Как тренирам - 31

• 21 816
  • 594
  •   1
Отговори
# 570
Пете, Linofrina колко грама грис Ви стига за хранене и колко вода добавяте?

# 571
  • София
Аз лично слагам 50гр. грис (толкова ми е и овеса сутрин), заливам с вода на око, но по-добре по-малко отколкото да се изсилиш, защото ще стане като супа. Съвсем леко да го покрива и бъркам доста интензивно, че бързо поема водата и моментално добавям и протеина, за да стане като каша.

# 572
Аз слагам 40 г грис, добавям протеина и лененото семе, и доливам вода,  колкото да се получи средно гъста каша.

# 573
Кефир Simple Smile с накисната в него малко чиа, понякога и без чия, после доза протеин в кефира, малко креатин и шепа ядки и съм готов Simple Smile Любима "закуска" след 10:00 часа... до тогава не ям, не съм и гладен, а и така имам 14 до 16 часа фаст Simple Smile

# 574
Вчера бях неволен свидетел на тренировка или опит за такава на едно младо момиче макс на 19-20 с треньор от тези модерните самозванци, с които в пълно във всеки фитнес.
Момичето седи полулегнало на регулируема та пейка и ще прави упражния за горна част на гърди с два дъмбела по 5-6кг.
Гледам едва ги вдига, ще умре все едно.
Треньора й говори  после нещо, ако ти е леко 15, ако е тежко 10 повторения.
 Отговор няма, само клати глава, мудни движения и притворени очи.
 За 2-3 серии с големи почивки не стана от пейката, едвам остана будна.
 Тези хора защо си губят  времето и парите не мога да разбера.
 Такава апатия и мързел не бях виждал, ако не й говореше треньора щеше да заспи буквално.

# 575
Мдда така е като правиш нещо с нежелание.
Хвани един от улицата и му кажи, че да тренира ще е най- доброто нещо, което ще направи за себе както физически така и ментално. Дали ще ти повярва?

На мен и друго ми боде очите. "Нормалното", т.е масовото се превърна в универсален и приемлив начин на живот. Нездравословно хранене, застоял начин на живот. Никаква двигателна култура, но това е "приемливото", "нормалното" за обществото. В очите на някои ние сме "грешните" Grinning

Реално и аз съм била една от тях не се хранех добре, нямах физическа активност. Ма като няма кой да те побутне, да ти даде пример.... Но дори и да има тази мисъл трябва да "узрее" в теб, да поискаш  да промениш начина си на живот, да станеш най- добрата версия на себе си.

Сутринта си направих медитация, изядох си овесената каша и малко по- късно отивам да тренирам глутеуса Grinning
Хубав ден да имате Flowers Hibiscus

# 576
  • в пералнята
Аз в началото, когато започнах да тренирам, бях така. Сигурно и за мен така са мислели, ама нямах никаква сила. Едва си издържах тренировката, а след нея спях по 2 часа, добре че работата ми го позволяваше.
Но с времето тялото ми се адаптира, качих мускулна маса, започнах да ставам по-издръжлива и да вдигам тежестите. Всяко начало е трудно и честно казано, щом момичето е в залата, вече е направило първата крачка. Никой не се е родил научен или трениран.

Аз забелязвам обратната тенденция с новото поколение. Те се грижат повече за себе си, ядат по-здравословно, не пият и не пушат толкова. Здравословният начин на живот се е превърнал в някакъв тренд и те си го следват.

Да ви се оплача, другата седмица ще ме оперират и няма да мога да тренирам няколко седмици. Много ми е криво, защото тъкмо започнах да виждам някакъв прогрес и сега ще го загубя.
Приемам всякакви идеи за това как да си запазя мускулната маса...

# 577
Arhinora, била съм и аз в твоето положение и знам колко е неприятно. Оперираха ме миналата година и един месец не можех да тренирам. През това време може да поддържаш форма с храненето. Повече протеин, за да не губиш мускули и правилно хранене, за да не качваш килограми. След това по-лесно ще си върнеш формата. Ако след операцията все пак може да се тренира долна или горна част от тялото, може да правиш упражнения в домашни условия, дори и с по-малки тежести. Горе главата, не се отчайвай, времето ще мине бързо.

