Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 24

• 33 181
  • 610
  •   1
Отговори
# 555
На сина ми му трябваха почти две години, но неговият шев беше след като го шиха при разкъсана при падане кожа. Надявах се, като е рязано прецизно и после шито, нещата да се случват по-бързо. Но явно не е така.

# 556
Според мен, много зависи от кожата, но и от мястото на разреза.
Моите белези на гърдите съвсем изчезнаха за няма и 2 години. Преди 3-4 г си разпрах крака под коляното, ши ме много прецизен хирург, извика ме 8 пъти за 14 дни😆 Събрал ми е кожата супер, няма нищо релефно, но стои тъмно розово на цвят. После друг хирург ми маха наведнъж релефни бенки, една между очите и една на гърба. Тази на лицето я забравих къде беше, няма никаква следа, а на гърба имам малък белег.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 19:57 от Чи лу

# 557
Здравейте момичета,

Поизчетох доста от тази и предните теми, но честно казано не успях да намеря дискусия на тема риска от некроза. Аз съм на 30 г съм и от доста време обмислям намаляване на ареолите, понеже още през тийнеджърска възраст те доста се уголемиха. Ноември бях на консултация при д-р Стоянов и Кънев, като двамата общо-взето имат доста разнопосочни мнения...

Според Стоянов, имам птоза ниво 1 и понеже съм с по-тежки гърди (размер Д), единствената възможност ареолите да бъдат намалени и да се запазят такива е с повдигане, съответно белези тип котва и нещото, което мен в случая повече ме притеснява... риск от некроза на зърното. Според Стоянов рискът от цялостна некроза или с други думи да ти падне изцяло зърното е 1%. Той казва, че раунд блок не практикува, защото от опита си е видял, че няма дългосрочен резултат и ареолите веднага след операцията отново ще се разширят и ще станат дори по-големи и грозни, а повдигане след раунд блок било и по-трудно.... Стоянов си описа всички рискове и искрено ми каза, че в случай на некроза нямало да си го прости на такова "младо момиче" като ме посъветва да приключа със създаването на семейство и тн първо.

Кънев пък каза, че не вижда нужда от повдигане, само от раунд блок като според него резултатът ще се запази поне няколко години, даже силно вероятно да се задържи докато не родя и не започна да кърмя някой ден.. пък дори да има някакво уголемяване отново, то според него ще е изключително минимално, защото шевовете щели да задържат резултата, той говореше за вътрешни постоянни шевове, които каза, че били подходящи за по-тежки гърди. Той също каза, че няма опасност от некроза.... но сега като чета онлайн виждам, че такъв риск все пак съществува, въпреки че е минимален... Също чета, че имало вариант този вътрешен шев под зърното да започне да се показва или набръчква под зърното, с което да изглежда силно неприяно, а можело дори да доведе и до увисване на гърдите.

Ще се опитам да направя консултация и с трети доктор да видя и той какво ще каже, защото тези 2 противоложни мнения много ме объркаха и честно казано не знам на кого да имам доверие. За разлика от Стоянов, който доста детайлно описа рисковете и неговите професионални препоръки, Кънев на практика не обясни толкова в детайл, всичко беше изцяло вербално. Някоя от вас има ли опит при някой от двамата хирурзи и какви са ви наблюденията откъм некроза? Правила ли си я някоя от вас само раунд блок при Кънев и резултатът задържа ли се при вас?

# 558
Какви рискове спомена Стоянов? Може ли по - подробно да разкажеш?

# 559
Некрозата са длъжни да я споменат, защото винаги има риск, но е много малък. Аз чета за мамопластика повече от 15 г и май се сещам само за един случай при друг доктор. Жената пише в групите във ФБ.
От личния си опит (с други хирурзи) и от прочетеното през годините споделям мнението на д-р Стоянов за раундблока.

# 560
Здравейте момичета,

Поизчетох доста от тази и предните теми, но честно казано не успях да намеря дискусия на тема риска от некроза. Аз съм на 30 г съм и от доста време обмислям намаляване на ареолите, понеже още през тийнеджърска възраст те доста се уголемиха. Ноември бях на консултация при д-р Стоянов и Кънев, като двамата общо-взето имат доста разнопосочни мнения...

Според Стоянов, имам птоза ниво 1 и понеже съм с по-тежки гърди (размер Д), единствената възможност ареолите да бъдат намалени и да се запазят такива е с повдигане, съответно белези тип котва и нещото, което мен в случая повече ме притеснява... риск от некроза на зърното. Според Стоянов рискът от цялостна некроза или с други думи да ти падне изцяло зърното е 1%. Той казва, че раунд блок не практикува, защото от опита си е видял, че няма дългосрочен резултат и ареолите веднага след операцията отново ще се разширят и ще станат дори по-големи и грозни, а повдигане след раунд блок било и по-трудно.... Стоянов си описа всички рискове и искрено ми каза, че в случай на некроза нямало да си го прости на такова "младо момиче" като ме посъветва да приключа със създаването на семейство и тн първо.

Кънев пък каза, че не вижда нужда от повдигане, само от раунд блок като според него резултатът ще се запази поне няколко години, даже силно вероятно да се задържи докато не родя и не започна да кърмя някой ден.. пък дори да има някакво уголемяване отново, то според него ще е изключително минимално, защото шевовете щели да задържат резултата, той говореше за вътрешни постоянни шевове, които каза, че били подходящи за по-тежки гърди. Той също каза, че няма опасност от некроза.... но сега като чета онлайн виждам, че такъв риск все пак съществува, въпреки че е минимален... Също чета, че имало вариант този вътрешен шев под зърното да започне да се показва или набръчква под зърното, с което да изглежда силно неприяно, а можело дори да доведе и до увисване на гърдите.

