Как тренирам - 31

• 27 151
  • 756
  •   3
Отговори
# 645
Аз и преди съм споменавала, не е моето нещо групови тренировки -  поради наблъсканите зали с трениращи, близкия контакт с околните и нарушеното ми лично пространство /някой да ме бута, да се пазя от крака, ръце, въртящи се шанги, гири..../, и не на последно място задаване на темпо, спазване на последователност, времетраене, определен час за провеждане и т.н. Поне това са моите наблюдения от залата за групови тренировки, там където ходя понякога се събират и над 25 човека. Не, благодаря! Идеално ми е да тренирам когато и както на мен ми харесва. Хода с удоволствие и не се оплаквам от мързел.

Месо, риба, яйчени белтъци и 2-3 желтъка седмично, млечни /скир, котидж, моцарела/ ям като редувам. Протеин суроватъчен неувкосен купуваме, но аз лично не пия. Моят любим всеки ден на закуска това яде с малко плод и зехтин. Добре му се получава като шейк.

По отношение на женската мускулатура - харесва ми и има място в телата ни, без крайности, които ми се появяват последно време във фийда и не говорят добре за притежалките им. Губи се женственост и се залита в неприятни изкривявания. Трябва си мускул, друга е структурата и разпределението, но без грубости. Натали харесвам.

Какви са тренировките ви за ръце /рамо, бицепс, трицепс/? Моля да споделите, защото от моите не съм доволна.

# 646
Нона, в общи линии каза, че сега ще потренираме малко за издръжливост. До сега било за сила, сега малко да променим стимулът. Повторения от 6-8-10 на 12-15-20 в зависимост от упражнението.
Например степъпите от 8 с 35кг на 20 с 20кг, екстензиите за гръб от 8 с 52,5кг на 15 с 40кг. и т.н

# 647
Гущер, аз не консумирам млечни и дълго време бях на говежди протеин. Един ден опаковката свърши, преди да съм поръчала нова и за да не оставам без нищо, си взех суроватъчен изолат. Не ме подува, не се чувствам дискомфортно и се разбива много по-добре. Засега ще си продължа с него.

# 648
Цитат
Направих две бягания - едно 20 минутно след силова тренировка и едно 80 минутно, като следях пулса да ми е в диапазона 120-125. Някак по-добре се чувствам, но дали е по-ефективно за сваляне и изобщо за укрепване на сърце и тяло?

Гущера, MHR=220-age

Зоната за сваляне на мазнини е от 50%-70% от MHR ; долна граница MHRx50 и горна MHRx70.

Аз също виждам огромен прогрес след включване на кардиото - без абсолютно никаква подготовка си избягах маратона от 5 км в събота, а също така издържливостта ми се е повишила много! Единственият ми проблем е гладът, който ме гони след дните с бодикомбат и храненето, но като цяло се чувствам в отлична, топ форма. Все едно, че летя. Изобщо не ми се отразява времето на настроението и желанието за тренировки, абе пу-пу да не се урочасам. Laughing

Забравих да пиша за месото - това е напрекъснатата ни кавга в къщи - искам да е всеки ден, а моите хора са привърженици на Средиземноморската диета и искат да консумираме червено месо веднъж месечно, което за мен е страшно недостатъчно. Бялото месо също е веднъж-два на седмица, абе въобще страдам и се опитвам да наваксвам оттук-оттам, но ми е доста трудно. Относно изследванията ми - в събота ще правя нови, но последните от края на 2024 бяха по-добри от всякога.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 12:59 от mamaLina

# 649
Аз консумирам месо всеки ден- пилешко, пуешко най-често, телешко и свинско по-рядко, яйца също от  2-3 години, от 4 г. си правя и изследвания всяка година, нямам завишение в холестерола и триглицеридите, не знам дали и възрастта влияе.

# 650
Конкретно на холестерола възрастта сериозно влияе ......

# 651
След една възраст около 48-50 г. по мои наблюдения от роднини и приятелки без наднормено тегло започва да се покачва холестеролът. Аз за себе си следя само триглецириди и добър холестерол за чернодробна резистентост.

Днес пропуснах, но сега ще допълня, че в залата където тренираме, мъжете наблягат основно на горна част - ръце и гърди. Почти никой не се напъва на клекове и машини за крака, и те изглеждат смешно тънички и несъразмерни. Което за мен е неправилно, но явно повечето мъже не го разбират. Моят треньор преди години винаги акцентираше на двете големи мускулни групи - крака и гръб и ми казваше, че хубави ръце могат да се направят и с малки тежести. И никога не ми спестяваше трудна тренировка за крака.

# 652
  • sofia
Сега се сетих, че навремето тичах интервално. По баира някакви метри нагоре като спринт, после спускането почивам. Тогава живеех в Герман и ползвах пътеката до езерото.
Това биваше и не ми беше неприятно.

# 653

Днес пропуснах, но сега ще допълня, че в залата където тренираме, мъжете наблягат основно на горна част - ръце и гърди. Почти никой не се напъва на клекове и машини за крака, и те изглеждат смешно тънички и несъразмерни.

Хаха това ми напомни за една случка. Прибираме се с мъжа ми от фитнеса в колата сме и той много обича така от време на време да ми шляпне един по бедрото /нарочно, защото знае, че мразя Grinning, да го прави/. Аз съм с мускулна треска и веднага викнах, че аз правя крака и не съм с клечки като неговите Joy Така се смяхме Grinning

Утре мисля, да направя кардиото и корема вместо в неделя. Понеже утре вечер ще сме навън на заведение с приятелки, ще има вино и съм си казала, че ще ям протеинов десерт.
Неделята да си почивам Simple Smile

Едни краченца от мен Grinning Това с месеците не е вярно разбира се. Аз се оприличавам на номер 3

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 18:46 от Nona M.

# 654
Аз съм с много висок холестерол, но и висок HDL и ниски триглицериди и нямам високо кръвно, така че не ме притеснява ни най-малко.

От тези крачета аз съм между 2 и 3. Ако/когато успея да стигна 3, ще съм доволна. 4 и 5 са ми ту мъч.

# 655
На 47 г. MHR е 173. Следователно 117 среден пулс е 68% от MHR. Максимален 127 е 73%. Би следвало да се стремя към пулс по-малък от 125?
За холестерола и месото, на НВ-ВМХ съм, прехранвам се изключително с месо, яйца, сирене. Общият ми холестерол е с около 10% завишен, но и "добрият" - с близо 50% отгоре, триглицериди - 0,53. С отслабването ми спряха хапчетата за кръвно, диабет и което ме удивлява при това хранене - хапчетата за подагра. Пикочната киселина се нормализира , няма пикове и кризи. Забравих какво е да ме болят краката, да куцам и да се тъпча с обезболяващи.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 08:44 от Гущера

# 656
Месото няма нищо общо с подаграта. Пикочната киселина има роля на антиоксидант, освен друго и високите нива са признак на възпалителни процеси. Месото не е про-възпалително.

# 657
Убеждавам се, че месото не е причина за подаграта, но преди, като го спирах и ми се пооправяха нещата. Карантия, агнешко бяха ужас. То и сега не прекалявам с карантия. Вкъщи не готвя, а само на заведение ям, но порция черва и порция дроб не ми докарват едноседмично куцане.

# 658
Не е месото проблем, а това с което го обработват, помпат или там каквото го правят + комбинация от други фактори. Това че яденето на много месо води до развитие на подагра е една от многото редукционни теории, екстраполирани от някакви лабораторни опити в чинийки, които никой не е доказал, но се разпространяват като госпел.  Същото като високият холестерол е причина за развитие на ССЗ.

Днес времето много неприятно - мъгливо и мрачно тук, обаче след малко си изпивам дозата протеин и отивам да си направя последната тренировка за седмицата - клякания на машината с колан, набирания и малко дъмбели за горна част. После два дни мързелуване и пак наново. Дано да ми дойде мерака другата седмица. Ако продължава така да не ми се ходи, може би декември до януари ще направя преструктуриране и разреждане на тренировките от 5 на 4 дни седмично или някакъв вид разредени тренировки.

# 659
  • Велико Търново
Днес фитнес-цяло тяло и след това обръщах градината.
Всяка тренировка без значение какво ще тренирам започвам с клекове/преди тях загрявам/.Това го прочетох в книгата на Арнолд и го спазвам фанатично.
Вчера бях в магазина на Сила бг и там не се замислих, но за една кутия от 2 кг. протеин със стевия, 2 бутилки карнитин и една кутия креатин оставих 310 лв.Това е с някакви отстъпки.Направо ужас.

Общи условия

Активация на акаунт