# 578
Съгласна съм с Arhinora. Най-важното е, че момичето е в залата. Това е една от първите трудни стъпки. Иначе младите се водят от средата в която са поставени. Има и ориентирани към здравословен начин има такива които го карат през нивата.
Много е неприятно принудителна пауза в тренировките, аз за това се отказах от махането на вените по краката. Грозни, негрозни, мои са си и ще си ги нося. Освен че ме хвана и страх като видях снимките от литературата, която ми дадоха да чета, че да се запозная с процедурата. Реших, че щом не ми носят здравословен проблем, само заради естетиката няма да се подлагам на излишни процедури.

Иначе се сдобих с тенис лакът от дясно. Боли ме като вдигам тежко със сгъната ръка. Не боли като натискам или вдигам с опъната. Подозирам, че не е от тренировките, поне не те са прекия виновник, а в комбинация от начина по който седя напоследък на стола и си подпирам ръката в лакътя на подлакътника.
Аз съм кекава със ставите. Раменете вече са добре. Едно се оправя друго се скапва....старост нерадост Sweat Smile

# 579
При мен прескачаше една жила на десния лакът като правех избутвания от лежанка или флайове, но с времето това намаля, а когато загрея добре дори изчезва Simple Smile Е, и когато започнах контролирано да изчиствам движенията и нещата започнаха да си влизат в норма Simple Smile
Има болежки, които като се появят трябва да спреш, като предупредителен знак са, и да си дадеш почивка...
Има други, които се появяват крещейки ти, че ти липсва натоварване, за да изчезнат Simple Smile
Има и такива, които ги наричам дразнещи, когато ти се налага няколо дена да "мързелуваш" без тренировки, те се появяват напук за да ти кажат, че не е добра идея да спираш Simple Smile

За здравословният начин на живот ще кажа, че наистина има такава тенденция... Наскоро една организаторка сватбени тържества се "оплака", не е имала сватба без алкохол Simple Smile Е те такива крайности са може би стряскащи Simple Smile
В началото когато идваха хора у дома се повдигаха такива въпроси от рода на: е как къща без хляб, а тука една ракийка няма ли да сипеш и подобни...
Сега всеки знае, че у дома ракия, хляб, захар и олио няма Simple Smile И не го и търси... Е, имам 20 кила хубава захар, но с нея си правя комбучата Simple Smile
Имам и марково уиски и хубава ракия, но тя е... някъде, там, по шкафовете Simple Smile Те така...

Да се върна на болежките и контузиите Simple Smile
Все повече попадам  на клипове от рода на: "Тези 3 упражнения са ЗАБРАНЕНИ за хора над 50-те, Това НЕ БИВА да правите след 60..." и подобни...
И най-често срещаните са флайсовете и избутванията от лежанка, рискови за раменната става и т.н.
Имаше и за някои клекове и т.н.

Е сега как да го разбирам, хем наблягай на тежкото за здрави старини, хем недей, че ще се повредиш Simple Smile
Та, тези, дето тук сме 50+, сигурно има такива, планирате ли някакви рестрикции при определени упражнения?

# 580
В другата тема за трансформациите или тренировките вече бъркам кои са, Ветрена пусна много хубава тренировка за стреч, мобилност. Днес я направих сутринта, точно след като си изпих кафето и честно да ви кажа много ми хареса. Много се раздвижих, през цялото време охках и пъшках, честно казано. Много ми доите някакси натоварващо от към гледна точка на мобилност. Липсва ми мобилността определено супер много с силовите тренировки. Тази седмица отчитам 4 силови тренировки, 2 за горна и 2 за долна част. Не съм ги описала, защото нямах много време. Ако някой има желание, мога и да ги опиша. През седмицата също така и кардио правих. Бягах 3 пъти, веднъж 4 км, веднъж 7 км и веднъж 5 км, за повече нямах сили, защото съм и болна на всичкото отгоре. Като цяло, отчитам много добра тренировъчна седмица, за сметка на това, което е състоянието ми в момента. Продължавам напред. Може би събота и неделя ще побягам, ако ми се възстановят малко силите и вируса отмине.. аз излизам навън да повървя и да си направя 10к!

