Смяна на професия - заслужавали си

• 3 090
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря на всички за отговорите. Да, така е. Но проблемът е първо, че ми се отдават само хуманитарни дейности и второ, че не съм много запозната какво се търси и ще се търси за в бъдеще и как може да ми е полезно

# 16
  • Обран бостан ;)

Обичаш, викаш да четеш.

Като гледам заглавието, малко послъгваш.

Смяна на професия - заслужавали си

По темата: Прбвай с физически, нискоквалифициран труд, току ти харесало.

# 17
Може да прекараш известно време в размисъл. Какво би било  посредата на желанията ти и реалността на пазара на труда. Теоретично - всичко е възможно. Много обичам да давам за пример Ален дьо Ботон. Той е завършил Философия и е успял да превърне образованието си в успешен бизнес. Каналът му в YouTube ми е много любим. Книгите му са бестселъри. Има и училища. Предлага курсове.Прееръща философията в практична.
Ето той съчетава твоите любими неща - философията, писането и четенето. Видял е незапълнени нисша.
Може би някакъв собствен бизнес би ти носил радост, но като съчетание с преподаването.

# 18
Никой, абсолютно никой не може да реши този казус вместо теб. Преквалификацията е съвсем възможна и реална, но човек трябва сам да има идея какво му се прави, с какво иска да се занимава, да открие нещо, което му дава поне някакъв смисъл.
Безмислено е да почнеш да учиш нещо, което хич не те вълнува, за да си смениш работата. Та нали ти ще ходиш всеки ден на нея, не трябва ли поне малко да ти допада?

Иначе много хора превръщат хобитата си в професия или поне източник на доходи. Лично аз имам основна работа, но и още две неща, които правя в свободното си време и мога да развивам като бизнес, ако реша. Но това е защото ми харесват, а не защото някой ми е казал.

# 19
Какви хобита имате предвид за допълнителна работа и средства?

# 20
Какви хобита имате предвид за допълнителна работа и средства?
Хобитата са доста индивидуални. Има хора, които харесват да тренират и съответно завършват обучения за фитнес треньори, работят с клиенти, развиват се в тази област. Други стават сладкари/кулинари - също учат и надграждат, правят стажове, работят за друг почасово и отварят личен бизнес. Трети стават фризьори и т.н.

Познавам хора, които искаха да станат ИТ защото са чули, че е доходно. Ама то не им идва отвътре. Учиха, учиха, почнаха да работят, взимат малко пари просто защото като не им е интересно, не са добри в това, което правят. С което искам да кажа, че избраната професия трябва да кореспондира с личността, да не е само заради парите или престижа.

# 21
Всякакви хобита! Имам приятелка, която обича да прави торти, някой са наистина впечатляващи.

Друга обича кучета и стана квалифициран треньор на кучета и груумър.

Трета шие гоблени.

Четвърта рисува.

Моят мъж поправя компютри.

Имам приятел поправя велосипеди.

Имам приятелка, която подстригва в свободното ѝ време

Друга прави Пачуърк.
Трета някакви творчества от хартия, но ги продава в страничката си.

Всичко, в което си добра и може да свърши работа на някого.

# 22
  • Melmak
Ако харесваш нещо конкретно можеш да го превърнеш от хоби в работа, йога, треньор по нещо, гоблени, шиене, украси, ръкоделия.
Аз лично не искам да си превръщам хоби в работа, защото хобито ме разтоварва и ми помага да се чувствам добре, а не да се напъвам да взимам повече поръчки или да си давам зор, за да изкарам пари. Но това съм аз.

Общи условия

Активация на акаунт