Въпрос към майките и омъжените - страните ли от неомъжени жени без деца?

• 11 036
  • 260
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ариел, а ти питаш ли ги, или ти така се чувстваш, и мислиш, че и те го мислят същото?

# 121
Ариел, а ти питаш ли ги, или ти така се чувстваш, и мислиш, че и те го мислят същото?

Няма защо да питам хора които ме трият на такъв принцип.
За какво ми е?
Манталитета на малкият град е нещо страшно. Не можеш да избягаш от него дори в друга държава.
С мъж ми сме определили дата за сватбата за догодина - ще имаме време да организираме всичко.
Родителите ми обаче при всеки разговор ме притискат да разпишем "веднага" защото моля ти се някакви хора говорели, че съм била вече дърта и изхабена и "часовника ми тиктакал".
Е как да реагирам на подобно нещо?
А дали и приятелките ми, които са ме премахнали не мислят същото за мен?

# 122
Ариел, ако нямаш
хоби, то горещо ти препоръчвам да се занимаваш с нещо, изискващо внимание и енергия, чиято правилна насоченост ще ти дадат нов поглед върху живота.Опитай.

# 123
Повечето хора не си мислят, че някой им завижда.
Какво ми е да ми се завижда на мен?
Ами аз (по стандарта на омъжените ми приятелки с деца) хич не съм за завиждане - 40+ годишна, неомъжена и без деца. Ако ги питаш по-добре да ме бутнат от някоя скала, че да не се мъча.
Последно? Защото и аз останах с убеждението, че постовете в социалните мрежи от неомъжени жени са трън в очите на омъжените и с децата, понеже:
…  сигурно е голям проблем ежедневно да не ти изкачат бебешки снимки на всички от френдлистата ти. Вероятно е много тегаво да виждаш хора и с друг начин на живот различен от твоя.
… неща от които все още не се интересуваме.
Или може би проблема е, че не пишем под всяка бебешка снимка колко невероятно красиви са децата им?
Нещо от което сериозно ми се повдига.
Сега ако не е завист, че имате различен живот, че можете да си позволите “лукса” да не качвате бебета, че си позволявате “дързостта” да не коментирате неща, от които ви се повдига, то какво е?? Манталитета на селото викаш …. бил само в другите.

# 124
Една случка - махнах "приятелка- превърнала се в позната" - в началото мислех, че просто не е активна в соц. мрежи, но след няколко сторита, които ми е видяла, и редица нейни лайкове, които пък аз видях, но на чужди постове - става ясно, че реално си виси в социалките, просто на мен не ми лайква нищо. Махнах я. Ще кажете дребнаво, нали Grinning Обаче тя точно на следващия ден ПАК ми искаше "приятелство". Как е разбрала толкова бързо или дали ми е гледала профила всеки ден, не знам. Оставих я да виси. Такива са или завистливи или клюкарки. За сведение, жената е с две деца. Не съм я махала заради семейното й положение.

Но по принцип може да си има разделение между семейни и не. И си има ограничени хора, които смятат, че не е редно да си приятел с несемейни, или има такива, на които им е скучно да гледат бебешки неща, така че си е резонно човек да си помисли, че това е причината.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 12:19 от Linda*kiss

# 125
Една случка - махнах "приятелка- превърнала се в позната" - в началото мислех, че просто не е активна в соц. мрежи, но след няколко сторита, които ми е видяла, и редица нейни лайкове, които пък аз видях, но на чужди постове - става ясно, че реално си виси в социалките, просто на мен не ми лайква нищо. Махнах я. Ще кажете дребнаво, нали Grinning Обаче тя точно на следващия ден ПАК ми искаше "приятелство". Как е разбрала толкова бързо или дали ми е гледала профила всеки ден, не знам. Оставих я да виси. Такива са или завистливи или клюкарки. За сведение, жената е с две деца. Не съм я махала заради семейното й положение.
Спрете Земята! Искам да сляза!

# 126
Скачай, няма време да спират земя и вода.

# 127
  • София

Няма защо да питам хора които ме трият на такъв принцип.
За какво ми е?
Манталитета на малкият град е нещо страшно. Не можеш да избягаш от него дори в друга държава.
С мъж ми сме определили дата за сватбата за догодина - ще имаме време да организираме всичко.
Родителите ми обаче при всеки разговор ме притискат да разпишем "веднага" защото моля ти се някакви хора говорели, че съм била вече дърта и изхабена и "часовника ми тиктакал".
Е как да реагирам на подобно нещо?
А дали и приятелките ми, които са ме премахнали не мислят същото за мен?

Ти не знаеш защо са те премахнали. В случая, твоите предположения отразяват твоето мислене. Родителите ти са от старо поколение и за съжаление са робували на доста глупости, които вече не са актуални. От нас зависи да поставяме границите си и да отстояваме ценностите на нашето поколение.

# 128
Такова столкване чак....
Столквала съм само мъже - като ги проучвам дали да комуникирам, но да следя кой какво ми гледал и кога, дали... доста пси ми е.

# 129
+1 за Лъвица

Смяташ, че най-големите ти негативи са това, че си неомъжена и нямаш деца и го използваш като причина и другите хора да не те харесват. Ми не, просто не харесват човека, който си.
Само ми се струва, че гроздето нещо е кисело и затова се търси под вола теле.

# 130
  • Далечният изток
Казах аз, че тази тема ми разваля мнението за някои хора... За други ми се затвърди.
Ариел за толкова години във форума си е все същата - неудовлетворена, нещастна, негативна. Ако беше поработила през това време върху себе си, все можеше да има някаква промяна, ама нейсе...

# 131
+1 за Лъвица

Смяташ, че най-големите ти негативи са това, че си неомъжена и нямаш деца и го използваш като причина и другите хора да не те харесват. Ми не, просто не харесват човека, който си.
Само ми се струва, че гроздето нещо е кисело и затова се търси под вола теле.

Те няма как да знаят какъв човек съм след като от години не живея в този малък град.
Това са глупости.

# 132
А защо имаш в листата си подобни селяндури в такъв случай?
Аз разчиствам периодично.
Кой останал в миналото, от някоя стара работа, клиент, случайни - адио. Излишества от инфо не ми трябват.

# 133
Ариел, даже ние тук виждаме какъв човек си...

# 134
  • София
Една случка - махнах "приятелка- превърнала се в позната" - в началото мислех, че просто не е активна в соц. мрежи, но след няколко сторита, които ми е видяла, и редица нейни лайкове, които пък аз видях, но на чужди постове - става ясно, че реално си виси в социалките, просто на мен не ми лайква нищо. Махнах я. Ще кажете дребнаво, нали Grinning

Да, как позна. Имате проблем с някакво отхвърляне такива хора и затова сте я оставили на пендинг. За да я отхвърлите вие, а не тя вас.

Като човек от другата страна да си кажа - в началото изобщо не съм правила нарочно. А рядко лайквам снимки на изплезени хора, играещи си на воден дюшек. Лайквам пейзажи, хубави портрети, харесвам да има естетична част в снимката. Поради тая причина не съм лайквала на някои хора, които се щракат за щяло и нещяло. Но като започнаха да ми подмятат и да се цупят, се почувствах притисната и изнудвана едва ли не. Много неприятно. После вече минах на ниво ядосах се и нарочно спрях да лайквам и малкото, на което преди турях палец. Всеки си има предпочитания. Във форума постоянно лайквам постове, ако ми се сторят полезни. Просто другото не ми импонира.
Оправете си самочувствието, никой не е длъжен да харесва вашите снимки и постове, за да не се чувствате в 8ма глуха.

Общи условия

Активация на акаунт