Как тренирам - 31

• 27 177
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Сиска какво твърди Арнолд?

В края на този месец ще пускам пълна кръвна картина и ще видя как се движи холестерола, аз имах завишен както добри така и лошия. След намаляне на жълтиците вкарам почти изцяло лошия в рамки. Това миналата година ще видим тази.

# 661
  • sofia
И аз се отчетох сутринта. Фитнесът е празен към 9 ч. и ми е перфектно.
Напади със стъпенка, като задния крак го изнасям напред като ритник, 30 кг; странична преса-10кг, правя едно като мъртва тяга на един крак с пудовката, но при изправено положение изнасям крака напред и прехвърлям пудовката под него в другата ръка и пак надолу- това с 12 кг (иначе го правя и с 14, ама няма такава пудовка в този фитнес), скрипец с 40 кг. аддуктор, странични наведи с кабела- странично разтягане така правя; косак клек с 5кг. в ръцете, но опънатия ми крак е със стъпало на земята.
Всичко ми е х 4 серии с по 5 повторения. Еднокраките са с х 5 на крайник

# 662
  • Велико Търново
Арнолд пише, че започва всяка негова тренировка с клекове.След това си прави тренировката за деня.За него клека е царя на упражненията.То е огромна книга.
Скрит текст:

# 663
  • sofia
Така е за клека. Гледам новодошлите в залата, където съм с треньорката - първо ги учат да клякат.

ПП: А тез панираните на снимката така ми заприличаха на мекички...направо лиги ми потекоха 😂

# 664
  • Велико Търново
Бухти са, ама содата им беше малко и не бухнаха.
от тази сутрин

# 665
  • София
Мале, не мога да ви изчета.

Аз след като писах миналата седмица към края, че няколко дни не съм ходила, така си продължи и до неделя. Имам 2 тренировки миналата седмица, което не ми се е случвало от много време насам, но се чувствам презаредена и отпочинала и от днес с нови сили.

Нонче, този мит за холестерола и мазнините май го развенчаха и доказаха, че холестерола скача от кофти въглехидрат, а не мазнини. Ама да не говоря напразно, трябва да се разровя.

Пускам ви тренировката от днес за дупе:

Хип екстензии 3сер загряващи
1. Хип тръст 5х15-12-12-10-15
2. Обратна хип екстензия на смита 5х12-15
3. Римска тяга с дъмбели 5х15-12-12-12-12
4. Ритници с кабел 5х15
5. Сумо клек с дъмбел (от онзи специалния Stuck Out Tongue ) 5х12
6. Аддуктор машина 5х15 в суперсерия с разтваряне с ластик 5х20
7. Прасец от седеж 5х15

Моите крака са твърдо номер 4 (да не кажа с леееек привкус номер 5) от картинката на Нона, затова в моите тренировки за дупе никъде не присъстват напади, отпади и всякакви от рода Satisfied

# 666
  • в пералнята
Привет, за щастие се наложи да по почивам само 3 дни след операцията и днес направих лека тренировка крака.
Ще правя известно време основно долна част. То така или иначе ни имам нужда. Надявам се другата седмица да мога да започна бавно подготовката за hyrox.
Днес направо се шокирах. На мен хип тръст ми е едно от най-слабите упражнения. Правя го на машина и до тук максимум ми е 60 кг.
Днес във фитнеса имаше едно момченце на сигурно 18-19, което ме помоли да се сменяме. Ами той вдигаше с 220...

# 667

Моите крака са твърдо номер 4 (да не кажа с леееек привкус номер 5) от картинката на Нона, затова в моите тренировки за дупе никъде не присъстват напади, отпади и всякакви от рода Satisfied

В отпуснато или стегнато положение Wink

# 668
  • София
Е, то чисто анатомично не е възможно в отпуснато положение да ти седят така бедрата Grinning В стегнато, разбира се. В отпуснато изглеждат просто тренирани и често са ме питали дали не тренирам лека атлетика. Викала съм си тия бутове каква лека атлетика ви гони...освен спринтьорка да съм Grin

Дойдоха ми новите маратонки след доста премеждия и съм доволна. Днес направих първата тренировка с тях. Ами, заслужават си парите.

Arhinora, натоварването на машина няма нищо общо със свободна тежест. Другия път му кажи да вдигне 220кг със свободна тежест да си види живота на лента Satisfied

Бързо възстановяване!

# 669
На 47 г. MHR е 173. Следователно 117 среден пулс е 68% от MHR. Максимален 127 е 73%. Би следвало да се стремя към пулс по-малък от 125?
За холестерола и месото, на НВ-ВМХ съм, прехранвам се изключително с месо, яйца, сирене. Общият ми холестерол е с около 10% завишен, но и "добрият" - с близо 50% отгоре, триглицериди - 0,53. С отслабването ми спряха хапчетата за кръвно, диабет и което ме удивлява при това хранене - хапчетата за подагра. Пикочната киселина се нормализира , няма пикове и кризи. Забравих какво е да ме болят краката, да куцам и да се тъпча с обезболяващи.

