Въпрос към майките и омъжените - страните ли от неомъжени жени без деца?

• 10 725
  • 260
  •   1
Отговори
# 135
Една случка - махнах "приятелка- превърнала се в позната" - в началото мислех, че просто не е активна в соц. мрежи, но след няколко сторита, които ми е видяла, и редица нейни лайкове, които пък аз видях, но на чужди постове - става ясно, че реално си виси в социалките, просто на мен не ми лайква нищо. Махнах я. Ще кажете дребнаво, нали Grinning Обаче тя точно на следващия ден ПАК ми искаше "приятелство". Как е разбрала толкова бързо или дали ми е гледала профила всеки ден, не знам Оставих я да виси. Такива са или завистливи или клюкарки. За сведение, жената е с две деца. Не съм я махала заради семейното й положение.

Но по принцип може да си има разделение между семейни и не. И си има ограничени хора, които смятат, че не е редно да си приятел с несемейни, или има такива, на които им е скучно да гледат бебешки неща, така че си е резонно човек да си помисли, че това е причината.

Едва ли, случвало ми се е и аз да махам, и мен да се ме трили като приятел от фейсбук, ами ако имате много общи приятели, фейсбук настойчиво ти навира въпросния профил на разприятелената като "хора, които може би познавате". Т.е. виждаш профилната снимка и името, и веднага разбираш, че не ти е в приятели, вече.

# 136
Може да си махат хора , с които вече не общуват . Въобще не следя кой ме е махнал , камо ли да търся под вола теле , че е защото нямам мъж и деца .😀
Едва ли тези жени седят и коментират имаш ли деца или не , повечето хора си гледат живота. Това , че на теб ти е болна тема и явно не се чувстваш удолетворена от живота ти не значи, че и другите гледат на теб по този начин.

# 137
Една случка - махнах "приятелка- превърнала се в позната" - в началото мислех, че просто не е активна в соц. мрежи, но след няколко сторита, които ми е видяла, и редица нейни лайкове, които пък аз видях, но на чужди постове - става ясно, че реално си виси в социалките, просто на мен не ми лайква нищо. Махнах я. Ще кажете дребнаво, нали Grinning

Да, как позна. Имате проблем с някакво отхвърляне такива хора и затова сте я оставили на пендинг. За да я отхвърлите вие, а не тя вас.

Като човек от другата страна да си кажа - в началото изобщо не съм правила нарочно. А рядко лайквам снимки на изплезени хора, играещи си на воден дюшек. Лайквам пейзажи, хубави портрети, харесвам да има естетична част в снимката. Поради тая причина не съм лайквала на някои хора, които се щракат за щяло и нещяло. Но като започнаха да ми подмятат и да се цупят, се почувствах притисната и изнудвана едва ли не. Много неприятно. После вече минах на ниво ядосах се и нарочно спрях да лайквам и малкото, на което преди турях палец. Всеки си има предпочитания. Във форума постоянно лайквам постове, ако ми се сторят полезни. Просто другото не ми импонира.
Оправете си самочувствието, никой не е длъжен да харесва вашите снимки и постове, за да не се чувствате в 8ма глуха.
Grinning Фройд, ти ли си? Grinning Пък анализи за самочувствие, пък за отхвърляне, някакви филми пак Grinning

Този коментар показва, че хората усложняват нещата. Единственият факт е, че въпросната си виси в социалките и иска да сме "приятелки", за да гледа. Ами, да, ама аз съм в пълното си право да не искам. Останалото са излишни упражнения в анализ. Те нещата са ясни Simple Smile А вие колко лайквате си е за вас. Вие нито знаете аз за какви снимки говоря, нито знаете тя какво лайква. Аз си познавам ситуацията и "приятелката". Вие - не. Тази я оставих да виси, защото така ми харесва. Разказала съм смешна случка по темата. Май обаче вие сте настъпана по болното място. Многo се пенявите и говорите как на инат правите неща. Не всеки има проблем с отхърлянето или е нарцис, както е модерно. За различни ситуации, различни средства. Ако ви олеква, че си мислите, че всички са като вас или нещо у вас си валидирате с този анализ, давайте, но е напразно Simple Smile Проекции, проекции.... Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 13:36 от Linda*kiss

# 138
Имайте предвид, че дори, когато оставяте поканата да виси, на другия пак му се зарежда част от съдържанието ви. Не помня точно какво беше, но май човекът остава със статут, че "следва" твоя профил, и на стената му може да се вижда публичното ти съдържание без да му се налага специално да влиза всеки път в профила ти.