# 581
Аз визирах възрастните, че са изоставили тотално.

Иначе вкъщи давам пример, но тийнката като излезе на вън си купува буклуци факт. Докато беше по- малка успявах да я ограничавам, но сега не мога. Поне вкъщи се храни здравословно Simple Smile
И я мързи страшно много, но се надявам рано или късно това да се промени Grinning

Аз днес направо запалих задните части Grinning
Първите две са ми най- омразните.

1.Хип тръст със свободен лост
2.Степ- ъп
3.Задно бедро от легнало положения
4.Има една машина за дупе незнам, обаче как се казва. В изправено положение, нещо като хип тръст. Клякаш, с ръце си се хванал отпред на ръкохватки и при ставането се изправяш с таза GrinningJoy
5.Румънска тяга с дъмбели
6.Едностранна вариация на румънска тяга с дъмбел
7.Абдуктор

Ахинора, повече разходки. Бързо въстановяване желая Simple Smile

# 582
Navy, рестрикциите за 50+ предполагам важат за начинаещи и/или контузени. Свикналите си продължават, надграждат, адаптират.
Другото е, че всеки си търси публика, и тези материали не ги взимам сериозно. Залагам на проверени източници, най-често от реала.

От януари водя йога групи отново, и да ви кажа никак не е лесно да прецениш как да подходиш. Не казвам, че не знам как, подчертавам, че е сложно по много причини. Важно е да има желание. Другото идва с постоянство.

Архинора, бързо възстановяване!
Тренировката за мобилност на Ветрена си запазих за днес след работа. Директно се абонирах за канала.

Назад съм с тренировките, само 1 силова за цяло тяло в понеделник, тези 3 дни ще наваксам. Много бях заета с нови курсове, а по светло тичам за да се проветря малко, иначе ще изпуша от работа.
Голям кеф ми е да тичам в гората и да слушам Nordic folk. В мъгливото време ми е много атмосферно.

# 583
Още не съм стигнала 50г, но не смятам да се съобразявам с такива наставления аз.
Ако моето тяло има проблем, ще търся решение, ако няма, за чий да слушам неща, които някой си си е изсмукал от  пръстите и генерализира за всички? Голяма глупост ми се струва, най-вече, защото тези съвети не почиват на някакви достоверни факти, а само на наблюдение върху определена група хора, категоризирани единствено по възраст и нищо друго най-вероятно. Освен това вероятно са болшинството мъже. Звучи ми като статиите в пресата - 1 чаша вино на седмица удължава живота с едиколко си или шоколадът подпомага едищо си. Става за заглавие в Космополитен и за нищо друго.

# 584
Аз грисът го варя с ядково мляко и накрая добавям дозата протеин, когато е леко изстинал. Не съм се сещала да сложа ленено семе или нещо друго, чудесни идеи. Редувам протеин ванилия и шоколад.
Между другото, аз съм доста настинала, трябва експресно да се оправя, утре бягам на 42 класически маратон в Атина, а в неделя съм на представяне на сесия по Бодикомбат /празник на фитнес центрове/. Нямам температура, но имам всичко останало, моят син ме зарази, пазете се, че е много кофти сезонът!Най-гадното е, че го дават да вали, не знам дали физическото ми състояние ще ми позволи да бягам, страхувам се да не се влоша, ще видим на самия ден как ще съм. Тъпча се с парацетамоли, чай, медове, капки за нос и разни витамини, но още не мога да дишам пълноценно и кихам непрекъснато. А толкова го чаках този маратон!

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 14:50 от mamaLina

Общи условия

Активация на акаунт