Аз съм на същата възраст и да, това трябва да е стремежът ви, за да сте в състояние горене на мазнини.
Вчера ми излязоха изследванията. Нищо общо с тези, преди да почна да тренирам след голямото прекъсване, което направих - холестерол, триглицериди, лош, добър - всичко ми е в нормални към ниски граници, докато преди да започна имах сериозни проблеми с горните. Единствено белите кръвни клетки WBC са ми на горната граница /но все още съм настинала. /при горна граница 10,50 съм 10,70/. Моята цел към момента е да сваля мазнина от корема - като цяло body fat % към момента ми е 21,6%, като всичко това е съсредоточено по корем, вътрешна страна на бедрата и малко по ръцете, както и в гърдите, разбира се Sweat Smile
За протокола - кракът ми е 2 към 3, но реално 4 и 5 не са ми ок за крак на жена, която не е фитнес профи.
Напоследък обаче имам ужасен апетит, гледам поне да се тъпча с плодове и протеинови храни, но така неконтролируемо знам, че няма да стане. Дано да ми премине бързо, че идват пътувания и празници...

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 10:33 от mamaLina

# 670
Пете интересно ми е колко ти е обиколката на бедрото? Аз ей сега се измерих около 55-56 см в най- широката част.
Множко ми се вижда и имам спомен, че преди ми беше 52 см(това преди година, година и нещо), но не съм сигурна и не си пазя бележката. Бях писала и тук, но трудно ще го намеря. Ако наистина е така, доста са се уголемили.

Аз се отчитам с понеделник крака.
Днес мисля да карам колето вкъщи.
А утре съм обещала да отида при две приятелки, които тренират от сравнително скоро няколко месеца, но са в друг фитнес. Та ще ходя да им покажа какво да правят за горна част Grinning

# 671
МамаЛина, от време на време и мен ме напада такъв глад и затова винаги имам в хладилника "бели кивита" Simple Smile. Варени яйца - беля и ям. Слава Богу, рядко през деня, когато съм на работа. Обикновено вечер или събота и неделя, когато кръжа из кухнята.

# 672
Днес фитнес-цяло тяло и след това обръщах градината.
Всяка тренировка без значение какво ще тренирам започвам с клекове/преди тях загрявам/.Това го прочетох в книгата на Арнолд и го спазвам фанатично.
Вчера бях в магазина на Сила бг и там не се замислих, но за една кутия от 2 кг. протеин със стевия, 2 бутилки карнитин и една кутия креатин оставих 310 лв.Това е с някакви отстъпки.Направо ужас.
Сиска, гледала ли си цени в Амазон/Iherb?

# 673
  • София
Нонче, бия те - 57см. Даже сега съм качила 3кг през седмицата, в която не тренирах и си хапвах доволно, та вероятно са колкото твоите, сантиметър-два надолу като хвърля водите Grin

Виж, аз не съм се мерила от години. Нямам навик нито да гледам кантар, нито сантиметър честно казано. Огледалото ми е мерило на мен. Поне така мисля, че не трябва да се слагаме в някакви рамки, защото да, 55 или 57см може да звучи много, но има много фактори като височина например. Висока съм 172см, бедрото ми е дълго и поне не мисля, че изглежда толкова голямо.

Преди се бях ошашкала, че търкам бедрата едно в друго като вървя, ама то нормално - мускул е, нямаше да се търкат, ако бях 50кг може би, но уви, 60 и ...нещо съм Laughing

Скрит текст:

# 674
Цената на волята, постоянството и разумният здравословен избор Simple Smile си заслужава отвсякъде и се разбира след време...
Докато сте млади усещането е, че сте безсмъртни Simple Smile След това животът "на заем" започва да точи от сметката за здраве и се усеща малко по малко...
Повечето свикват, защото всичко това става постепенно и се отдава на "нормалният етап от възрастта", обаче това не е така Simple Smile
Радва ме желанието на младите да обръщат внимание на спорта и здравето... но контраста е голям Sad
Има толкова много "изпуснати" млади тела, с толкова заложени проблеми... и в противовес на това не малко спортуващи, не само с великолепни тела, но и със съответното самочувствие.
А по "мое време", когато аз бях на 20 повечето младежи бяхме сравнително еднакви, имаше и с наднормено тегло или някои "слабаци", но те бяха рядкост. А сега си е "новото нормално".
Радвам се, че дъщеря ми след раждането е отново на танци, обръща внимание на тялото си и какво слага в него Simple Smile

ЧатГПТ ми анализира бедрото (54см) като идеалното за моите "параметри"... 55г, 178см, 70кг, 15% мазнини с 40% мускулна, което вместо да ме успокоява ме мотивира, под страх да не го загубя Simple Smile
Но не си поставям големи цели, само малки стъпълца, не бързаме за никъде Wink

Общи условия

Активация на акаунт