(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 7 066
  • 277
  •   1
Отговори
# 195
Добре разпусна като гледам. "Тъпи" и "невежи" конкретно към пишещи в темата. Аха! Нито те знам каква си, нито съм те визирала. Стига си скачала. Стоя зад мнениито си за мързеливи работници в общината. Които вече се оправдават и с вечният персоналмангел.
Бибит дано и на нашите ученици да дадат такива листи. Моето вече е гледало, търсил мейли. Те нямат и време, до началото на ноември трябва да са намерили.
Между другото записването на първокласниците е след 2 седмици и още не са започнали да изпращат писмата с формулярите които трябват за записването. Вече дори служителката от училището, която е общински служител завъртя очите и каза "ами това е общината" 😒

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 23:07 от Рейна

# 196
  • Немция
При моето момче практиките ще са чак втория учебен срок, листите с адресите ще ги получат сигурно февруари, когато имат информационна сбирка по темата (спомням си как беше при големия), стажовете ще са през пролетта. Отделно по желание може да участват и в Girlis and Boys Day( момичетата пробват мъжки професии и обратно)- чета, че е на 23 април 2026.
Би трябвало досега да са им ги раздали, щом ноември ще правят стажове.  Thinking Май нищо няма да получат при вас така, като "гледам".

# 197
А ние на 4 ден след заявката получихме регистрацията на кучето и медала че е регистриран. И колко данък да платим Simple Smile Доколкото разбирам проект в общината в момента е да лови нелегални airbnb жилища и да ги докладва на динанцамта. Т.е. пак по събирането на пари. Пари, пари, пари ... събират, събират ...

# 198
Стоя зад мнениито си за мързеливи работници в общината. Които вече се оправдават и с вечният персоналмангел.

Само да вметна, че персоналмангела си е съществен проблем. И го отнасят тези, които са все още на работа. Така че, по-кротко.
Вероятно имате основания да сте недоволни от общински служители, но някак нередно е всички да се поставят под един знаменател. Сигурна съм, че има такива, които си скъсват задните части от бачкане, както и такива, които го карат по-лежерно. Личен опит и наблюдения от моята сфера. Но,  убедена съм, те са валидни и за други сфери.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 00:45 от Pippi_

# 199
  • в сърцето на един мъж...
Стоя зад мнениито си за мързеливи работници в общината. Които вече се оправдават и с вечният персоналмангел.

Ей това ми е най-любимата част от обясненията защо някой е ядосан на служителите някъде Simple Smile Персоналмангел има на доста места и точно тия, дето са съвестни, винаги го отнасят...

# 200
..Вероятно имате основания да сте недоволни от общински служители, но някак нередно е всички да се поставят под един знаменател. ...
Според демонстрираното отношенеие към хората за които работи и изразеното мнение за тях - не съм недоволна , а ме побиват тръпки. И наистина много се надявам да са еденици такива служители и да няма мужда да ги поставяме под общ знаменател. Обаче нямам си нямам надежда да е така. И ми става много гадно от това.
И за да не ми обяснят Гея, Пипи и Ени как вършат работа за незнам какви си нищоправещи хора да се замислят защо и как има толкова нищоправещи и чия вина е това и да си обърнат недоволството в друга посока. Защото не е луд който яде баницата , както каза народен мъдрец, а който му я дава. В случая по-скоро и този не е луд, а по-скоро посредника. И веднага ми изниква репликата за посредника на Пираня в Синьо лято. 

# 201
А ние на 4 ден след заявката получихме регистрацията на кучето и медала че е регистриран. И колко данък да платим Simple Smile Доколкото разбирам проект в общината в момента е да лови нелегални airbnb жилища и да ги докладва на динанцамта. Т.е. пак по събирането на пари. Пари, пари, пари ... събират, събират ...
Ами да, събират. Имат да оправят пътища, да поддържат зелени площи, детски площадки, да санират училища и детски градини, да организират фестове. И всичкото това пари струва. Милиони евро.

# 202
Ама тези милиони евро, които ги е имало за да се изградят нещата, които сега нямало милиони да се оправят ??? Та тези къде са? Където и да прочетеш има държавата рекордни приходи, плюс гласуваните десетки милиарди кредити . Тези пък къде отидоха?
Значи имало е пари да се изгради. Сега същите приходи плюс доста не стигат да се ремонтира ? Или на дъното на гърнето с парите има огромна дупка или цифрите не са това, което са?
Както казах според мен служителите в общината обират , защото са посредата , но проблемите не са в хората , които идват за услуга.

