С какво ви дразнят свекървите? – 167

• 34 794
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
  • Най-красивата страна
Аз съм гледала племенницата ми,като беше бебе.
Съобразявах се с указанията на снахата и проблеми нямаше.

Снахата казва
,,Не давай мед,,-не давам
,Облечи бебето с тези дрехи,,-обличам го с тези дрехи
,,Не давай Зрънчо,,-не давам
,,Дай му млякото в 12ч,,-давам го в 12ч.

Това е нейното дете,не моето.Естествено,че тя ще даде указания,които ще спазя.Нищо обидно не виждам в това.

Просто е,
Но не е за прости хора.

# 376
Ами нека се дави детето и да повръща, да прегрее, че да  е добре свеки, не бебето. Да, наистина е по-правилно. 🤣 Една възрастна жена не може да се съобрази, съвсем нормално да. Като не иска да каже, че не иска и толкова. Услугата по принцип се прави от добре подбуди, не да правиш на пук.

# 377
  • София
...
....
Eто - нагледен пример за малоумни указания!
И верно всичко е просто, ако снахата си мисли, че строява простата си свекърва Laughing
Какво би станало, ако му се облекат други дрехи, или изяде млякото в 12.30?!? Ще настане потоп?
Всъщност защо все майките дават указания, не може ли таткото да се разбере с майка си?Ill

# 378
Защото бебето е на майката, ако свекървата иска дете, което да облича и храни, както тя иска - да си роди.
Не съм съгласна, че все сме прости, защото имаме изисквания за собственото си дете.

# 379
Имам две деца от един мъж и  двете са били  наши. Нека указанията да ги даде бащата. Или той не участва в отглеждането?
Два съвета от мен, едното дете ще е студент, а другото 8ми клас, тоест пожтгледали сме ги.
1. Не давайте много указания, защото няма да се спазят. По-дборе две важни, но да се изпълнят. Така съм процедирала и за рекарства-с бабата или дядото да изпият важните, написани количества и час. Пробиотици, витамини и т.н сме си ги давали ние.
2. Не се фиксирайте в бебето, че е само ваше и край. Не изключвайте таткото от отглеждането. Че детето има нужди от грижи и внимание с години. Освен ако не сте решили да ставате домакини и да отглеждате децата си до абитуриенти.

# 380
Добре де, ако детето се нахрани в 12,05 някой хронометър ли е пуснал? Вече се преекспонират нещата и това е дразнещо. Нека на 15-ти видим как ще се справи бабата, не е нужно да се вадят критики от въздуха. Пък и самото дете може да се държи различно, отколкото с майката. Децата не са роботчета.

# 381
...
....
Eто - нагледен пример за малоумни указания!
И верно всичко е просто, ако снахата си мисли, че строява простата си свекърва Laughing
Какво би станало, ако му се облекат други дрехи, или изяде млякото в 12.30?!? Ще настане потоп?
Всъщност защо все майките дават указания, не може ли таткото да се разбере с майка си?Ill
Аз нямам претенции коя дреха ще облече. Но да не я прегрява.
За час на хранене също претенции нямам, стига да не я държи гладна. Или да я оригне и да я метне в леглото щото е решила да прави нещо друго.
То ако повърне детето и за нея ще е драма - скоро ще иска пак да яде, отделно трябва да я къпе пак и да я преоблича пак, може да си го спести😀 аз щото го правех на всяко хранене и не е гот.
Аз на ММ казах ако може да й обясни той какво и как правим.
Сега не държа да спи бебето върху свека. Даже изобщо. Ама да я подържи изправена, тя като е готова сама си насочва към сън. Тогава нека я остави. Ама не защото е решила, че домакинството е по-важно(аз не желая да готви или да чисти, бих се радвала да си почива между храненията на бебето, ама да не я оставя ревяща, щото така си развивали дробчетата ли как беше 🤨 и щото да не свиква на ръце)

# 382
Добре де, защо си оставяте децата на хора, на които нямате доверие?

# 383
Разбрах. Трябва да се съобразявам със свекърва ми, но тя с мен не, защото е свекърва, пък аз проста снаха.

Аз няма да си оставя детето на майка ми или свекърва ми, ако не се съобразява. Така че, всеки сам си преценя.

# 384
Тамън и аз като Лютиче се зачудих същото от цялата тази дискусия.
В крайна сметка оставяте детето на мама и готово. В случай, че на мама имате доверие, разбира се. 😀

# 385
  • Най-красивата страна
А какъв е проблема детето да си изяде млякото точно в 12ч.както е казала майката?
Толкова ли е трудно да се спази точен час?
И защо да не облечеш на детето дрехите,които майката е казала?
Между другото в моя случай ставаше въпрос да не навличам детето,защото се изриваше,ако е претоплено.

Ей така се развалят отношения и започват конфликти-като правиш напук,като не спазваш нарочно указанията и разваляш режима на детето,
Ами това е нейното дете.Не на свекървата,не на лелята...
 И след като основно майката гледа детето съвсем нормално е тя да обясни какво ,кога и в колко часа трябва да се направи и не означава,че строява някого или командва.
Таткото в повечето случаи само ,,помага,,,защото работи  и затова обикновено майката обяснява.
Освен това днес децата се гледат по различен начин,не като преди 30 години.

Ами наистина малоумен трябва да си ,за да не се сещаш защо майката има някакви изисквания и да създаваш напрежение,защото искаш да се налагаш,когато всичко може да е много просто и много приятно за всички.

Аз спазих указанията на снахата.
Тя беше доволна,че успя да си свърши работата.
И на мен ми беше приятно да се занимавам с детето.

# 386
Тука пак се почна термометри, хронометри.
Не е проблем да не е в 12:00, ама е проблем ако реве истерично от глад половин-един час щото ти имаш по-важна работа и е здравословно бебето да плаче.

# 387
Тука пак се почна термометри, хронометри.
Не е проблем да не е в 12:00, ама е проблем ако реве истерично от глад половин-един час щото ти имаш по-важна работа и е здравословно бебето да плаче.
Ако свекърва ти наистина постъпва така, защо за бога ще оставяте детето на нея?

# 388
Така беше първите дни. Надявам се мъжа ми да й обясни какво-що.

# 389
Азара, просто ѝ обяснте съвсем човешки - детето има рефлукс и лекарите ни казаха да я държим изправена 10 (или колкото там) минути след хранене, иначе ще повърне и това е много лошо за стомахчето.

За плаченето ѝ кажи също, че изрично са ви предупредили да не я оставяте да плаче, защото може да получи пъпна херния.
Генерално ползвайте авторитета на лекарите, може да повярва Grinning Да се убеждавате взаимно дали е полезно или не да плаче ми се струва невъзможна мисия.

Общи условия

Активация на акаунт