С ясни граници е, какво повече да опиша, за да определите обяснението като ясно. Друго нищо й няма. Има си диабет жената и всички съпътващи неща покрай тази болест, но те не са във връзка с това кръгло нещо. Вероятно поради тази причина не желае да посети и лекар. Като цяло е трудно да я накарам, наистина. А съм притеснена и затова пиша тук. Бре, какви по-притеснени хора и техни теми съм чела тук във форума..

ConstructiveDestruction За липом и тя мисли, че е, тъй като има същото и на крака, което седи там вече от 10тина години и не създава проблеми. Благодаря Ви!

Повече може да се опише като се каже размер, дали може да се мести, консистенция, дали е подкожно или по-дълбоко. Ама общо взето пак само лекар може да каже. Липом е само един от вариантите - относително често срещан.

# 22
Над пъпа минава и дебелото черво. Липом е по-добра диагноза, от това подутината да е от дебелото черво.

Общи условия

Активация на акаунт