Въпрос към майките и омъжените - страните ли от неомъжени жени без деца?

• 10 669
  • 260
  •   1
Отговори
# 180
  • Down south
Едва ли "приятелките" ти те отстранява от кръга си, защото си несемейна, нямаш деца и т.н.
Ако мислиш, че си опасна за съпрузите им, това вече е друга тема.

# 181
Мислих, че фейсбук вече умря от години, почти никой не го ползва вече. Не публикувам и мисля, че повечето хора също. Ползва се инстаграм за снимки вече, не фейсбук. Дори майка ми и нейното поколение, което беше превзело фейсбук не е активно почти.
Обаче наскоро започнах нова работа и на нея срещам бивш колега, не сме се виждали от 5 години, и първите му думи бяха "ти ме махна от фейсбук ". Ами не сме си близки, махнах го и дори не го добавих отново сега. По повод омъжените, мислих че Ариел има мъж. При мен омъжени с деца са прекъсвали контакт, както и обратното аз като се омъжих много необвързани приятелки прекъснаха контакт. Не знам дали са ме махали, но месинджър е за уговорки и щом вече не искат да се виждат с някого, може би оттам логиката да го махнеш.

# 182
Как сте наплюли добре Ариел от вашата висота и добродетели Simple Smile изкарали сте си злободневието на нея. Наистина много зряло.
Надали сте толкова над нещата някои, защото се вижда във форума как тези някои веднага скачат с дребнавости, изтъквания и прочие, проследили целия “форумен” живот на някоя потребителка, иначе не обръщали внимание на нищо и не се занимават с нищо хаха.

Мислих, че фейсбук вече умря от години, почти никой не го ползва вече. Не публикувам и мисля, че повечето хора също. Ползва се инстаграм за снимки вече, не фейсбук. Дори майка ми и нейното поколение, което беше превзело фейсбук не е активно почти.

В Бг много хора използват фб. И според мен е архаично.

Темата се е изчерпала според мен.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 08:07 от Linda*kiss

# 183
Много хора си ползват фейсбук, въобще
не е умрял.Но натам върви с новите промени.

# 184
Напълни го последната вълна потребители, дето "да не останат назад", въобще не е  което беше. Не знам защо не се изтриват непознати хора, има починали, с които съм разменяла две думи - например пита познавам ли негов близък , живущ  у наше село. Сега се появи и не виждам дали е на линия важен ми човек, от такива , дето не ги помня въобще. Преди имаше опция за чистене.

# 185
  • София
Не знам в какъв кръг си, но покрай мен има както много омъжени с деца, така и много необвързани без. Никога не съм махала някой, защото няма половинка или поколение. Нито някой близък познат го е правил. Нямам идея някой дали мен ме е махал от friend list-а, ама нито се вълнувам, нито съм проверявала.

Аз лично съм разчиствала преди години из приятелите в СМ хора, с които някога съм общувала 5 пъти на кръст, или такива, с които нямаме общи интереси. За какво са ми? Не държа да ми виждат 3-те снимки, които качвам годишно, нито имам желание да гледам те какво правят. Ако някой е с крайни мнения, качва през час през деня, досажда с тагвания по игри и раздаванки - махам го без да ми мигне окото и хич не ми пука. Прекалено голямо внимание отделяш на такива незначителни неща.

# 186
  • Най-красивата страна
Не,не страня от неомъжени и без деца.За мен е важно дали е свестен човекът,а не семейното му положение.
Обаче,когато аз родих точно една неомъжена приятелка без деца ме заряза.
Защото през първите месеци вече не можех да излизам с нея както преди да се роди детето,а тя не искаше да стоим у нас ,нито да излизаме с бебето.

В момента имам две неомъжени и без деца приятелки.
Никога не подхващам тема за детето или за мъжа ми,освен те ако ме питат нещо.

# 187
Животът и приоритетите на човек се променят. Не виждам нищо лошо в това. Хората се отдалечават един от друг, когато интересите им се променят и вече загубят тема за разговор. Животът на жена със семейство е различен от този на неомъжената - всички омъжени го знаят, повечето неомъжени не разбират защо. Нека съм скучна.

# 188
Аз забелязвам обратното, избягват ме неомъжените ми приятелки без деца. Когато ме потърсят е винаги за излизане през уикенда и трябва да е без децата и мъжът ми.

# 189
Не,не страня от неомъжени и без деца.За мен е важно дали е свестен човекът,а не семейното му положение.
Обаче,когато аз родих точно една неомъжена приятелка без деца ме заряза.
Защото през първите месеци вече не можех да излизам с нея както преди да се роди детето,а тя не искаше да стоим у нас ,нито да излизаме с бебето.

В момента имам две неомъжени и без деца приятелки.
Никога не подхващам тема за детето или за мъжа ми,освен те ако ме питат нещо.

Вени, че твоето дете не порасна ли вече? Едва ли с нещо ти пречи на излизанията с приятелки.

# 190
Животът и приоритетите на човек се променят. Не виждам нищо лошо в това. Хората се отдалечават един от друг, когато интересите им се променят и вече загубят тема за разговор. Животът на жена със семейство е различен от този на неомъжената - всички омъжени го знаят, повечето неомъжени не разбират защо. Нека съм скучна.
Абе те и някои с деца (разведени, омъжени, на съквартирантски начала, няма значение) не се усещат за някои си негативи.
Имам една позната. В офиса, закача се за хората да им говори за домашните на децата си или за някой изпит. Всичко е някакво възмущение, свързано с казус около деца. Ако пък децата им са в един клас, няма отърване, а другият (макар омъжен), се чуди как да избяга любезно. Ами наистина е скучна.

# 191
Нали има виц, за баби е , но става и за тук - една пътувала във влака и във всяко купе питала , вие внуци имате ли. Имат, тя отминава ,докато намери такива ,дето нямат. Сяда и почва да разказва за внуците си. Които имат и  пречат, че  и те това правят, прекъсват я с разказ за своите.

Всеки си търси публика . Не спира ,докато не я намери. Да му мисли публиката.

# 192
  • Най-красивата страна
Да,вече порасна детето.
Аз имам предвид периода след като се роди.
Тогава ме заряза ,,приятелката,,.

# 193
Точно защото си знам негативите още като родих и помолих приятелките да уговорим два вида срещи - с деца/мъже и само по женски. Така всяка ще реши кое предпочита и ще можем да си правим комбинации и все някъде дас е виждаме. Е, едната все си водеше детето с нея на събиранията по женски. Постепенно спрях да ходя, ако тя ще идва. На мен това ми е свободната вечер, в която не желая да бавя деца и искам да си говоря с възрастни индивиди, издаващи членоразделни звуци.
Самата аз виждам, че като съм с дете някъде не мога да обърна пълноценно внимание на събеседника си и обикновено е "говори ми, аз те слушам,но трябва да гледам къде е детето". Ми не е приятно да си от другата страна. И съвсем не осъждам хората, които странят от подобна комуникация.

# 194
Според мен е нормално при силно разминаващи се интереси и ежедневие хората да се поотдалечат. След време може пак да се сближат - това зависи от капацитета и желанието на двете страни, нали, само с усилията на едната няма как да стане.

Общи условия

Активация на акаунт