С какво ви дразнят свекървите? – 167

• 33 768
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
  • София
само едничката ѝ радост е нейния невероятен вундеркинд.
Т.е. съпругът ти.

# 706
  • Melmak
само едничката ѝ радост е нейния невероятен вундеркинд.
Т.е. съпругът ти.
Да. Точно така. Тя няма свой живот, защото живее за него и трябва да хванем мазоли на ушите да го слушаме това. Обичам мъжа си, но такова обожание, защото се чувстваш нереализиран в собствения си филм.. не е ок.
Не смятам, че съм се омъжила за краля Слънце. Нормални хора сме и аз, и мм, смятам от една черга.

# 707
  • София
Ами, не се е справила зле - цял живот си работи, осигурили са сина си да не брои пари на банките за дом, той е бил в хубава специалност, не е пройдоха, тя все още е с мъжа си, който доколкото разбираме, е свестен човек. На 60 работи офисна работа на бюро, което в България за съжаление е трудно. Чак нереализирана не е. Не я защитавам, но е факт, че около 60- те вече можеш да си направиш равносметка.

# 708
  • Melmak
Реализацията е въпрос на усещане. Всеки се чувства различно. Аз също не смятам, че е нереализирана, тя така се чувства. Работила е на бюро чиновническа работа, заплати големи не е имала. Не е избягала от държавния сектор, за да не търси “дивото”. Това са си нейни избори, така е решила, така е направила. Но чак да е подсигурила сина си, не е. При нея всяко нещо е много пъчене, за да се докаже колко е добра и готина, като сама се изтъква и това дразни. Аз от хора къде по-успели не съм чула една приказка сами да се похвалят. Резултатите показват всичко, не е нужно сам да се хвалиш.
И другите деца сме ходили на училище и университет, направо чак такава екзотика..

# 709
Няма нищо неестествено да се радваш на постигнатото от детето ти. Какво, да започне да говори колко е посредствен ли? Нейното гардже си е най-хубавото Simple Smile

# 710
  • Melmak
Няма нищо неестествено да се радваш на постигнатото от детето ти. Какво, да започне да говори колко е посредствен ли? Нейното гардже си е най-хубавото Simple Smile

Е точно, тя не говори за него, а за себе си. Тя колко е дала, колко е направила, как без обяд седяла в офиса, но да ходи детето на урок. А истината е, че дори по време на студентството си мм е работил, предимно летата. Докато в трети курс не му е сервирала, че не може да го издържат и да си търси как да се оправя. Ама това не го казва. Тя все тя и само тя. Даже свекър ми едва ли не никой не бил, тя сама го отгледала това двте. Даже то е обидно към самотните майки и вдовиците.. баща му не го е зарязал.

# 711
Масово проблемите идват от адаки често общуване с тия роднини. Аз наистина не знам как на млади, работещи хора им остава време толкова често да се виждат и чуват с родата.
Месец и половина никак не е много според мен, че и то е еднократно, явно инак е по-често.
Като се сетя вечер след работа - спорт, да поизлезем, да починем, да сготвим и то минала седмицата. Остават уикендите, но млади хора без деца уикендите са така красиво заети - приятели, планина, пътуване, дискотека, книги, филми, спорт, готвене - хич не вмествам свекървата в тях.
После пък с деца хептен, аз дъх не мога да поема, кога да чакам гости или да ходя по гости.

Разбирам дразненето иначе:) и аз бих се дразнила, ако ми е досадна и както и честичко се виждат то си омръзва. Но иначе това е една добра жена, която явно е самотна и има нужда с някой да си говори и да си разказва. То всички от това имаме нужда де:) да си говорим с някой, който ни разбира. Тя си мисли, ние с Пандора обичаме един и същи мъж, значи тя най-добре ще оцени хвалбите ми:))))
Аз бих я слушала даже ще и казвам - ами да! той и сега си е най-добър във всичко! Колко добре си се справила.
Защото то си е така, нали си го избрала именно защото е този човек, син на тези родители, това възпитание, тези гени.
Ама аз слушам дори и бабите и дядовците, които ме заговарят по спирките и автобусите, мили са ми, знам че им се говори и имат нужда, а мен какво ми пречи да слушам и да кимам 10мин, точно нищо:)

# 712
  • В полите на Пирин планина
Усмихваш се, съгласяваш се и хайде пак така до след 1,5-2 месеца. Simple Smile

Аз така процедирам с хора, с които не ми е съвем тамън да общувам.

