Как тренирам - 31

• 13 167
  • 302
  •   1
Отговори
# 270
Аз ще трябва да търся някаква промяна в храненето, че имам леко завишение на лошия холестерол - наистина леко, но все пак. Триглицеридите са ми окей, което компенсира донякъде - при долна граница 0.3 и горна 2.20, моите са 0.7. Проблемът при мен е, че не ям никакви птичи меса, затова карам на свинско, телешко и риба - не са мазни, но са червени меса първите две. Вероятно ще трябва да намаля свинското и да наблегна на риба. Витамин Д също ми е над горната граница, което е интересно, при положение че не съм приемала от поне 2 месеца.

Днес отчитам кардио, утре ще направя цяло тяло.

# 271
Вчера крака и гръб, днес съм много доволна с лека мускулна треска.
Утре ръце, корем и ще потичам малко на пътеката.

# 272
Аз днес правих долна част с тренера. Стопи ми лагерите. Тествахме 87,5кг на екстензии за крака и 95кг на сгъване за задно бедро (от седнало положение).
Устявам да направя 3 поредни на екстензиите, следващите до 12, с почивки и с помощ. На сгъването - едно до 90 градуса и следващите само с помощ. Идеята му беше да тества дали мога да мръдна такива тежести. В програмата ми ще заложи доста по-ниско тегло и много повторения. Каза че иска да пробваме така известно време. За протокола, започнах екстензиите с 30кг, с които даже успях да си контузя коляното и 35кг на сгъването преди година.

Минах постоянно на вертикалната преса за крака. Хоризонталната се счупи и доста време е извън строя та се наложи да мина на вертикалната. Там съм на 85кг вече. Започнах от празна плоча, която е 60кг. Преди половин година, когато я тествах за пръв път успях да си контузя тазобедрените стави (понеже ми беше тежка, събирах коленете като избутвам нагоре и това доведе до проблем) и ме беше страх да я ползвам. Явно съм позаякнала и вече нямам проблеми. 

(Една мадама ми счупи главата онзи ден. Беше наслагала 6 плочи от 25кг на една машина, с която от изправено положение изтласкваш с един крак платформа назад. Не знам как се казва. Прилича на хоризонтална преса за крака, но избутването е назад)

Кантарът не е много благосклонен. Дава ми някакви мижави 3,2кг мускул качени в сравнение преди 1 година когато започнах да тренирам. Не знам това дали е малко, на мен така ми се струва, особено на фона на тежестите, които успявам да изтласкам в сравнение с в началото, но може моите представи да са сбъркани. Това е рекапитулацията. Като цяло съм много доволна от резултатите и в залата и в огледалото, но има още много да се работи. Вече сложих дългите ръкави и панталони и ще се гледам по-рядко, белким видя по-отчетливо разлики. Sweat Smile

# 273
Невърче, имаш страхотен напредък за 1 година, представи си след 3 Simple Smile
Машината с бутане назад е за глутеус - и аз ползвам такава и много я харесвам. Загрявам с 60кг на крак и последната ми серия е със 100. Но въпреки, че звучат множко, някак си хич не се усещат така. Вероятно заради позицията на тялото.
Иначе при сгъване за задно бедро на права машина, не мога с така тежест - там макса ми е 50.

Относно мускулатурата и качването, за мен една от причините темпът да е по-бавен е липсата на въглехидрати. Те играят роля за инсулина, а той е хормон, който е от значение при мускулния растеж. В крайна сметка е важно, че се случват нещата и си на прав път.

# 274
Добро утро, момичета Heart Нещо много рязко захладня за моя вкус Grinning

Благодаря Ви за загрижеността Flowers Four Leaf Clover, знам че тук винаги ще получа виртуална подкрепа Heart
Относно главозамайването, да причините може да са много. Моите съмнения са, че при мен е от кръвното. От няколко дни започнах да приемам трибулус терестрис при мен действа добре, точно в тези случаи. Сетих се, че  и предния път като се случи ми помогна. Определено мога да кажа, че вече съм много по- добре.

Лейди Брайд, това ми беше изписано от невролога, но при мен нямаше ефект.

Лайкче, винаги съм била с ниско кръвно, при мен "нормалното" е 90/60 някъде.

Тази седмица успях да тренирам в сряда горна част и в петък глутеус, днес ще направя корем и кардио.

Пете, за хистамина
Скрит текст:
Хистаминът е биогенен амин, който участва в алергични реакции, възпаления и други физиологични процеси в тялото. Той се произвежда от специализирани клетки като мастоцитите и базофилите и се освобождава при стимулиране от алергени или други фактори. Хистамин се намира и в някои храни, особено в тези, които са преминали през ферментация, като сирена, кисело зеле и червено вино.

Та от това завишаване най- вероятно са ми проблемите с подуването с екстри Grinning Хубавото е, че завишаването не е много и не се налага специална диета. То като цяло, храните които го съдържат, повечето попринцип не ги консумирам. Ще пия хапчета 2 месеца за да повиша ензима DAO, който разгражда този хистамин и тогава ще пусна контролно изследвания за да видим дали се е понижил.
Гастрото каза, че бързо ше се справим, понеже е малко завишение, имало много тежки случаи със стойност до небето.

