От какво се пропиват хората.

• 15 273
  • 365
  •   1
Отговори
# 285
Айде да не насаждате вина на роднините, става ли?
Който не е живял с алкохолик, да бъде благодарен и малко по-смирен.

# 286
Дори не са роднини. В случая се кара на жената на приятеля на алкохолика...

# 287
Какво - да ги осъдим ли? Животът на всеки протича в поредица от лични избори. Това с главите и устите е вярно, но не можеш да очакваш чуждият живот да бъде като твоя, и щом не е - ама как така не е, аз защо мога.
Несериозно е да смяташ, че някой ще се справи, ако спазва твоите правила.
Тук четем истории на съзависими. Никой не е усетил и разбрал кога и защо, и това също е проблем.

# 288
Да, близките вероятно не се усещат до един момент, особено като нямат опит с такъв човек. Аз, за съжаление, имам радар за алкохолици. Баща ми го усещах по погледа, дори една глътка да е изпил. Абе, пази Боже е положението.

# 289
  • Обран бостан ;)

Сериозно !

Колко пъти сте попитали човек, който се раздава за всички какво иска той ?

# 290
Нямам предвид да го усещат кога е пил.

# 291

Сериозно !

На едно невръстно дете не му е работа да пита родителя си такива неща. Не си наясно изобщо с темата, затова не е особено интелигентно да се правиш на интересен точно по този въпрос.

# 292
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:

Сериозно !

На едно невръстно дете не му е работа да пита родителя си такива неща. Не си наясно изобщо с темата, затова не е особено интелигентно да се правиш на интересен точно по този въпрос.

Като гледам напоследък какви "подвизи" правят "невръстните дечица", това да попиташ баща си какво иска е най-нормалното нещо. Ако все пак им е неудобно, да накарат майка си.

Ама на  кого обяснявам. Angry

# 293
Когато някой реши да се излага, коя съм аз, че да го спирам 😉

# 294
В друга тема си говорим за родителя - авторитет, който налага ограничения и забрани. Той не може и не бива да бъде приятел с детето си. Тук се налага същата идея - детето е малко и не следва да се интересува взаимоотношенията в семейството. Детето расте и се започва да се диви на поведението на баща си (алкохолик). Опитва всичко, за да му помогне, без успех.

# 295
Знаейки колко се раздават МАЙКИТЕ, ми е смехотворно, че някой си, ходейки на работа, се бил уморил и видиш ли, резонно почнал да пие, миличкия...

# 296
  • По света и у нас
Нали? И на мен това ми прави впечатление.
Не смееш да питаш родителя си защо пие, защо има нужда да го прави, а в същото време се очаква и родителя ти да не ти споделя … явно много народ живеят като чужди.
От друга страна ако някой тръгне да нищи от къде тръгва проблема, другите които са “най-компетентни” защото са живяли с алкохолик скачат да го хулят.
Ок - майките имат много повече стресове и отговорности, но има и много жени алкохолички, не са само мъжете пропили се покрай прехода.

# 297
Преди няколко години, една потребителка се жалваше тук от мъжа си, (втори съпруг, мисля) - патологичен лъжец, с бързи кредити. Междувременно се оказа, че тя, разговаряйки с него, задава въпроси - защо, защо, защо? Той отговарял - защото ти непрекъснато искаше - якета, екскурзии, и още, и още…