# 713
  • София
Хечи / Пандора Simple Smile От всичкото, което изсипа по адрес на свекърва ти искам да ти задам въпрос, или по-скоро ти на себе си - защо нейните изцепки и прочее изявления тооолкова те дразнят? Ако си отговориш на въпроса честно и мисля, че проблемът с нея ще ти е решен и занапред.
Вече дори ти казах как и не само аз - просто бъди огледало, а не попивателна ...Говоря от позицията на човек, имащ и към момента богат опит с хора с нарцистични наклонности/отклонения от близкото си обкръжение.
tiny_lili Flowers Cherry Blossom

# 714
  • София
Работата сама по себе си като счетоводител макар и "на сигурно" не а прави нереализирана, защото е само един аспект от живота. Както и твоята, и моята (слагам се в кюпа, да не кажеш, че се заяждам лично) по тия фирми не е на върха на копието.
Разбирам, че е себеусещане и явно зависи от личните критерии за успеваемост, но много снизходително се изказваш за човек на 30 с един работен стаж като оперативна единица зад гърба си.
Ти си си в правото да го мислиш, просто прави впечатление, че тя ти вика дъще, слънчице, макар и хиперболизирано, все пак не прави интриги, не настройва мъжа ти, а такава жлъч се сипе по неин адрес.
Тепърва ще имате повече допирателни. Бабите и дядовците имат законово право да общуват с внучето. Погледни я от смешната страна, ако можеш. Вместо да ѝ вменяваш някакви ужасни качества, защото в един момент и на мъжа ти няма да му стане приятно. Все пак му е майка и то нелоша от това, което си споделила.

# 715
Проблема според мен е, че Хечи има друг вид родител и очаква и свекървата да е такава. А тя не покрива критериите и съответно я дразни със всичко-маниери, говорене и т.н. Дори и да не прави лошо, в очите на Хечи е дразнещо.
Хубаво е да погледне малко напред във времето, да са живи и здрави бързо ще минат годините и тя ще е в позицията на родителя. И да помисли какъв родител ще е в очите на детето си.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 14:54 от ~Боряна~

# 716
  • София
Да, идват от различен тип семейства и отношение, затова хвалбите на свеки ги чувства като натякване. И респективно я принизява като ответна реакция поне тук в темата.
Пък като ѝ помага, нека си споделя. Ама само се навива.

# 717
Винаги има една чисто човешка, и донякъде разбираема завист, когато човек от нефункционално семейство се сблъска с друг вид отношения. Това е и причина някои хора (без значение мъже или жени), да се опитват да "откъснат" партньора си от семейството му - не защото е твърде привързан и несамостоятелен, или защото близките му влияят, а защото близостта и топлотата в чуждите отношения само показва те самите от какво са били лишени.

Има хора, които успяват да се "впишат", и също да получават любов и подкрепа от "приемното" семейство. Виждала съм го, и прави приятно впечатление.

# 718
Пандора , мисли за бебето и се настройвай положително за промените. Свекървата може да не ти допада като човек, но обективно нищо лошо не ти прави. Лигави се, театралничи, да, не всеки понася лиготии, аз също не обичам. Би могла да и намекнеш деликатно или да помолиш мъжа си той, да и нсмекнеш, че е смешно възрастен човек да се глези. Освен това, с огромно извинение, че ти го казвам, но аз намирам голяма поведенческа прилика между вас двете. Може да имате различна емоционалност, но в много неща си приличате като себеизразяване . Спирам дотук.

Аз имам син "за женене", дето се казва, не че е тръгнал, дори приятелка няма. Но в мен има точно такъв страх, че ще се окаже в един момент, че никак не се харесваме с избрсницата (двустранно или в една посока) а от това никой мъж не би се чувствал добре. Може и двете страни да не са лоши сами по себе си, но да се дразнят една от друга. Как се решава това, как се преодолява, винаги съм се чудила.

# 719
Светкавица, с дистанция, приемане и желаене доброто.

Общи условия

Активация на акаунт