# 203
При моето момче практиките ще са чак втория учебен срок, листите с адресите ще ги получат сигурно февруари, когато имат информационна сбирка по темата (спомням си как беше при големия), стажовете ще са през пролетта. Отделно по желание може да участват и в Girlis and Boys Day( момичетата пробват мъжки професии и обратно)- чета, че е на 23 април 2026.
Би трябвало досега да са им ги раздали, щом ноември ще правят стажове.  Thinking Май нищо няма да получат при вас така, като "гледам".
Единият ден е този през април, другият май и третият по желание. Уж другата седмица щяло да има повече инфо, а елтърнабенд е ноември.
Пипи служителите в детските градини и в старческите домове имат най-големият ми респект. Понеже знам какво е там с персонала, колко е натоварващо и каква отговорост е, шапка свалям на всички които още държат положението. Заплатите не отразяват реалността. И с учителите е подобно.

# 204
При нас винаги е пълно във всички служби и без час вече не може. Казвам го като потребител. Тълпи има навсякъде,  почивки за всички по обяд като в България няма, все някой работи. Та явно си зависи от големината на общината и населеното място.
П.П. Отдавна знам, че според населението, ако си на държавна работа, дори не в общината или друга администрация, то задължително си клатиш краката, та не си го слагам на сърцето.
Какви са тези листи с адреси? Практиките си ги търсиха децата ми сами дори в 8 клас синът ми.

# 205
В 6:40ч тази сутрин ни уведомиха, че градинат е затворена. Найс!

# 206
Само да вметна, че държавни служители не са само тези в общината и работещите директно с клиенти. Ето частичен списък на държавните институции в Карлсруе:

Bundespolizeiinspektion Karlsruhe
Bundesanstalt für Wasserbau
Bundeseisenbahnvermögen
Bundesnetzagentur
Eisenbahn-Bundesamt
Der Generalbundesanwalt beim Bundesgerichtshof
Max-Rubner-Institut
Oberfinanzdirektion Karlsruhe
Hauptzollamt Karlsruhe
Informationstechnikzentrum Bund
Landesanstalt für Umwelt Baden-Württemberg
Университет и няколко Fachhochschule-та
и т.н.

Ако всички държавни служители си клатеха краката, тази държава нямаше да функционира. Дали от всички има нужда и каква работа точно вършат е отделен въпрос, но аз не съм компетентна по темата и не мога просто така да омаловажавам труда им.

# 207
  • Germany
Бела, да ти кажа ли къде отиват голяма част от парите - за спонсорирането на здрави и прави хора с какви ли не помощи. Този Вонгелд,  който взимат масово работещите на черно, вдига наемите до небесата и работещите хора се чудят как да си намерят квартира на поносима цена. Хилядите курсове по немски също са едно не малко перо, а голяма част от ползвателите само присъстват, без да си дават много зор. И още и още. Иначе и аз се бях жалвала от некомпетентните служителки в общината на градчето, в което живеехме преди. В сегашното са доста по добре. За учителите не ми се отваря дума...
Днес явно ми е ден за хейт 🙂
Хубав да ви е петъка!

# 208
Синьo ако се замислиш , че всички изброени имат демонстрираното тук мнение за хората, за които работят - не те ли хваща страх ?
На мен ми беше по-спокойно като си представих  , че само си клатят краката, отколкото като си го представих това.

Moni но при помощите и пр. служирелите просто изпълняват.

# 209
  • Немция
Рейна, и сега накъде, как така внезапно е затворена градината? Frowning

Всеки с опита си, не съм забелязала някой да си клати краката в общината- опитът с моя младеж беше, че темпото беше по-спокойно там, където стажуваше и бяхме доволни от този факт дори.
Това не пречеше за 2 седмици да мине през няколко подотдела, да види и изпробва много.

Между другото през лятото в града на ММ редовно засичахме една позната, шефка на районна българска институция, която беше все по кафенетата предиобеда. Smile
Ей това е клатене на крака и мързел.

Дени, при големия в 8 клас получиха списък от 2-3 листа с адреси на фирми/институции в района ни, където може да правиш ученически стаж. Бяха разделени по браншове. Списъкът определено беше добър ориентир, синът направи стажове на 2 места от посочените адреси и беше добре организирано, за цели групи ученици, в една фабрика стажът се провеждаше директно в Ausbildungscenter.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 10:12 от Бибит

Общи условия

Активация на акаунт