# 298
Айде и тук се насажда вина и се вменява отговорност на децата, спрямо родителите. Хора, как са децата ви? Сигурна съм, че не са много добре, ако изобщо още поддържат връзка с вас.
Странно е схващането на българина/балканеца, че детето му му е длъжно, едва ли не, видиш ли, щото толкова пари съм хвърлил и труд, за да те гледам, ся ти ще ме гледаш. Ми не. Имаме едни приятели, даже искахме да са ни кумове на сватбата, но след едно изказване, аз се отказах. Изказването беше по тема, за учене и живеене на децата в чужбина. Повечето бяхме за, защото евентуално има възможност за по-добро бъдеще. Те и двамата казаха - да бе, откъде накъде. Тука цял живот сме ги гледали и пари сме хвърляли, къде ще забегнат в чужбина, да не ни погледнат после. Трябва да са наблизо, за да може, като се наложи нещо, да са тук. Та, така и в тази тема. Децата ви не са ваша собственост, а са отделни личности, които вие сте имали/имате честта да насочвате в живота. Детето не носи отговорност затова, че си решил да ставаш пиянде, щото видиш ли носиш много мека и фина душа, да ти бъде медицинска сестра, кошче за душевни отпадъци или да те пита как си. Като не си добре, твоя е отговорността да си кажеш, не на детето да гадае, че и психолог да го играе. Впрочем, като не си добре, твоя е отговорността да си кажеш по принцип, никой не ти е длъжен, защото всеки си има проблеми и твоите не са по-големи от на другия, че да седи и да те анализира добре ли си, не си ли. Бил се раздавал за семейството и затова се пропил. Че това не е ли по принцип профила на 80% от жените? Бременни сме, раждаме, гледаме бебета, деца, излизаме майчинство, за сметка на кариера и финансово състояние, после пък работим, паралелно въртим домакинство, стараем се да сме красиви, нежни, с добра дума за всеки и грижа за всеки. Ми то и аз съм уморена и стресирана от всичко това, що пък да не взема да стана пиянде?

Тези дни са ми много натоварени с детето, понеже сме изцяло сами за седмица. Почти не ям, а вечер, като го приспивам, ми чернее и чак ме е страх да не припадна и съответно на него нещо да му стане. И при това положение баща ми, който е единственият ми близък в града, в момента, съответно като разбра, че ще съм сама с детето и може да имам нужда от помощ някаква, реши че няма да се занимава и влезе в тотален запой. Да си има оправдание бе. Ок, не мога да разчитам на него, аз си го знам. Ама наглостта му вчера придоби върховни висоти. Звъни ми на пожар в 21-22 часа, когато знае, че приспивам малкия. Не му вдигнах, нямах и намерение, но в 23 часа пак звъни. Вдигам му, момоти, почти не му се разбира. От това, което разбрах - бил останал да спи в болницата в кабинета си и там така се напил, че припаднал. И чака нещо да кажа. И аз - еми, браво на теб. И той - няма ли да се трогнеш малко GrinGrin И аз го питам - ти няма ли да се трогнеш, че съм от една седмица сама с бебе и разчитах на теб, обаче ти реши да влезеш в запой. И няма ли да се тръгнеш, че аз всяка вечер ям лъжичка захар, за да не пропадна вече от преумора и недохранване. И ми се смее. Затворих му. В 00 часа пак звъни, още по-пиян и ми казва - само да ти кажа, че от думите ти, се напих още повече. Да видиш, че накрая заради теб ще се затрия.

Толкова за пияндетата, фините им души, отговорността на близките спрямо тях и т.н. Напоследък си мисля, че пияници не стават фини, чисти, добри хора, както тук си мислите и повечето хора си мислят. Пияници стават нарцисисти, егоисти, лоши хора, които когато усетят, че вниманието не е насочено към тях за по-дълго време и решават, че трябва да съсипят освен своя живот, то и този на другите. Те много добре си планират кога точно да се напият, така че да наранят или ядосат някой. Сигурна съм, че други близки с алкохолици също ще потвърдят това.
Постът ми е емоционален, да, но причината я описах по-горе. И да - пияница добър и отговорен човек няма. Защото добрите и отговорни хора имат емпатия към останалите и виждат по-далече от носа си.

# 299
И защо да не поддържат връзка с нас? Защото ти си жертва на баща си? Не е тук мястото да си изсипваш напрежението връз другите, и то с този тон! Защо реши, че имаш право да съдиш хората, задето не искат да пратят децата си в чужбина? Добре знаеш, че баща ти смята, че ти си му длъжна, както и обратното. Това ви е положението, не можем да помогнем, освен с въздишка да подминем писанията ти.

Общи условия

Активация на акаунт