Парфюмни размисли и страсти - 298 тема

• 68 473
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Аз също пробвах Barenia Intense снощи. И това, колко е майсторски този парфюм, си личи по това, че всички го усещаме различно. Нито ме стресна в началото, нито се отличи с някаква чудовищна трайност и сила (за мен и първият е много траен, този даже ми се видя малко по-благ) Simple Smile Аз я усетих като по-плътна и топла версия на първообраза, усетих мед (но не "пиклив") в някакъв момент, кожа въобще не усещам и слава богу, като цяло по-зимната версия на Barenia. Ако човек има първата, тази не му е нужна, но когато ми свърши бутилката от първото издание, ще взема тази, практически е същият парфюм, но за идващите сезони.

# 226
Ермес държат на строгото разделение по полове на парфюмите си.
Градините на Hermès не са ли унисекс? Както и останалите им Eau de Colones?

# 227
  • Пловдив
Аз не понасям роза и сега си давам сметка, че това кисело начало при Барения интенз, което, за съжаление си остана монотонно до края, всъщност може да е била розата. Обичам шипри, Барения е моят, но чак да го купя, не.

# 228
Здравейте, имам малко смахнат въпрос, надявам се да обясня добре. Преди няколко години се влюбих в аромата на един крем на Ланком Absolue l’extrait. До ден днешен не мога да открия същия аромат в парфюм, единствено Aqua allegoria Rosa Rossa се доближава до него или поне така си мисля. Скоро видях, че Ланком са пуснали тази серия и се чудя дали някой се доближава до аромата на крема:
.
Някой тествал ли ги е? Има ги налични само в бг сайта на марката, по 100 мл 550 лв. Искам да се сдобия с някои мостри от серията или да ги подуша във физически магазин, но май не съм ги засичала.

# 229
Няма ги в България. В Солун примерно можете да тествате. Аз харесвам много няколко, но цените са сериозни, а аз имам много парфюми с рози.

# 230
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Adoralova и аз го купих това Тифани и го готвя за продажба. Подходих с голям ентусиазъм, в началото сякаш си мислех че ще можем да се разберем, но уви не е моето, плюс слабата трайност и проекция при мен са deal breaker. Съвсем не е моят парфюм с тези показатели. Яд ме е само защото не беше никак евтин. Но какво да се прави. Теглим късата клечка от време на време 🤭

Аз не съм го купувала,на мен ми пратиха 2 мл виал при поръчка. При нас е $150 и ако го бях купила много щеше да ме е яд.
Такъв провал като парфюм на ниво нотки и трайност скоро не бях попадала.

# 231
Изненадващо новата Барения ме отблъсна с началните си нотки, но пък заспа отлично на кожата на ММ. Силен унисекс е, поне за мен, оставам вярна на оригинала.

Допадна ми пистакиото в новото издание на Скандал, и ще го пробвам пак в по-студено време. Харесва ми, че не е типично гурме с ядкови нотки, а суровата ядка води. Различен е, определено.

Тези дни разнасям Q Intense на Долче и Габана. Черната череша в него е просто великолепна, а остатъчната миризма напомня как ухаеше червилото на мама. Heart Eyes

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 09:58 от Smartie

# 232
  • BG-DE
Кой е този нов Скандал с шамфъстък?

# 233
На hermes имам и харесвам само Ambre nargile .
как е  новият crystal noir, има ли много прилики с първообраза?

# 234
  • София
Барения интенз при мен е по-мека и по-нетрайна от оригиналната Барения. Кожа обаче няма при мен...
Оригиналната започва интересно (силово шипрово), след което обаче...преминава в чай с липа и мед. Няколко часа след това изкарва беритата с много пачули и малко дървесни нотки. Интересни превъплъщения, хубаво, че не е салдък, но уви, не е моят аромат.

# 235
Няма ги в България. В Солун примерно можете да тествате. Аз харесвам много няколко, но цените са сериозни, а аз имам много парфюми с рози.
Може ли да споделите къде в Солун има по-интересни магазини за парфюми?

# 236
  • Бургас
Разнасям JEAN PAUL GAULTIER Divine Elixir абсолютно незапомнящ се за мен парфюм изобщо не ми харесва.Прилича си на другите два от линията за мен, кремообразна тубероза, усещам добре и тонката, леко морски, леко солен.Тази серия не е моята затова и този не мога да оценя, за мен е аромат за прохладна вечер край морето, ако сте почитатели на линията пробвайте мен не ме ме впечатли.Трайност доста добра, иначе флаконът-корсет е уникален в тези златисти тонове, жалко.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 18:50 от Bright Crystal

# 237
Al Haramain  - Amber Oud Aqua Dubai
парфюмен екстракт унисекс

Идеален за любителите на цитрусите и плодовете без да е сладникав. Има трайност, летен. Представен през 2024 г. вдъхновен от крайбрежието на Дубай.

Скрит текст:
глава - бергамот, зелени нотки, мандарина
сърце - пъпеш, ананас, кехлибар, касис
база - мускус, ванилия, галбанум, олио от бергамот
вид аромат - цитрусов, зелен

# 238
Разнасям JEAN PAUL GAULTIER Divine Elixir абсолютно незапомнящ се за мен парфюм изобщо не ми харесва.Прилича си на другите два от линията за мен, кремообразна тубероза, усещам добре и тонката, леко морски, леко солен.Тази серия не е моята затова и този не мога да оценя, за мен е аромат за прохладна вечер край морето, ако сте почитатели на линията пробвайте мен не ме ме впечатли.Трайност доста добра, иначе флаконът-корсет е уникален в тези златисти тонове, жалко.

И аз снощи го пробвах и споделям същото мнение -  действително е незапомнящ се, без характер, не бих се обърнала след такъв парфюм. Но флаконът е върхът!
Пробвах и Burberry Black и много ми допадна - плътен, силен, звънлив , ще бъде добър избор за идващите хладни дни.

# 239
  • Край морета северни и южни
Търся си нещо свежо и охлаждащо за лятото и приятелка ми предложи Norsk Snø на Geir Ness.
Тя обаче в момента не го използва и го няма за да се уверя лично. Не виждам и да се продава в България. Някой знае ли дали си струва?

Общи условия

Активация на акаунт