Петокласници 2025/2026

• 3 897
  • 101
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Сигурно ги пускат - и ние така правехме, но ще я питам. Sunglasses

# 91
  • София
Сега от кеф, че е самостоятелна - мери улиците всеки ден. Напомням да се чете. Колко е чула, не се знае. Изчаквам да видим какво ще се случи на входните.

Поне за нея дадоха предварително списък с необходимите неща. Обаче за сестра ѝ и брат ѝ - нещата се обявяват по малко и бавничко. Ама всеки учители ги иска веднага. Нещо се поизнервих.

# 92
И аз почвам да се изнервям. Уж ми направиха добро впечатление в началото. Днес питам класната защо не мога да я добавя в школо в моя профил. Отговаря, че трябва да и направя регистрация с училищния мейл. Хубаво, ама това не го обявихте на родителската за новите деца.
Днес 4 входни нива в един ден.
Иначе тя е доволна. Не харесва само учителката по английски. Да видим как ще върви след това.

# 93
  • Варна
Моето също е ново дете, също ползваме shkolo. Аз нищо не съм правила,  нито съм давала някакви данни на някого. В навечерието на учебната година, когато влязох в профила, видях, че е част от новото училище.

Аз пък бях възмутена на какво листче са им дали данните за classroom - име и парола. Представете си лист А4, вътре в таблица вкарани 30-ина имена и после всеки ред е отрязан и даден на детето. Късметчетата за кафето са по-големи. Допълнителният ресурс е 1-2 листа. Как не го беше затрил, не знам.

# 94
  • Пловдив
На нас по тоя начин ни бяха дали кодовете за НЕИСПУО в старото училище - отрязана хартиена лентичка с дебелина един машинописен ред.
Сега са ни писали, че сигурно знаем паролата за Класрум, да я напишем на децата. Знаем дръжки. Аз не помня дали не беше и с един служебен ел. адрес, който се правеше на детето от училището и после го заличават самия адрес, след като напусне. Изобщо така ми се смесват в главата всичките им профили и платформи... а щерката все мен идва да пита за тях.
Смущава ме само, че пише "има деца, които не си знаят паролата", а те над половината клас са от това старо училище и ако е както си спомням, трябва не само да "има деца", ами да са почти всички деца. Grinning

Оххх, ама че съм шматка. Отворих пак да погледна дали пък не е до всички класове - то се отнасяло за старите ученици от това училище. Grinning

# 95
И аз още нямам достъп до школо и неиспуо, имам профил и в двете, но от училището още не са качили информацията. Тя е доволна от новото училище, намери си и другарка за пътуване с автобуса, сутрин се чакат, звънят си, много са сладички. Не се местят по стаите, стоят си само в класната, цялото училище е само първа смяна, започват в 8,30, но те са си малко деца - по 60 на випуск разделени в  3 класа, от пети нагоре. Има дооооста домашни, започна да ходи на плуване в по-късен час, просто не смогва да отиде в 17 часа. Отнема й между 2-2,30 часа да напише и научи за следващия ден, но й харесва, че нямат занималня, така учела със собствено темпо и ни й се повтаряло по 20 пъти едно и също да губи време. Доста се уморява, продължава да ляга късно и да става трудно, дано бързо влезе в ритъм.

# 96
А аз не мога да добавя първокласника в НЕИСПУО, а му пазя паролата от детската градина, дето е на едно изрязано листче. Петокласникът си е в старото училище и го виждам.

# 97
Дъщеря ми бяха на админ плюс в старото училище. И тя нямаше регистрация в школо. Но когато го създадоха предод Ковида синът ми беше вкаран без да си е правил регистрация като ученик. Чак после в гимназията си направи регистрация и той.

П.п.  Във връзка с всички профили и пароли на децата - когато започна пандемия от Ковод синът ми беше в 7 клас. И тогава се направиха много регистрации, платформи, и т.н., докато се реши как и къде ще се учи. Та от тогава имам тефтер за пароли и профили. 😁  Не мога да помня на всички паролите. Да не говорим, че за служебните профили за класрум не питат как пишем името на детето на латиница и всеки път изписват различно името на дъщеря ми.

# 98
  • София
И при нас вървят входните с пълна сила. Още от първия ден ги подпукаха с домашните и беше малко стресово, но успя да влезе в ритъм, даже на тренировки успява да си ходи.
Посприятели се с няколко момиченца и вече е съвсем доволна, ходи с кеф на училище.

# 99
Привет и от нас! Бяхме в стрес, аз де. Човекът петокласник се чувства страхотно,че може да ходи сам, сменя госпожи (не трябва да слуша 1 кисел/викащ учител цял ден). Доволен е,че може да отиде да си вземе закуска сам. Прибира се на обяд, аз поддържам готвено винаги. Почива, пише домашни. Засега не мога да се оплача. Входните някои минаха- ЧП, география, АЕ тази седмица. Остава в петък по математика, а по БЕЛ не се знае. Видях учителите на родителската среща. Рядко мога да кажа, но ми харесаха всички, стегнати, добре говорещи особено тази по история. Единствено ми направи недобро впечатление тази по БЕЛ, но запазих мълчение и детето после потвърди - закъснява за час, хаотична. Значи по този предмет ще имаме издънка, но все пак е 2ра седмица, имат всеки ден БЕЛ. Поживеем-увидим.  Иначе харесва класа, явно е имал нужда от смяна. Намерил си е приятелче. Засега добре, ще видим как ще я караме. Останаха ми само профилактичните карти, днес ще се опитам да отида до личната. Като всичко хубаво в Бг тръбим,че сме дигитални, ама системата не работила.

# 100
Моят си харесва новото училище. Учителите са много обгрижващи,нетипично за прогимназия.Минаха почти всички входни нива, остана само АЕ, което трябваше да е днес, но го отложили, да не им стане много. Такова нещо нямаше в старото училище, на ден са правили по 3 контролни. Домашните са много по-малко от тези в 4 клас, но нямат и много помагала, което за мен е +. Моят много се мотае, но има време да научи, да ходи на тренировка и даже да поиграе. Малко е поомазал входното по Математика,но не му се карам, ще се оправи.

# 101
  • Пловдив
Аз поръчах три учебника по разказвателните предмети за вкъщи, защото тя явно не слуша в час, а учебниците остават в училището. Домашна по история от учебната тетрадка, попълване на празни полета за думи от текст - наложи се да и ги кажа, една дума не може да попълни, а са го учили днес или тези дни.
Даже не се сети от появата на кое започва историята на човечеството - ми от появата на човеците, бе. Grinning

От малкия се оплаквали на всяко вземане, и в детската градина беше така. Как да е другото, ами чупел моливи и криел тетрадки, за да не пише. В "Чичо-Томовата колиба" имаше едно робче негърче момиче, което мис Офелия се беше заела да го учи на дисциплина и девически умения, ама то чупеше иглите за ръкоделие и криеше ръкоделията, а четенето му беше интересно.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 10:43 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт