(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 6 202
  • 246
  •   3
Отговори
# 165
  • Германия
Кафе или по-скоро капучино на 20 започна моят студент.

# 166
  • Немция
Големият още не пие кафе, на 16 е. Пие чай..Grinning Проявява интерес към черния чай.
Чувала съм за деца на по 13-14, които почват с кафето, моите не са от тях.

Относително е, аз кафе късно пропих, горчиво ми беше, все още го пия само с доста мляко.

Мама-ени, като изключим алкохола, е добре, че им се празнува, че имат приятели, не всеки си пада по сбирки и големи празненства.
Обсъдете у дома темата за алкохола и рисковете, особено бащата да се включи..

# 167
Студентът кафе пие инцидентно по сесии. Другите още не пият кафе.

# 168
На фона на новините в Германия за финансови проблеми и пр. едното ми момче прави една практика в общината , нали в 10 клас пробват нещо , краднах го от Бибит, и каза - ама много са спокойни. Цял ден си приказват, смеят, цъкат на телефоните и искат да ме водят на обяд на едно ресторантче и на седмичното пазарче. Сега седя и се чудя има ли финансови проблеми тази държава ?

# 169
Голямата почти не пие кафе, пие зелен чай. Синът пие сутрин кафе от 16 годишен.

Обожавам кафе, но от около година съм го намалила. Бях започнала да пия по 3-5 кафета на ден. Сега се ограничавам на 1 сутрин и 1 следобед.

# 170
Веднъж само видяхме 18-ти рожден ден, беше доста празнично, със зала, музика, кетъринг, празнична украса. Гости бяха повече семейство и част приятели. Кашони с алкохол и пица нямаше. Алкохол само в умерени количества.
На мен също цялото това напиване ми е непознато и не знам дали може да се отдава само на населеното място освен ако не е село с 1 училище и 100 ученика.
При нас е достатъчно да се разходиш в района на една гимназия, едно реалшуле и едно веркреалшуле и да видиш разликата в облекло, грим и комуникация помежду им.

# 171
  • Немция
Белла, не знам как са финансите на държавата, но и моето впечатление е, че в общината я карат спокойно, без много стрес.
В единия отдел двамата чиновника имали голяма колекция от чайове, там синът за 2 дни пи доста чай Smile, докато имаше някакви задачи на компютъра, но и беше го почнал някакъв вирус тогава (през 2 дни сменяше отдела).

# 172
Така са в общините. Имам контак с някои абтайлунген и или са мързеливи или няма персонал.
Моето запчна да подпитва за кафе, но всекидневна консумация тъй или иначе би било много за дете от моя гледна точка.
Аз пропих кафе над 30 годишна възраст.

# 173
  • Немция
Не бих нарекла мързеливи, но темпото е спокойно.
Синът изкара една приятна двуседмична практика в инженерния отдел там- хем разнообразна, хем интересна за него, защото имаше достъп до различни области на територията на града. Имаха време да му обърнат внимание, да му дадат малки задачи за изпълнение, да го вземат със себе си по разни градски проекти.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 10:56 от Бибит

# 174
Моят син тази година има 3 дни практика която трябва да е в три различни фирми и изрично ни казаха да не им помагаме и вземаме на нашите работни места. Ще е весело.

# 175
Щерката започна да пие кафе на 16 г, но спорадично. И досега е така, предпочита зелен чай и си търси нови вкусове от китайските магазини. Има си и японска кана за чай, правили сме японската чаена церемония двете, много ни хареса.
Големият пропи кафе на 18 г и той пие спорадично, сега особено като е 1 смяна на работа. Малкият, който сега ще навърши 17 г още не е проявял интерес за кафе, обаче без кола не може. Това от влиянието на бандата му.
Не налитат на енерджи напитки, алкохол или дроги. Големите (25 и 22г) имаха период с пушене на цигари и вейп и спряха от само себе си.
Не съм забранявала и исках, ако пушат, да не се крият.
Не сме правили нищо специално за големите за 18 г рожден освен изненада торта от мен, балони с хелий и посещение на ресторант семейно. Не са искали друго. Партитата не са им по вкуса.

# 176
Момичета, при нас си има занималня с лернцайт. Но там изобщо не е с учител, децата си правят нещата самостоятелно и има някакъв ерциер. Аз тия дни си ги вземам основно в 1 и заради малкия, но и заради баткото, за да видя какво се случва с домашните. Вчера стоя на лернцайт и е решил една страничка по мате, а има някакъв огромен списък. Негов съученик му е отбелязал тикче,че правилно го бил решил Simple Smile) Та днес ще си го взимам по-рано. Аз също не мога съвсем да се ориентирам, чакам родителската среща.
Мъжът ми пътува по работа и  аз съм концентрирана върху оцеляването ни, а сутринта имах и среща и съм оставила баткото сам да се приготви. Та вчера следобед видях, че е с един дълъг черно-червен ръгби чорап и един къс бял чорап...така е бил и в училище.
Още първата седмица на баткото му ичезна едната спортна обувка, а тази още  във вторник и на малкия двата пантофа, при положение, че на малкия аз лично ги сложих на шкафа. Аз още нямам време да отидем да купим нови. Страшна какафония е в това училище, всичко е по някаккви огромни кутии в шкафа за загубени вещи, виждала съм даже долни гащи...добре, че поне гащите си не губят. Аз обаче яко съм обръгнала вече и чакам да се намерят нещата, ходят по чорапи. Все пак пантофите аз лично понеделник следобеда ги сложих, а вторник сутринта ги нямаше...тоест вината не е и на сина ми...утре си идва баща им и ще ходим да купим нови, ако не се намерят. Миналата година цяло училище бях побъркала да търсят на баткото маратонката.

Има ли други с деца, вманиачени да ходят по къси панталони и тениски от март до декември?

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 11:23 от MariyaHris

# 177
Така беше и при синът ми. Пантоф (един) съм намирала и на друг етаж. Винаги са изкачали нещата. Веднъж намерих на една ограда суитчър който бях забравила, че има. Часовник намерих в един кашон до физкултурният салон. И при изгубени вещи съм ходила. Като цяло май всичко намирах.
Аз пък винаги съм се чудела как се стига до там да има загубени зимни якета. Тези деца без якета ли си тръгват в студа.

# 178
  • Немция
Моите не си падат по къси гащи и ръкави в студа, малкият от лятото насам почна да си събува чорапите, щом се прибере, и ходи бос. Grin

Рейна, и малкият ми син ще е 3 пъти по 1 ден в различни фирми, дават им списък с адреси на фирми/институции с описание на браншовете- за ориентиране, може и оттам да си намерят еднодневния стаж.
Оправят се и сами, аз само погледнах от любопитство големият как кандидатстваше тогава.

# 179
О,определено си тръгват много от тях без якета. Още миналата година в училище ми направи впечатление колко много голи деца си тръгват в студа. В нашето училище гледат родителите да не се бъркат много много и не ни е позволено да водим децата още от първи клас, да се качваме горе и тн. Баткото от миналата година още отказва да го водим и взимаме...и от там е много трудно с вещите.
Много се работи за самостоятелност, което е хубаво, ама явно се минава през доста загубени вещи. Децата ми сутринта сами си приготвиха и закуската. Преди два дена ми се скара баткото, че съм му сложила палачинка с мед, захарта била забранена в училище -- само сладки плодове били позволени Simple Smile)). Та сега сме решили сами да я приготвят.

Общи условия

Активация на акаунт