(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 6 000
  • 234
  •   3
Отговори
# 180
  • Немция
Големият почти нищо не е губел, той бди зорко над вещите си. Grinning
Малкият се е случвало нещо да загуби или да изчезне, но не беше често явление.

Ето, сами ще си оправят закуската, ти ще пиеш кафето и ще си гледаш спокойствието. Smile

# 181
В занималнята в началното училище при нас никой не си дава зор. Колкото домашни напише детето - толкова. Има определено време за учене и ако блееш, край след изтичане на времето, отиваш да играеш. Питала съм, защо не се грижат децата да си напишат домашните, трябвало сами да свикнат и после да почиват, не можело 4 часа домашни да се пише. Ако искате да си пише редовно всички домашни, прибирате го вкъщи след училище и го наглеждате. Някои деца са изпълнителни, но някои, като моя син, го карат през просото в занималнята. Питала съм и мои познати от други училища, при нас е навсякъде така.
Децата ми пият само лятото студено фрапе с мляко и половин лъжица нескафе, приготвено от мен вкъщи, т.е. инцидентно неделя. Нормално кафе и топло - не. При нас сезонът приключи за фрапето. Около 14 год. започнаха да пият фрапе.

# 182
Дени-мени, да, наистина е така... моят син и в час работи трудно по някои предмети. Всъщност,единствено по Захунтерихт работи чудесно и му е любимият предмет. Иначе просто работи трудно...понякога му идва музата и нащраква няколко страници сам, но като цяло му е слаба концентрацията, а и мотивацията...

И при нас този лернцайт е само един час,но учителката дава и наистина много. В смисъл те са му лесни, но са много като обем и е абсурд той да ги направи самостоятелно. Беше направил вчера една страничка по един предмет, а те са поне 4 само по този предмет. Работят и с лернпланове и трябва да отбелязват всичко, което са направили и винаги първо задължителните, а после тези по избор, моят син миналата година правеше наред и му се караха...Изобщо, ще си го вземам чат-пат.
Днес си го взех и всички момиченца седяха да си пишат ИЗВЪН лернцайта, а всички момчета отиваха на футбол:))
Сега съм го оставила вкъщи да решава сам и си пее нещо, нарисува една учителка, и чат-пат решава. В училище се надявам на това да се мотивира от другите деца в лернцайта...

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 16:21 от MariyaHris

# 183
Еми да, работещите в общините, училищата, детските градини, изобщо държавните служители по цял ден си почиват, а пък взимат дебели заплати и са длъжни на всички да оправят ви бакиите..... Аман от тъпи нищоправеши домакини.

# 184
Нещо си нервна напоследък. Що скачаш така?

# 185
Защото се пишат глупости. И то със самочувствието да познаваме нещата, за които пишем. Аз съм държавен служител. Скъсваме си задниците от работа за Вас гражданите. А какво чета тук.....

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 19:55 от мама-ени

# 186
Някои държавни служители си скъсват задниците от работа, други - не съвсем.
Не може ли и ние - гражданите, да имаме мнение по въпроса как ни обслужват в местната община, например?

Аз също не съм очарована от местните служители в бюргербюрото - туткави са, работят бавно, справят се само със стандартни случаи, не са особено компетентни, но обичат да си придават важност. Малка община сме, 10 хил.жители. Почти нямат работа, винаги е празно когато съм ходила. Ако им се изсипем цялото семейство за нещо простичко, се шашардисват.

# 187
мама-ени аз споделих впечатлението на едно момче в 10 клас, което не е предварително обработено, от работата в общината . Не знам как дойде до тъпи нищоправеши домакини .

# 188
Ама как се доверявате на преценката на 15-16 годишен пубер, че пишете тука колко лежерно работили хората там? Някой си е отделил от времето да му обърне внимание на това дете без да го стресира и хайдееее те там само се мотат. Питайте Пипи и Гея как е при тях. И те са държавни служителки. И при тях е лежерно Joy

А пък защо домакини - ами по цял ден, особено сутрин като останете най- после сами в къщи пишете. Ние които работим не правим така.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 20:34 от мама-ени

# 189
Божке … грозни коментари.
Темата беше за общината, не за детските градини. И моето мнение е такова - отиваш за нещо и е празно, лежерни, ходят, връщат се, копират, питат се една друга, едната казва едно, другата друго. Свършват работата. Отиваш пак за същото нещо - трета служителка - трета версия, чука с едни дълги нокти. Хората там слагат мокър печат със синьо мастило! Печат.

# 190
мама-ени описа току що много интересно огромен брой от гражданите в в тази държава, на които и ти си служител. Много интересно защо те да не могат да си позволят да опишат теб?

А какво ли ти е мнението за останалите граждани за които работиш ?

# 191
Оооо Бела, идея си нямаш какви хора и за какви неща идват. Луда работа. Нито имам време, нито право да ги описвам.

Но да обиждате държавните служители като цяло не е честно.

ДиСолей, това с печата е нещо, което изключително малко хора имат правото да го правят. Обаче в твоите очи е тъпо, защото си невежа....

И после моите коментари били грозни. А никой тук не познава правомощията на държавните служители, но плюе герне.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 20:53 от мама-ени

# 192
мама-ени недей така. Каква е тази дума плюеш ? Държавните служители имаха респекта на населението до преди няколко години. Сега според мен хората се опитват да имат доверие защото имат нужда от нещо на което да разчитат. Обаче не става. Защото стоят посредата.

# 193
  • Немция
Ескалацията тръгна от думата "мързеливи".
Както може да не е вярно, така и "тъпи", "нищоправещи", "домакини" също може да няма нищо общо с истината, така че, моля, "со кротце, со благо"- мерете си думите.

# 194
Бибит, тук пишем, за да разпускаме, така че моля прости ни малките прегрешения.

Общи условия

Активация на акаунт