Въпрос към майките и омъжените - страните ли от неомъжени жени без деца?

• 10 706
  • 260
  •   1
Отговори
# 150
Имала съм близки и приятелки, които не реагират на мои публикации, въпреки че в реалния живот сме били близки, както и такива, с които не сме толкова близки, но са ме подкрепяли онлайн. Аз самата рядко реагирам на постове или снимки и никога не съм приемала това като проблем.
Преди да имам дете не ми е било неприятно да виждам снимки на чуждите деца, защото смятам, че всеки има право сам да решава дали и колко да споделя от личния си живот. Аз обаче предпочитам да пазя своето пространство. В социалните мрежи не показвам къде съм, с кого съм и какво се случва в личния ми живот.
За мен щастието не е в това да го доказвам пред целия свят, а в това да го изживявам. Вярвам, че личният живот е неприкосновен и не е нужно да бъде показван публично, за да има стойност.

# 151
  • Paris, France
Ариел, а ти питаш ли ги, или ти така се чувстваш, и мислиш, че и те го мислят същото?

Няма защо да питам хора които ме трият на такъв принцип.
За какво ми е?
Манталитета на малкият град е нещо страшно. Не можеш да избягаш от него дори в друга държава.
С мъж ми сме определили дата за сватбата за догодина - ще имаме време да организираме всичко.
Родителите ми обаче при всеки разговор ме притискат да разпишем "веднага" защото моля ти се някакви хора говорели, че съм била вече дърта и изхабена и "часовника ми тиктакал".
Е как да реагирам на подобно нещо?
А дали и приятелките ми, които са ме премахнали не мислят същото за мен?
Чакай сега, ти още не знаеш защо са те изтрили и се вкарваш във филми. Като се видите може да ги питаш. 

Добре де, като е толкова гаден манталитета, защо си още в контакт с въпросните хора? Защо те боцка да те банват или махат от приятелската листа? На мене някой като ми е гаден, нито го търся, нито отговарям ако ме потърси.

Родителите ти. Аааааха, да си дойдем на думата за гадните ти родители. Мислиш ли, че моите баби и лели и даже майка ми не са ме питали кога ще се женя, защо не се женя, защо се женя, защо съм се оженила, защо още нямам деца, защо имам дете!!!!!!, защо съм родила второ дете, защо ...., защо, защо. Аз бих ги питала като подпиша веднага, по-млада ли ще стана и ще спре ли да ми тиктака часовника. Знаем за гадните ти родители, но ти не успяваш да сложиш здравословна дистанция. Много пъти съм ти писала аз как се оправям. Ти си пълнолетна и можеш да ги дресираш да мълчат. Даже можеш да клъцнеш контакт ако искаш.

Не ти е манталитета на малкия град виновен. Неспособна си да загърбваш и да продължаваш напред.

Разбирам, че ти се иска да имаш друг вид родители, но няма как да ги смениш. Или ги загърбваш и се отчуждавате, или не ги слушаш и не им обръщаш внимание като ти говорят. Средно положение няма. Face it!

Ти май си единствено дете и внуче и това обяснява защо има натиск да имаш дете. И при мене го имаше, но не давах възможност да го изразяват често.

Не щеш да обърнеш гръб, че и те боцка като те улеснят и ти обърнат гръб.

# 152
Мисля, че доста непропорционално коментирате всъщност.
Необосновани съждения на база супер малко информация. Затова се учудвам, че така скокнаха някои и от няколко страници се занимавате с това. Ама пък от друга страна - доста типично.

# 153
Според мен след Ковид (и преди това) но сега е пик, огромна част от хората прекарват всяка свободна секунда в социалните мрежи и много бъркат реалният живот с интернет “реалността”.
Аз единствено ползвам месинджър и вайбър за писане с близките ми, инстаграм например никога не съм имала, не възнамерявам и да имам - не виждам смисъл от това приложение.

# 154
Аз пък нямам фб и ми е странно, когато хора цитират нещо от фб супер сериозно или в някакви предавания или съседските групи или даже говорят за албуми. Изглежда ми като място с разни спорове с полупознати или непознати.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 18:02 от Linda*kiss

# 155
Аз единствено ползвам месинджър и вайбър за писане с близките ми...
И там може да стане войната на съседките стига да има желание. Коя какво лайкнала, кога отговорила, сийнала, пък не писала...

# 156
Аз единствено ползвам месинджър и вайбър за писане с близките ми...
И там може да стане войната на съседките стига да има желание. Коя какво лайкнала, кога отговорила, сийнала, пък не писала...

О не, при мен няма такива елементи от доста време.С  такива хора не контактувам и ги избягвам като чумата общо взето 😄😬

# 157
  • Варна
Хора, много ви моля. Има тема за фейсбук. Пренесете се там и на воля поставяйте критериите, според които вкарвате и изкарвате народ от френд листата си.

# 158
  • София
Аз са се притесних някой да не ме махне, защото не му лайквам, ама сигурно няма и да разбера Sweat Smile Мрежи почти не ползвам, най-близките ми приятели дори ги нямам във фейса (не знам те имат ли фейс дори), почти не разглеждам нищо, нищо не поствам.

Между другото това не е коментар към Линда - преценила, махнала. Общо взето всеки си преценява какво му е важно и на какви основания да си подбира хората. Ако на някой не му харесва, значи той има същия избор.

# 159
Аз поствам мушката, рози и домати. Ако някой иска, нека ме маха, дреме ми на ....

# 160
На мушкатото Grinning

# 161
  • София
Ариел, хората те трият по същата причина, поради която ти докладваш коментарите, които не ти харесват, за да бъдат изтрити - никой не иска неприятни неща в личното си пространство.

Кое е докладвала - предположенията, че всичко с Германия е измислица ли Grinning

# 162
Ариел, защо изобщо като неомъжена деца без деца искаш да имаш каквото и да е общо със семейни?
Не ти трябват. Ако имах фейсбук, щяхме да сме приятели.

# 163
  • Paris, France
Тя не иска да има общо със семейни. Не им харесва и манталитета. Но пък темата е нова, подходяща възможност да се оплаче от гадните си родители, с които не живее от поне 20 години, както и да помрънка и да понабоклучи тоя и оня. Такъв и е характера и е жалко за самата нея, защото има много хубави качества, съвсем приличен живот и не мисля, че семейните и и приятелски проблеми са по-тежки от нашите. Ариел живее по-спокойно и охолно от повечето нас и май винаги е живяла както си иска. Но, пусто недоволство, не я напуска. Дребнава е и обича да се вторачва в разни, несъществени за повечето от нас неща и да си въобразява, че са важни.

Понякога има превъзходно чувство за хумор, интересна гледна точка, може да е нестандартна.

# 164
  • София
Те са няколко глезените потребителки, които живеят с усещането, че родителите не са им дали достатъчно. Всяка тема, до която се докоснат, се превръща в определен тип жалейка.

А самата тема е провокаторска и в заглавието ѝ се съдържа дискриминация и подтик към дискусия на подобно поведение. Би следвало да не е баш по правилата, ама как да е.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 00:00 от The Catcher in the Rye

Общи условия

Активация на акаунт