Малко оспамих, но другото в което съм напълно сигурна вече е, че имам нервен стомах. Преди няколко дни имах тест, буквално за няколко минути се издух като балон.  

Бързо оздравяване на болните.

# 275
Здравейте. Не знам въпросът ми дали е точно за тази тема. Ако не е, ме насочете към коя тема е. Въпросът ми е: Имам син на 16 години, по принцип до тази пролет беше много активно спортуващ- футбол. Прекъсна тренировки най-вече заради училището, започнаха да правят проблеми за отсъствията, въпреки отличния успех. Сега иска да ходи на фитнес и да приема креатин  монохидрат. Безвреден ли е ? Въобще какво ви е мнението за приема му на тази възраст, странични ефекти?

# 276
Според мен е ок креатин монохидрид. Само следи да не залитне към други субстанции.

# 277
Според мен се консултирайте със специалист тип Момчил Милев. Аз съм слушала доста интервюта на адекватни хора и те не препоръчват кой знае какви добавки при подрастващи, които спортуват за удоволствие и няма да стават професионални спортисти - тоест не са подложени всекидневно на големи физически натоварвания.
На 16 години организмът има нужда от добра храна, достатъчно сън и избягване на индустриални храни. Също има значение как ще тренира - не се препоръчват тренировки с големи тежести в пубертета, защото това дава отражение на хормоналния фон в организма.
Действително вземете информирано решение, в което младежът да участва и също да се информира, а не само вие като родител.

# 278
  • София
Съгласна с горното мнение. Креатина принципно може да се каже че ако е приеман в препоръчителната доза е безопасен за възрастни здрави хора без бъбречни проблеми, но за 16 годишен, който тепърва започва да тренира във фитнес за мен е напълно излишен. Първо трябва да се адаптира, да определи каква му е силата, да има добре структурирана тренировъчна програма,  да спи достатъчно, да се храни редовно и балансирано естествено и чак като напредне да мисли за креатини и тем подобни. Креатина няма да направи чудеса, ако не е съпроводен от смислен режим.

# 279
Креатинът е една от най-добре проучените и доказано ефективни хранителни добавки и има страхотни ползи за организма (повишаване на мускулната маса, силата и експлозивността, по-бързо възстановяване, подобряване функциите на мозъка и др). По принцип на 16 години може да се приема креатин, но се препоръчва само ако момчето е сериозно трениращ спортист, храненето и сънят са оптимизирани и е добре да се извършва под наблюдението на треньор. Ако целта е просто "повече мускули във фитнеса", то нека фокуса му за момента е пълноценна и здравословна храната, без изпадане в крайности, качествен сън и системни тренировки, с прогресивно увеличаване на натоварването, като се обръща специално внимание на правилната форма на изпълнение, за да се избегнат евентуални контузии. За 2 - 3 години ще постигне страхотни резултати и без хранителни добавки, стига да спазва горните препоръки. След това вече ако все още държи да приема креатин, нека го направи.

# 280
https://www.youtube.com/watch?v=klsmSm6JTkE Около 47 минута се коментира фитнес, тежести и добавки при възраст 15-16. Ако човек се интресува, има и друга медицинска информация в интернет.
Лично аз за детето ми бих била против големи тежести в такава възраст, ако не тренира някакъв такъв спорт професионално.

Тази седмица аз явно ще я карам само на кардио - стълби и леко тичане на гладно сутрин - това е единственото ми време да мина през фитнеса. Ще видя как щ ми се отрази в края на седмицата - тъкмо да раздвижа старите си кокалчета.

# 281
Искам да си взема креатина с мен и понеже не ми се мъкне голяма кутия... и няма да имам мерителна лъжичка, ми хрумна да си го разпределя по 5 грама креатин в 20-на прозрачни найлонови пликчета....
После си представих реакцията на охраната на летището и мерака ми се изпари Simple Smile Simple Smile Simple Smile
И то в Истанбул Wink

Как си носите добавките когато пътувате? Simple Smile

# 282
Не е ли по-просто да си сложиш 100тина грама в една торбичка и да си сложиш и мерителна лъжичка вътре?

# 283
Не е ли по-просто да си сложиш 100тина грама в една торбичка и да си сложиш и мерителна лъжичка вътре?

Проблема е секюрито да не ме привика за обиск след като види бяло прахче в пликче Simple Smile
И то тва в Турция...

Май ще се огледам за някой "наш" маказин в Алания и да си купя от там най-малката разфасовка Simple Smile
Не искам две седмици да спирам креатина...

# 284
В чекирания багаж слагам добавки и лекарства, няма проблем. В ръчен не правя глупости, след като през 2018 извикаха thе bomb squad на пражкото летище заради мен. Joy Хич не ми беше до смях. Нещо в раницата им беше заприличало на устройство. А то беше кутия с яйца и малката купа от маратона, носех я да се похваля.

Днес 2км загрявка, 5км интервали, 2км за охлаждане.
Следобед пудовка и корем

Edit"
Писала съм в грешната тема, мислех, че е за домашните тренировки. Blush

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 15:51 от Dez

Общи условия

Активация на акаунт