Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 24

• 12 041
  • 262
  •   1
Отговори
# 240
Аз съм с Хашимото, с повишени ТАТ и нямам импланти.

а мислиш ли да слагаш импланти или не би посмяла заради заболяването?

@чи лу, имаш ли повишени антитела? колко е твоето тсх? моите антитела са си повишени.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 13:20 от Aleks@ndr@

# 241
Тсх 5.10
Мат 366
Ох, аз изобщо не разбирам от тези неща. Докторът при който бях, ми каза, че нищо ми няма, и въобще не съм ровила повече.
Каза да отида най-рано пак след 6 мес. и скоро ще си запиша час, че то се чака 2-3 месеца за преглед.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 13:33 от Чи лу

# 242
Не съм много по темата, но когато се оценява работата на щитовидната, се гледат преимуществено стойностите на FT4 и FT3, и на базата за тях - се определя каква да е дозата на синтетичния хормон (някои пием и по два различни хормона). TSH не е от такова значение, защото стойностите му често варират, а и е хормон на хипофизата. Във всеки случай TSH със стойност 5 е доста висок - при напълно здравите хора е около 1 - 1.5.

По основния въпрос - аз също имам Хашимото в бая тежка степен, ако мога така да се изразя, но бих си сложила импланти, ако на това някога му дойде редът.
Все пак, отбелязвам, че цялостно правя много неща, с оглед на по-здравословен начин на живот - режим на хранене, добавки, странене от стрес и т.н. Т.е. надявам се всички тези усилия от моя страна да не допускат влошаване на състоянието, дори при поставяне на импланти, макар че гаранции никога няма, щом си с автоимунно.

# 243
за съжаление няма гаранция какво ще стане, да.То и без заболяването няма гаранция, но може би при нас вероятността е по-голяма. Според мен стреса е провокирал това заболяване. Иначе оптимално ниво на тсх е 2-2,5, нищо, че горната граница е по-висока.

# 244
Аз имам всички показатели в изследването и ги показах на доктора, тук написах само тези, които са извън стойностите.

Предлагам да не изпадаме в чак такива подробности, има си специална тема.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 17:43 от Чи лу

# 245
Аз съм с Хашимото, с повишени ТАТ и нямам импланти.

а мислиш ли да слагаш импланти или не би посмяла заради заболяването?

@чи лу, имаш ли повишени антитела? колко е твоето тсх? моите антитела са си повишени.

Да, бих сложила импланти.

# 246
с доктор разговаряла ли си? какво казва? имам предвид пластичен хирург

# 247
Аз съм питала д-р Гигов. Според него нямат отношение имплантите. Неговата съпруга е ендокринолог. Сега знам, че някой ще каже, че  гледа да има пациентки и да печели пари, но в моя случай не е така.

Преди 3 г. съвсем доброволно бях цяла седмица в отделение по нефрология за изследвания. Понякога се събуждам с ужасни торбички, като дърта алкохоличка, пък аз не пия, и исках да разбера причината. Тогава още бях със старите импланти Алерган и поне пет пъти попитах нефролога дали може те да имат отношение. И всеки път отговорът беше: не
Правих си и тест за хранителна непоносимост, който се оказа уникална тъпотия и само си хвърлих парите на вятъра, за което нефрологът ме предупреди.🤪

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 10:01 от Чи лу

# 248
Чу ли, а откри ли от какво се предизвикват торбичките под очите?
Извинявам се за спама.

# 249
Оф, не точно, но горе-долу.
Още като отидох на преглед и казвам това за алкохоличката на доцента и той вика: виж ме, и аз не пия и съм с торбички😆
Та и от възрастта се появяват, но моите понякога са на два ката, все едно са ме млатили на боксов мач.🤪
Със сигурност са ужасни след като ям разни храни с консерванти- салами, шунки, пастет, ей такива.
Вчера сложих готов зеленчуков бульон в яденето и неска- компот🤨
Сега слизам в гаража да тренирам и малко ще ми спаднат, но трябва поне 3 дни да не ям такива боклуци, за да съм ок.
Имам периоди в които тренирам, не ям никакви такива, не ям глутен и сладко + нищо в шумящи опаковки, и ми изчезват и торбите и целулита. Обаче съм лакома и понякога скъсвам синджира☺️

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 06:55 от Чи лу

# 250
Значи не подозираш хормоните?

# 251
Това беше '22г и изследванията ми бяха ок.
През '24 само МАТ беше висок, а тази и ТСХ.
Ама, може и да има връзка, знам ли.🙄

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 00:04 от Чи лу

# 252
най-вероятно е от хашимотото. един от признаците е отоци по лицето.
щом мат е висок и тсх ще започне да расте, защото антителата разрушават жлезата. пробвай с алтернативна медицина да я балансираш и да намалиш антителата, също и медитации. моя доктор -ендокринолог каза, че преходите в планината оказват много добро влияние на антителата, когато го попитах как да ги намаля. иначе според повечето доктори не се лекува, но това е, което те знаят на този етап. в групите чета, че има и излекувани.

# 253
с доктор разговаряла ли си? какво казва? имам предвид пластичен хирург
То, каквото и да казва конкретен доктор - макар че и техните мнения често си противоречат - евентуалните рискове от поставянето на импланти, при наличие на автоимунно заболяване, са си налице и всеки може да си прочете за тях в Интернет. Както уточнихме, всеки си поема риска. Аз, например, споменах, че бих си сложила някой ден, без да мисля за Хаши-то. Какво ще стане натам - Божа работа. В края на краищата, не може да живеем живота винаги от позицията на страха и съмненията. Peace

иначе според повечето доктори не се лекува, но това е, което те знаят на този етап. в групите чета, че има и излекувани.
Ами, прави са, защото, дори антителата ти да спаднат до нулата някой ден, ти просто влизаш в ремисия, не се "излекуваш", ако трябва да сме буквалисти.
Спорен е и моментът дали антителата подлежат на сваляне чрез разходки в планината и медитация - при повечето хора, за съжаление, това не работи.
Аз преобърнах живота си на 180 градуса, като междувременно свалих почти 50 кг., но антителата ми не мръднаха грам надолу.

# 254
Има ли в групата момичета с импланти и хашимото или друго автоимунно заболяване?
Аз съм с псориазис

Общи условия

Активация на акаунт