(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 6 929
  • 273
  •   2
Отговори
# 210
Бибит ами то така започнах аз с лежерно , спокойно нещо такова , погледни ако искаш. И после се ескалира с клатене на крака, мързел и доста неприятни обиди .
Аз имах изходен пункт, че държавата е във финансова криза според всички новини. Но от последвалата дискусия и изказвания получих честно казано страх . Като си помисля, че може да се обърна към служител за помощ , и той да ме посрещне с подобно отношение макари скрито . Вече поставям за себе си под съмнение действията на служители с подобно предварително отношение към хората каквото се демонстрира тук.

# 211
Бибит,
Благодаря. При вас това е добре. При нас всеки сам търси.

# 212
  • Немция
Явно зависи от ръководството на училището.
За двуседмичния стаж в 10 клас вече всеки сам търсеше.

# 213
  • в сърцето на един мъж...
Всеки има различен опит и нагласа. Аз до сега мързеливи служители още не съм намерила. Виж излишни ползватели на социални услуги обаче - бол... Че и с претенции до небесата.

# 214
Струва ли си черният петък? Никога не съм взимала на тази дата нищо.
Искам да си купя три големи уреда и се чудя да чакам ли до тогава или да ги поръчвам.

# 215
  • Germany
Нищо подходящо не съм намирала на черен петък. Имам чувството, че масово вдигат цените преди това и като направят отстъпка си става предишната цена. Дано имаш късмет и намериш изгодни оферти!
Честита есен! Мрачно, хладно и дъждливо е при нас. Другата седмица уж го дават пак слънце.

# 216
Честита есен! Беше брутален преход при нас - от почти 30 в почивните дни на 9 днес.
Рейна, по- миналата година взехме нов хладилник на черния петък, но мъжа ми доста рови из нета и разглежда цени, аз нямам нерви за такива неща.

# 217
Ами и моето впечатление изобщо от всякакви административни служби е, че хората не се скъсват от работа. Това важи не само за държавни служители в разните амтове, ами и администрацията по университетите. Самото им работно време е някакво много странно, петъкът не е работен ден и тн.
Но това е така във всички държави, в които съм била. Не е нещо специално за Германия...
Но пък полицията ми се струва чак свръхактивна. Имахме преживяване с нея Simple Smile). То и прекалено активни и трудолюбиви държавни служители не е съвсем добре. Понякога е за предпочитане да ги помързва.

Честита есен и от нас. Дойде отново време да ходим да берем ябълки Simple Smile) Миналата година набрахме индустриални количества, но бързо ги оплюскахме. Тази година съм още по-амбициозна.

На нас ни мина родителската среща с баткото и ми се изясниха нещата горе-долу с домашните. Планирам 2-3 пъти седмично да правим лернцайт вкъщи, 1-2 в училище да го видя кво ще прави сам и петъците нямало лернцайт. Ако се прави лернцайт в училище, нямало право родителят да работи допълнително с детето...Simple Smile)). Баткото, да не казвам голяма дума, но миналата седмица ми се видя доста мотивиран в сравнение с първи клас.
Сега  да видим малкото как ще тръгне. Но там пък с фината нещата са много зле и ще искам направление за ерго...

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 10:10 от MariyaHris

# 218
Здравейте, някой с двойно гражданство да си е изкарвал Ehefähigkeitszeugnis или Ledigkeitsbescheinigung?
Чудя се дали ще ми го издадат лесно базирано на това, че съм регистрирана от години като ledig, или ще трябва да се консултират с Бг, отнемайки 100 години? Cold Sweat
Планирам брак с чужденец в Дания и ще е по-лесно да използвам немския паспорт, но се чудя за този документ как стоят нещата.

# 219
Струва ли си черният петък? Никога не съм взимала на тази дата нищо.
Искам да си купя три големи уреда и се чудя да чакам ли до тогава или да ги поръчвам.
Черния петък е през ноември. Ако можеш да изчакаш с покупките до тогава, за три големи уреда си заслужава да загубиш малко време в предварителни проучвания, защото можеш да си спестиш голяма сума. Понякога наистина си заслужава, понякога изобщо не. Аз имам добри попадения на ЧП.
Скрит текст:
Например миналата есен оглеждах бягащи пътечки. Набелязах няколко модела, ходих да ги видя на живо, намалих бройката на харесваните модели на два. Проучих онлайн къде са с най-добри цени, видях как са се движили цените им през последната година, кога са били най-ниски и на какви нива ( в idealo.de има графики на цени по зададен модел за определено време назад) и така си направих сметка има ли смисъл да изчаквам за ЧП. При мен имаше смисъл. Въпреки, че точно преди ЧП качиха цените на наблюдаваните от мен модели, като пуснаха офертите пак крайната сума беше около 200 евро надолу от обичайната цена.
За черния петък трябва да знаеш някои неща:
- Има я тази тенденция точно преди ЧП да качат цените, така офертата изглежда по-примамлива като процент намаление - уж намаление 46%, а реално само 20, например. Не винаги, не навсякъде и за всичко, но наблюдава често. Затова е добре предварително да си харесаш няколко модела и да си наясно какви са им реално цените преди намаленията на ЧП.
- Всеки търговец си прави ЧП когато си реши и колкото дълго си реши. При някои е само онлайн, само 24 часа, при други цяла седмица или целия уикенд. При някои онлайн цените са различни от цените във физическия магазин.
- Много често при онлайн покупки по ЧП доставките се бавят доста. Тоест се случва търговците да продават артикули, които нямат на склад. Добре е да се чете и внимава и за това.
- При ЧП се пробутват лесно залежали артикули, връщани, с нарушени опаковки или с дребни дефекти. Затова е добре да се внимава от къде се купува, да се оглежда добре, да се мисли и лесно ли е връщането и добри ли са гаранционните условия.

# 220
MariyaHris ние вече сме на ябълките. Вчера имахме гофрети с мус от ябълки. Аз ги правя на мус и ги затварям в буркани. Тази година за първа година.

И орехите са на линия.

А за общината синчето е твърдо на мнение , че не му се работи в община, твърде скучно е и нищо не се прави. Аз не съм била там. Т.е. не са мои думи.

# 221
То пък на кой млад мъж ще му се работи в община??? С извинение...Това е работа за жена със семейство, за да е беамтет и да има сигурност, че няма да я уволнят, докато си гледа децата в болнични...не е за млад човек изобщо.

# 222
и ти си права Simple Smile

# 223
В този ред на мисли, една от другите "снахички" на свекърите ми завърши право и обикаля по различните практики, за да избере специалност -- да асистира на прокурор, съдия и тн. И след като поработи към някакъв съдия, отсъди, че категорично е ужасно, защото хем е много тежко и отговорно, хем било страшно ниско платено на фона на адвокат в някоя хубава адвокатска кантора. Бащата на моя мъж, свекър ми, е бил съдия и 6 деца е отгледал на тази заплата,  беше се леко позасегнал и той от коментарите й. Simple Smile)

# 224
А пък аз знам една адвокатка как само се оплакваше , че не е станала брокер на недвижими имоти и как за парите за брокерите от 1 сделка тя трябвало незнам си колко шрайбена да направи. Но имам двама познати децата им решиха да учат право. Моите нямат афинитет към това.

Общи условия

Активация на акаунт