Ще се опитам да направя консултация и с трети доктор да видя и той какво ще каже, защото тези 2 противоложни мнения много ме объркаха и честно казано не знам на кого да имам доверие. За разлика от Стоянов, който доста детайлно описа рисковете и неговите професионални препоръки, Кънев на практика не обясни толкова в детайл, всичко беше изцяло вербално. Някоя от вас има ли опит при някой от двамата хирурзи и какви са ви наблюденията откъм некроза? Правила ли си я някоя от вас само раунд блок при Кънев и резултатът задържа ли се при вас?

Нямам опит с дадените хирурзи, но имам повдигане. Когато се мести зърното с повдигане тип котва със сигурност има риск от некроза, подписваш се в информираното съгласие. Рисковете са малко по-големи при пушачи.
Раундблок е кофти техника според мен и не бих си я направила, има и риск да стане гърдата плоска след това.
Моят съвет е да изчакате докато имате деца и тогава да правите промени по гърдите - заради хормоните ареолите се увеличават и потъмняват, за да може да ги вижда бебето.
Да не стане така сега да направите интервенция и после да се скапят и така или иначе да трябва нова…

# 561
  • Sofia
Сетих се за кой случай става въпрос и коригирам мнението си.
Повече бих се доверила на Стоянов, но наистина е най-добре да се изчака. Пък и "модата" в гърдите се мени - нещата отиват към естественост.
Не ме бийте с камъни и честита Нова година Kissing Smiling Eyes

# 562
Аник, пиша за пациентка на д-р пиленце-котенце, а ти май за пациентката от предаването по тв?
Рискът го има, и понякога не зависи от хирурга.
Ми то хубаво отиват към естественост, ама като няма матрЯл?😆 Аз и двата пъти питах само за повдигане, щото не ме интересува модата и никогаШ не съм искала топки, но и двамата хирурзи казаха, че нищо няма да остане.
Някак си не ми се ще да съм естествено мъжествена все още😆

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 09:04 от Чи лу

# 563
Какви рискове спомена Стоянов? Може ли по - подробно да разкажеш?

Рисковете, за които спомена Стоянов са некроза, евентуална загуба на чувствителност на зърното, белезите тип котва (което е очаквано) и като цяло дълготрайността на резултата, в частност че при евентуална бременност резултатът ще се промени. За некрозата каза, че рискът от цялостна загуба е 1%, а за частична е повече - мисля към 4-5%, но частичната не е и толкова фатална. Говорихме и за вероятността от келоидни белези, но той каза, че като ми гледа кожата при мен е по-вероятно да не стават такива проблеми.

# 564
Моите ареоли се разшириха при некадърно поставяне на импланти, въобще рзултатът ми беше трагедия и ги махнах два месеца по-късно с раунд-блок и се оправиха. Скоро стават три години от експланта ми и ареолите са си добре. Но моят случай е частен, защото по принцип ареолите ми бяха малки и имплантите ми ги разшириха за двата месеца с тях, при махането им с раунд-блок и моят размер А, вече нямаше какво да ги опъва и разширява отново. Иначе като цяло съм съгласна със Стоянов, че раунд-блокът не задържа резултат при ареоли, които са си били трайно разширени.
Според мен при продължително кърмене биха се разширили отново каквато и да е била техниката на намаляване.
Предимство на раунд-блока е, че май може да се направи и с местна упойка. (не съм съвсем сигурна)

# 565
Не знам на колко години си, но ако желаеш бременност(и) изчакай. Щом Стоянов е видял птоза, значи я има и с тази голяма чашка ще става още по - голяма. Дори и сега да оправиш само ареолите, след няколко години ще стигнеш до повдигане така или иначе. Оттам пък ще падне и чашката. Моята от C+ стана на B със зор. Та една година след повдигането, на дърти години, сложих и импланти. Ареолите и зърната си останаха чудни. С котва съм, за протокола.

# 566
Ако имате план за бременности и аз бих изчакала. Не е задължттелно, но при мен и няколко познати операцията беше наложителна след бременностите, защото гърдите се деформираха.
Ако всичко е перфектно, но само намалее мазнината в гърдите или се разтегне кожата, което е често след бременности, пак ще трябва нова операция...

# 567
  • София
Здравейте момичета! Нова съм в темата. Надявам се да ми помогнете. Изчетох 3 теми назад и си записах час за консултация за др. Христо Христов и за Спартак Милев. При мен проблема е че съм на 46 години, с много алергии. Не ме е страх от упойки и операции. Имам 2 операции по над 9 часа и една октомври за ендометриален карцином. След 3 деца и кърмене над 5 години - гърди не ми останаха. Не са увиснали, а просто изчезнаха.
Нямам идея за какво да питам на консултациите и затова разчитам на помощ от вас. Благодаря ви.
И ако някой знае ориентировъчни цени при др. Христов ще съм благодарна да сподели.

# 568
Не ми се обиждай, но на 46 и след кърмене на три деца, ако нямаш увисване, ще си медицински феномен. За цената не мога да те ориентирам, защото не съм се оперирала при тях, но се подготви за имплант с евентуално повдигане.

На консултацията питай основно какви импланти ще сложат, профил, големина, вид на поставяне и т.н.

# 569
Е, чак феномен... Напълно е възможно, аз имам 2 приятелки '76 набор с неувиснали цици. На едната точно така изчезнаха, но няма излишна кожа. На другата са ѝ супер яки, въпреки дългото кърмене на 40+ години.
И на другия полюс- моя милост.😆Никога не съм имала големи цици, родих на няма и 20г, кърмих 2 месеца и изведнъж се сдобих с впечатляващи печени чушки, едната по-тънка и дълга😂

Общи условия

Активация на акаунт