# 139
  • France
Линда, няма да е лошо да научиш как работят алгоритмите на социалките. Защото нещата въобще "не са ясни"

На мен ми е лесно. Нито лайквам, нито публикувам.

# 140
  • София
Няма нужда да съм Фройд, то крещи - тя лайква на другите, а на мен - не. И я махнах. И се готвя да се правя на ударена "ох, разсеях се". Ариел пък е по- хардкор, но по- реактивна. Няма да им даде да се разминат с нея без обяснение защо аджеба са я премахнали преди 3 години.

Впрочем, лайкнах ти от душевна щедрост Wink

# 141
Имайте предвид, че дори, когато оставяте поканата да виси, на другия пак му се зарежда част от съдържанието ви. Не помня точно какво беше, но май човекът остава със статут, че "следва" твоя профил, и на стената му може да се вижда публичното ти съдържание без да му се налага специално да влиза всеки път в профила ти.
Не го знаех. Мерси. Но говоря за инста.

Catcher, лайквай, каквото искаш. Щом така се чувстваш добре, че даже имаш нужда и да го изтъкваш Wink Анализ няма да ти правя.
Аз нямам отношение към непознати, виж към лицемерни "приятелки" и "добри познати" - да. Simple Smile Няма как ти да правиш толкова смел и бих казала нагъл анализ към съфорумец на база случка, включваща двама души и 5 реда. Нямаш предистория, нямаш характери, нищо не знаеш.

Philomena, whatever Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 13:49 от Linda*kiss

# 142
Честно, като ви чета много се радвам, че нямам никакви социални мрежи.

# 143
Grinning Grinning Grinning Има нещо вярно.

# 144
  • София
Да, няма кой да те следи и да ти завижда. Рахат.

# 145
  • София
Честно, като ви чета много се радвам, че нямам никакви социални мрежи.
Същото си мислех. Нито фб имам или съм имала, нито инстраграм... Вярно е рахат. Просто си представям "милата" ми реакция, ако някой беше започнал да ми търси сметка защо не лайквам или споделям нещо си... Детска градина.

# 146
  • France
Особено, че с новите алгоритми на Мета, може въобще да не ги виждаш нещата

# 147
Задължена съм чат-пат да пускам нещо у фб да вижда синът, че мърдам. Спра ли, пуска  издирване. Обикновено пускам весели клипчета, папагали се съревновават да приберат обръчи на една стойка, единият краде на другия  и  си напълни пръчката, нямат ли  разум? Само човекът  е спорен, всичко друго разсъждава.

# 148
Ама, моля ви се, оставете хората да си мислят, че всички им завиждат и затова ги "разприятеляват".
То бива, ама пък да имаш чак толкова погрешна самооценка ...
Просто си има такива хора, мислят си, че всички им завиждат и даже си измислят причини за това, а и са крайно недооценени от цялото човечество.

Повечето хора не си мислят, че някой им завижда.
Какво ми е да ми се завижда на мен?
Ами аз (по стандарта на омъжените ми приятелки с деца) хич не съм за завиждане - 40+ годишна, неомъжена и без деца. Ако ги питаш по-добре да ме бутнат от някоя скала, че да не се мъча.
Ариел, ето този ти пост, както и темата, издават единствено твоите комплекси по тоя въпрос. Неомъжена и без деца, срещу всички омъжени с деца.
Защо бе жена? Защо не си гледаш собствения живот?

Никоя омъжена приятелка не би зачерктнала друга без деца и съпруг, само и единствено заради това.
Всичко е в твоята глава.

# 149
  • Пловдив
Не разбирам защо трябва да се чувствам длъжна, например, да лайквам снимки, да реагирам изобщо на тях? И някой си измерва отношенията ни с фб активността 🙂 Аз по-скоро се впускам в коментари по дискусии, които са ми интересни. Някои съм ги махнала от приятели, понеже: прекалено са активни и ми излиза информация какво ядат и пият, къде, с кого; или пък пускат фалшиви новини и тъпотии.

Общи условия

Активация на акаунт