Кой уби едно 8-годишно дете?

• 36 396
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 900
А, това за личното пространство е реплика на самбиста Станислав на 15 години.

# 901
Грозното е, че една хулиганска проява, с тежко ранен човек, я превърнаха на политически въпрос.
Още малко му трябваше на този баща да каже, че полицая сам си е спукал бъбрека, за да обвинят горките невинни отличници. Че и в Симеоново искал да учи сина му, направо се разчуствах

# 902
Никой не е казал, че сам си е спукал бъбрека. Няколко пъти казах, че е гадна случайност, нежелана от никоя от страните.
Спомням си, че преди време имаше пак някакво сбиване, един ударил друг, онзи паднал ама си ударил тила в бордюра и ... лошо. Но обвинението не беше за убийство, а за нещо там по непредпазливост. Тук е същото - сбили се, онзи видял сгоден случай, ударил, не е искал, ама малшанс. Но да го съдят него, не тримата други, които и да са се били, е било сбиване  в отговор на провокация.

# 903
Е то ако се търси умисъл, в никой от случаите няма. Нито тези, дето са качили детето на парашута със старо и негодно оборудване са си мислели, че точно сега ще стане така. Не, надявали са се да изкара още един сезон и така. Нито при случая в Слънчев бряг, нарочно е решил да прегазва пешеходци. Даже при тези с боя е имало повече умисъл. Тръгнали са се да се бият и нараняват.

# 904
Когато тръгнеш да се биеш, естествено че има умисъл. Умисъл да нараниш другия.
Тези младежи, ако не искаха да се бият, нямаше да се бият, въпреки провокацията. И полицаят щеше да си е вкъщи, както и те

# 905
Ако съседът не беше ударил стъклото на колата, нямаше да има никакъв проблем.

# 906
Това изобщо не е така.

# 907
  • Пловдив
Има една разлика, пак практиката изработва критерии за нея, защото мисли не можем да четем, но най-общо - в случая с бордюра не предвиждаш, не очакваш такава последица, затова е непредпазливост вследствие на умишлена телесна повреда. При удари по глава, корем, то зависи и с каква сила, но следва да допускаш тежки последици, затова умисъл, ако настъпят; дори в доста случаи се приема, че ги целиш, затова и да не настъпят, според случая може да те съдят и за опит за убийство. Както стана впрочем с акушерката и бебето, което беше неправилно според мен (аз бих го определила като евентуален умисъл за такава телесна повреда, каквато е настъпила действително, но пак казвам, не работя това), но мина през всички инстанции.
Та и при полицая много зависи.
Там бял и добър няма. На моя приятелка от детство (и до днес) покойният баща, адвокат, обичаше да повтаря една "трудно оборима презумпция", пак по негови думи, гласяща: "всички са гадни свини" (до доказване на обратното). Та в случката с полицая тя не просто не е оборена, ами е потвърдена.
Той носи по-голяма морална отговорност, защото заема такъв пост и защото лъжата му е долна.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 21:10 от Магдена

# 908
  • here and now
Аз и на лекарите не вярвам особено за диагнозата.

# 909
Е то ако се търси умисъл, в никой от случаите няма. Нито тези, дето са качили детето на парашута със старо и негодно оборудване са си мислели, че точно сега ще стане така. Не, надявали са се да изкара още един сезон и така. Нито при случая в Слънчев бряг, нарочно е решил да прегазва пешеходци. Даже при тези с боя е имало повече умисъл. Тръгнали са се да се бият и нараняват.

Там е проблемът.  За убийство с явен умисъл онзи Йоан Матев ли беше получи 6 години затвор. А за неволна смърт се спрягат тройни присъди... Само на мен ли ми се струва, че има нещо гнило?

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 21:53 от Черна станция

# 910
Малкият бил самбист, т.е много добре знае къде и как да удря и какви последствия може да има. В залата не ги ли учат да не прилагат наученото просто така? И аз пак не разбрах - този, който удря стъклото на колата и на когото скачат не е полицаят, но пребитият накрая се оказва именно полицаят, който явно преди това е успял и сигнал да подаде.
А защо първо не е искал да се разгласява не знаем, може би и той не е очаквал такива последствия за себе си

# 911
Сега, съседът по стъклото ли е удрял или през стъклото, не разбрах. От видеото не личи. Да не се окаже, че ошамареният шофьор не е бил ошамарен. И доста силно се отвори вратата, със замах, за да събори стокилограмов на земята. Този, който отвори вратата, точно това е целял, да удари с нея, така изглежда. А ако те е страх да не те набият и си по принцип добро дете, никога няма да излезеш по този начин от колата, а другите младежи направо тичаха да се включат в търкала

# 912
Първо, съседът не е 100 кила. Второ, и от малко бутане се пада, ако се спънеш. Трето, за страх не се е говорило, но е нормално ако те ударят да ти кипне и да искаш да отвърнеш. И тогава буташ силно вратата и излизаш да се биеш. Лошо е и не е препоръчително, ама е нормално. И не знам защо цялата вина е на провокирания, а не на започналия?

# 913
Ами аз не мисля, че е нормално като те провокират да блъскаш и биеш.
Нормалният човек затваря стъклото и вика полиция, вади телефона и снима.
Не се опитва да счупи ченето на другия, даже и да го е провокирал

# 914
Е, тук съм пас. Всеки си има виждане. Но рядко еди  мъж ще удари шамар на друг, и удареният ще си извади телефона да се обади на полицията.
Ама пък бях чела за Швеция, където някакви араби нападнали едно момиче да го опипват, а приятелят и стоял отстрани и се обаждал по телефона. Явно истински мъж по твоите разбирания Wink

Общи условия

Активация на акаунт