Въпрос към майките и омъжените - страните ли от неомъжени жени без деца?

• 10 668
  • 260
  •   1
Отговори
# 165
Аз съм останала с впечатление, че Ариел скоро ще се омъжва, после ще махне ли неомъжените приятелки? Да те дразнят обвързаните с деца и да си тръгнал в същата посока звучи доста противоречиво.

# 166
Много хора изживяват душевният си комфорт, представяйки се за вечните жертви, онеправдани и неразбрани.
Гаджето, мъжа, шефа, работата.
Колелото се върти, важното е виновен да има.

# 167
  • София
И това не е. Днес попрехвърлих постовете й, пълно е с несъответствия, не само измисления живот и годеник в Германия. Не знам дали въобще има нещо вярно.

# 168
  • Далечният изток
От едно известно време имам много силното чувство, че Ариел е в България.

# 169
Аз мисля, че за да определяш общуването си според статуса семеен, родител или необвързан, трябва да си много ограничен и тесногръд човек, който всъщност е неспособен вероятно на дълбоки, трайни, емоционални свързвания с хората.
Може би премахването от листата с приятели не е заради въпросния статус Ариел, а така ти е по-лесно да го приемеш?

# 170
  • Paris, France
От едно известно време имам много силното чувство, че Ариел е в България.
А, в Германия си е, предполагам. То след толкова оплаквания около Германия, остава и да е в България.

Много пъти съм била обвинявана, че нещо, което пиша не е вярно, но си зная, че е вярно. Всички пречупване реалността през собствените си разбирания. Има wishful thinking, натрапчива вяра, че нещо е точно както ни се струва.

Да не я обвиняваме излишно, че и без това в главата и е каша и си има нейните страхове и демони.

И това не е. Днес попрехвърлих постовете й, пълно е с несъответствия, не само измисления живот и годеник в Германия. Не знам дали въобще има нещо вярно.

Мисля, че е тревожен човек и един ден вижда нещо в черно, друг ден в леко розово за 5 минути и после пак в черно. Имам приятелка, която също много се оплаква, от мъже, от родители, но има моменти на просветление, в които е по-ведра. Една и съща мизерия звучи различно в зависимост от това в какъв период е, когато я разказва.

На Ариел пожелавам всичко най-хубаво и най-вече да повярва, че е стойностен човек и може да се отпусне и да е щастлива.

# 171
Аз й пожелавам от сърце едно бебче.
Тогава всички тия драми ще се изместят.

# 172
  • Paris, France
И аз бих и го пожелала ако зная, че иска бебе. Нещо ми се върти, че родителите и искаха внуче, но тя дали иска бебе???????

Драмите след бебе в Германия може и рязко да се увеличат.

# 173
Излизанията ми семейни е тегава история - все бързат да се прибират, любими теми са им детските градини и ремонтни дейности, нямат живец за нищо. Определено скучна компания за необвързани, които разполагат с живота си. Няма нищо ограничено в това да разбираш, че (вече) не си пасваш с определени хора, които имат различен живот от твоя.

Ариел е готина, държи си на мнението и размишлява в правилна посока. Ако е в България, значи ми е дошла на гости, няма нищо скандално.
Когато родих бях първата в приятелската ми среда с дете. Слава богу не ме отхвърлиха затова, че съм станала майка, нито съм ги тормозила с теми за памперси, пюрета и захранване, или ремонти..Самата аз изпитвах ужас и досада от излизане с майки, които само това дъвчат. Семейните положения многократно са се променяли, но връзката си ни остава.
Подбирайте си приятелите, така че да имате винаги общи интереси, теми, да ви е хубаво заедно и няма да ви прави впечатление семейното им положение толкова осезателно.

# 174
  • София
Мда, то бебчето е инструмент да си прекараш травмите през него и всяко дете мечтае за черноглед родител, който мрази всичко

# 175
С тази невротичност бебе... не.

# 176
  • София
Аз на Ариел й пожелавам да започне да се радва на хубавите неща, които се появиха в живота й - свестен мъж, предстояща сватба - от липсата на които страдаше не толкова отдавна. И да престане да се сравнява с другите.

# 177
Притеснително в питането, Ариел, е че си задаваш подобни въпроси въз основа на някаква социална мрежа, с хора, с които дори не поддържаш някаква различна връзка от виртуално следене.
Аз дори някой да ме премахне от 'приятели' сигурно няма да разбера, защото не искам нищо, на никой да ми излиза като публикации, не ме вълнува кой, какво, публикувал, съответно съм премахнала следването на абсолютно всеки един контакт и не ме интересува виртуала там особено. Искали са ми приятелство, хора, които са ми просто комшии или познати по физиономия и ги отсвирвам в социалните мрежи, но на живо се поздравяваме.
Въобще социалните мрежи, не би трябвало да са фактор в общуването на живо, според мен.
Приятелите ми знаят, че не съм активна там и не ги следя, не лайквам и тем подобни тъпотии (за мен), съответно не са спрели да са ми приятели заради това или да ме уважават по-малко на живо.

# 178
Ще рече тоя ,че всички с деца и семейство са скучни лелки, които нямат никакви други теми и интереси, освен децата. Объркал се е човека много.

# 179
Ще рече тоя ,че всички с деца и семейство са скучни лелки, които нямат никакви други теми и интереси, освен децата. Объркал се е човека много.
Е, ако е от хората тип 'след сватбата и децата, животът свършва' какво да очакваме..такива са му и приятелите навярно Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт