Парфюмни размисли и страсти - 298 тема

• 68 461
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Еее, само аз ли не харесвам Барения - нито старата, нито новата? За мен е доста мъжка и натрапчива. Като прибавим и факта, че всеки втори е с нея, направо бягам с 200 Grinning

И аз не я харесах, онзи ден тествахме и новата версия с мм, още по-зле за моя нос.

# 211
  • Бургас
За мен Барениа изобщо не е труден парфюм, напротив.Но възприятия и вкусове всякакви, става още по- красив в развитието си.Интенз още не познавам.

# 212
И за мен Барения е най-красивия,изискан дизайнерски парфюм за миналата година.Новото Кавали много ме заинтригува,дълго време ползвах Serpentine ,преди години,нищо общо с масовите моди,силно женствен,уникален.Да,може да е ретро за масовата клиентела,но да видим-новата версия най-вероятно ще е адаптирана към пазара.

# 213
Новият Goddess Parfum Burberry с много ниска цена в Make up. Вече мой юхуу с подарък несесер.

# 214
Еее, само аз ли не харесвам Барения - нито старата, нито новата? За мен е доста мъжка и натрапчива. Като прибавим и факта, че всеки втори е с нея, направо бягам с 200 Grinning
И аз съм така. От Ермес любимите ми са Градините без последната Ситере/много остър лимон /, Жур абсолю, първото Туили, Кели Калеш едт и някои одеколони, които изпръсках бързо, бързо, много леки. Общо взето парфюмния ми вкус се променя с годините. Сега съм по - скоро Диор фен.

# 215
И аз не съм от феновете на Барения. Може да е хубав парфюм, на мен обаче не ми стои добре.

# 216
Поредни отлични предложения от Deetron!

Бях се развихрил с доста обширен пост за 2-те ми предложения на тема смокиня, но по погрешка изтрих всичко Confused и сега само ще ги щрихирам, че не ми се пише отново ферман Simple Smile.

Theodoros Kalotinis Alluring Fig

Преоткрих го, когато се напръсках предната зима в студен януарски ден Heart EyesHeart Exl От един колега, който веднага искаше да знае кой е парфюма получих точното му определение, което и аз усещах тогава (на снимката горе) - вкусен сметанов сладолед от смокини и ванилия.
В топло време повече от 2 пръскания може да натежи доста, заради осезателната ванилия.

Rance 1795 Rue Rance Reve d'Ete

Много нежен супер мадамски и не точно типичен смокинов аромат.
Основно и приоритетно без да е гурме ми прилича на свеж малиново-смокинов коктейл гарниран отгоре с пухкав мус от кокосово мляко.

Първият в Елинор е под 90 лв./50 мл. (преди код за намаление), а вторият до скоро беше наличен в elfragrance под 100 лв./50 мл. и ~125 лв./100 мл.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 17:53 от LSF MCMXIV

# 217
  • Somewhere far away
Много искам да си взема новия на Montblanc но никъде не го намирам. търся в интернет, не съм в София и няма как да отида до моловете, където вече е наличен.

# 218
Относно смокините преди години една дама тук във форума, Бубанка, ако не се бъркам ми препоръча този парфюм, който за мен беше идеалният смокинов аромат.

Ухаеше на смокинови листа по- скоро все едно си до смокинова гора. За съжаление го счупих и като го потърсих, някъде излезе, че е спрян. Има нов, но е на Франсис Кюрджиян и предполагам ще е доста сладък.

# 219
  • на последния етаж
За тази смокиня също се сещам:

# 220
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Tiffany&Co "Rose Gold EDP"

Съветвам Тифани да се фокусират на герданчетата и пръстенчетата и да не навлизат в парфюмните бизнеси,защото този им продукт е,да не казвам силна дума като провал,но не става - спиртен,изкуствен,примесица от плодове,рози и ирис. Прекалено химичен за моя вкус. Няма никаква Уау нотка, незапомнящ пролетно/летен аромат, банален, при мен на 4-тия час е вече увяхнал.
Огромно Не от мен.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 23:21 от Adoralova

# 221
Tiffany нямат силни изпълнения в парфюмите. Правилно казахте да си гледат бижутата, аз бих добавила и прескъпите им паници и лъжици Simple Smile много харесвам хора с критично мислене и дързост да споделят откровено мнение!

# 222
Adoralova и аз го купих това Тифани и го готвя за продажба. Подходих с голям ентусиазъм, в началото сякаш си мислех че ще можем да се разберем, но уви не е моето, плюс слабата трайност и проекция при мен са deal breaker. Съвсем не е моят парфюм с тези показатели. Яд ме е само защото не беше никак евтин. Но какво да се прави. Теглим късата клечка от време на време 🤭

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 11:50 от Lale_Lili

# 223
Здравейте!
Вчера привечер, точно когато се стъмни и задуха, реших, че е много подходящо да отида и да тествам Barenia Intense. От първия имах мостра, не се разбрахме. Излъчва нещо солено на моята кожа, което не ми допада. Към Intense, признавам си, имах предубеждения. Пръснах от двата на двете си китки, изчаках малко... Никога нямам търпение, но не помирисвам веднага, за да не избегна разочарования, каквито съм имала безброй. Ами...при първото вдишване се ужасих! Intense е изключително силен, плътен и мощен парфюм! Явно с висока концентрация на парфюмни масла, защото остави лъщящо петно на кожата ми.
  За шлейф не мога да имам мнение, но предполагам, че е "отишъл много плат". Така, дотук с потрвса ми! Този парфюм взе да се променя...До неочакван за мен обрат, който дори ми хареса. Не мога да не оценя майсторството, независимо дали харесвам парфюма, или не. Очаквах кожа, каквато познавам в други аромати. Нищо подобно! Най-различната нотка на кожа, която съм усещала в парфюм. Усеща се цитрус, дървесина, землисти нотки, но...Появи се роза! Аз не мога да сгреша розата, защото не ми е любимка. Отчетлива, тъмночервена (така си я представих), плътна роза. Разбира се, с уговорката, че парфюмът показа това на моята кожа. Много е интересен, дълбок и тъмен. Представям си го на жена, която се държи дистанцирано. "Видях" го някак строг и сериозен. Всъщност, ако харесвах толкова присъствени и силни парфюми, предполагам, че щях да го поискам. Barenia на лявата ми китка я отмих още снощи. На дясната, Intense още се усеща, след много изтекла вода върху него. Не бих го носила, но този парфюм силно ме заинтригува. Непременно ще го пробвам и в студено време. Розата, остава загадка, но и приятна изненада, дори за мен, защото не я очаквах. Другата загадка, още след първия парфюм е, защо са го нарекли "дамски"? Това е мое виждане, разбира се. Barenia и особено Intense, са подходящи и за двата пола. Моля, извинете ме за дългия пост, но се развълнувах, почти колкото снощи.
Желая ви спокойна и слънчева неделя!

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 11:20 от Magda Dimitrova

# 224
Ермес държат на строгото разделение по полове на парфюмите си.

Общи условия

Активация на акаунт