Въпрос към майките и омъжените - страните ли от неомъжени жени без деца?

• 10 631
  • 260
  •   1
Отговори
# 240
Нямам против нищо, стига предварително да сме се уговорили така. Няколко пъти ми се е случвало да имам уговорка с някого и той да дойде с гаджето си даже... ми кажете бе хора!
Веднъж вечеря с приятелка и идва с мъжа си без да ми е казала, останах супер изненадана и резервацията беше за двама, като навлек се почувствах аз.

# 241
  • По света и у нас
Не смятам, че премахването е по друга причина защото тенденциозно са трити общи приятелки без семейства и деца. Тенденциозно е. За това се чудя кое толкова може да им е бръкнало в здравето?
Говорим за общи приятелки - познаваме се отдавана всички.
Вярно, че идвам от малък провинциален град ама това е мега селско.

Добре де ти наистина ли прерови на всички профилите да засечеш кой кого е изтрил???
Не ти ли се струва прекалено това?

Аз не мисля че съм изтрита от никъде, и не съм си трила бездетните приятелки. Всеки си има негов курс и време, не съм си въобразявала, че имането/нямането е крайния стадий в нечие развитие че чак и да го махна от негово превъзходителство Фейсбук! Ако някой е досаден и вулгарен най вече - тогава трия.

# 242
Имам приятелки омъжени, не омъжени, с деца, без деца, разведени ...
Виждаме се реално, онлайн видео срещи, чатове. Разговорите са разнообразни, не натрапващи се, разбира се понякога се случва да имаме разногласия по дадена тема, но дори и да не споделям мнението ѝ не натрапвам своето - всеки има право да живее живота си така както го разбира - стига да не пречи на околните (в случая на мен). Аз съм директен човек, ако усетя някаква промяна направо питам на какво се дължи и какъвто и да е отговорът го приемам. В един от коментарите прочетох, че авторката намесва и разврата - какво се има предвид? Случвало се е да ме поканят на дискотека, на море по женски, докато съм във връзка и съм отказвала, защото това е моята философия - не прави нещо, което на теб не искаш да ти сторят. Но не смятам, че отказът ми да се присъединя в тези случаи към компанията е повод да бъда премахната от приятелската листа. Ако пък те решат да го сторят - тяхна воля, няма да променя решенията си, за да съм угодна някому.
Истинските ми приятели са малко, както се казва на пръстите на едната ми ръка се броят, но тези приятелства са от 20-30 години, преминали сме през какви ли не ситуации, оценили сме се като личности, които желаят да бъдат част от живота ни и ... даваме смело напред, без да ни интересува това коя с какво семейно положение е. Единственото важно за мен е човекът, личността и нейните качества.

# 243
Истината е, че не можем да знаем със сигурност защо си изтрита. Хората гледат на нещата през собствените си филтри - може причината да е нещо съвсем различно от това, което предполагаш. Например, ако си показала (дори без да искаш), че бебешките снимки те дразнят - някои хора го приемат много лично. Знам хора, които се сърдят, ако не лайкваш всяка снимка на детето им, сякаш не ги признаваш за добри родители.

Освен това, когато някой стане родител, започва да се свързва повече с други хора в същия етап — обсъждат зъбчета, колики, детски дрешки, и това си ги сближава. Нормално е интересите да се раздалечат. Ти едва ли искаш да слушаш за памперси, както и те - за прическата ти, пътувания или нощен живот. Това не е злоба - просто животите ви вървят в различни посоки.

И накрая - наистина, защо да ти пука? Премахнали са те — значи и ти няма нужда да гледаш снимки, които не ти носят удоволствие. Явно е било взаимно, и в това няма нищо драматично. Simple Smile

# 244
На мен повечето ми приятелки са неомъжени и нямат деца,но не бих си и помислила да ги зачеркна от живота си. Те са ми едни от най-близките хора и проявяват голямо уважение и внимание към моето дете.
По-логичен ми звучи обратният сценарий - жена, която от дълги години опитва да забременее, но не може, да се отдръпне от майка с дете. Това бих го разбрала и бих го приела, но аз лично не съм го правила, дори когато съм била в тази позиция и всички около мен бременни.

# 245
От изказванията ви си личи, че по-скоро вие имате проблем с хората с деца и омъжените, задръствали ви фийда с бебешки снимки и тн.
Ако и останалите в компанията мислят като вас, заради това сте премахнати, няма какво да се чудите. Достатъчно е да сте пуснали подобен коментар случайно пред тях, дори и да не сте,  усеща се в поведението.

# 246
Също е възможно от ревност към мъжете им, защото обикновено приятелките на жената са тези, на които мъжът започва да пише, когато нещата не вървят. А те в такъв момент са уязвими с бебе.
На мен пък ми се е случвало в момента, в който някой от ''ухажорите ми" се ожени или се обвърже с някоя, да ме премахнат от приятели. Я за да прикрият какви са ги вършели (може би дори, когато вече са започнали връзката), я понеже са им ровили в телефоните.

И все пак не отхвърлям версията авторката и приятелките й да са показали неприязън към бебетата, брака. 

# 247
  • София
Или просто защото мъжете с много женски "приятелки" просто не стават

# 248
Или просто защото мъжете с много женски "приятелки" просто не стават
Оо да, но това е друга тема. Даже се замислих дали да не пусна една Smile

# 249
  • София
Омъжена съм и имам деца, но не бих страняла от неомъжени и/или без деца. Но пък имам приятелка, която попада във втората категория и тя страни от мен. Хем започва да прави планове как ще се видим, а накрая самата тя ги проваля. Чудно ми е защо е това поведение. Ако не ѝ е приятно, по-добре въобще да не се обажда и да не пише, за да не ме обърква така.

# 250
  • До хладилника, който обичам
Например, ако си показала (дори без да искаш), че бебешките снимки те дразнят - някои хора го приемат много лично. Знам хора, които се сърдят, ако не лайкваш всяка снимка на детето им, сякаш не ги признаваш за добри родители.

От изказванията ви си личи, че по-скоро вие имате проблем с хората с деца и омъжените, задръствали ви фийда с бебешки снимки и тн.
Ако и останалите в компанията мислят като вас, заради това сте премахнати, няма какво да се чудите. Достатъчно е да сте пуснали подобен коментар случайно пред тях, дори и да не сте,  усеща се в поведението.

Напълно възможен вариант. Преди време получих коментар, че пускам много снимки на котките си. Решението беше лесно, спрях достъпа на коментиращия до стената с котките и готово, какво ще се дразним. Не е работа на никой кой какво си пуска на собствената стена или социален профил. Чак да изтрия, не, защото не съм на пет, има си списъци за ограничаване кой какво вижда. И съм снуузвала или спирала следене на приятели, които публикуват неща, които ми бъркат в здравето.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 20:30 от Бу

# 251
Не много свързано - ФБ е такъв спам, имам фалшив профил, че ми трябваше за работа и само с 1 приятел вътре и пак ме дразнят нотификациите.
Е, вероятно е и до човек, неща които не ме вълнуват да ми мигат по телефона ме дразни, на друг му харесва сигурно.

# 252
За мен ограничаването на профила е далеч по-зряло от това да триеш и блокираш.
Пък нека да съм дребнава.
И аз поствам снимки само с котки.

# 253
Не страня, нямам никакъв проблем с чуждите избори.

# 254
Аз пък това с ограничаването не го разбирам , аз ползвам предимно messenger  и не гледам много-много кой какво качва.

Общи условия

Активация на акаунт