Кой уби едно 8-годишно дете?

• 36 276
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 1 020
Няма нужда, никъде не съм ги хвалила или героизирала. Оправдавала донякъде може.

# 1 021
Ами не виждам оправдание на агресия, особено ако се окаже, че съседът не е посягал, а само е направил забележка

# 1 022
Ти нали живееш в Германия
 Избери си някой бияч на полицаи там и го защитавай

Тези момчета не са биячи на полицаи, а са нападнати от цивилен и пиян полицай в извънработно време. Има огромна разлика. Естествено, че ще ги защитавам.
Немално полицаи са санкционирани при превишаване и злоупотреба с власт и тук и навсякъде. Мъжът, изскочил пред колата и ударил шофьора отдавна да е арестуван и обвинен в сума ти нарушения.

И в Германия има полицейски произвол, между другото и невинаги ги наказват. Имаше журналист, нападнат и бит от полицай на някакъв протест, и полицая имаше лъжеверсия някаква, че журналистът е проявил агресия, потвърдено, естествено, от колегите му. Адвокатът на журналиста, обаче, пусна клипчето и журналиста го оневиниха. Но тук даже не говорим за полицай, който изпоълнява служебни задължения. Говорим за пиян чичак, въобразил си, че е нещо повече. И той и съседът...Та не е бой на полицай, а самозащита след безпричинно нападение на пияни чичковци.

Между другото, при нас точно до мен е Полицайпрезидиум за града. И има към него музей на полицията, където водя децата си. Той си е за деца основно. Та има цял етаж, посветен на полицейското насилие и злоупотребата с власт. Хората и на децата обясняват,. че и полицаите може да се държат по грешен начин и да не са прави, да насилват и, че това е неправилно и трябва да се бориш срещу подобна злоупотреба. 

# 1 023
Не мисля, че някой тук героизира.
Не смятам, че действията и на двете страни са нормални, напротив. Клипът не искам да коментирам, не е добро качество, не виждам добре. Не искам да се впускам в полемики.
Не е нормално да те пребият на улицата, независимо дали си шеф на полицията или най-обикновен гражданин. Не е нормално да се нарушават процедури, независимо дали си шеф на полицията или най-обикновен гражданин.
В качеството ми именно на гражданин, и двете неща са ми супер обезпокоителни.
Но както писах и в другата тема, каквито ни младежите, такива ни и полицаите.
Ясно ми е, че престъпления срещу полицаи се считат за по-тежки от НК, прекрасно разбирам защо, тревожи ме незачитането на авторитета на полицаите от страна на младежите в конкретния случаи, а и от хората по принцип. Но в същото време полиция и цялата държава сами се докараха до там никой да не им вярва и да не ги зачита. А с реакциите си в случая и местните полицаи, и МВР, и министърът много се изложиха. Вместо да подходят както е редно, по процедура, авторитетно, те не просто допуснаха, но и предизвикаха целия този цирк.

# 1 024
Ти нали живееш в Германия
 Избери си някой бияч на полицаи там и го защитавай

Тези момчета не са биячи на полицаи, а са нападнати от цивилен и пиян полицай в извънработно време. Има огромна разлика. Естествено, че ще ги защитавам.
Немално полицаи са санкционирани при превишаване и злоупотреба с власт и тук и навсякъде. Мъжът, изскочил пред колата и ударил шофьора отдавна да е арестуван и обвинен в сума ти нарушения.

И в Германия има полицейски произвол, между другото и невинаги ги наказват. Имаше журналист, нападнат и бит от полицай на някакъв протест, и полицая имаше лъжеверсия някаква, че журналистът е проявил агресия, потвърдено, естествено, от колегите му. Адвокатът на журналиста, обаче, пусна клипчето и журналиста го оневиниха. Но тук даже не говорим за полицай, който изпоълнява служебни задължения. Говорим за пиян чичак, въобразил си, че е нещо повече. И той и съседът...Та не е бой на полицай, а самозащита след безпричинно нападение на пияни чичковци.

Между другото, при нас точно до мен е Полицайпрезидиум за града. И има към него музей на полицията, където водя децата си. Той си е за деца основно. Та има цял етаж, посветен на полицейското насилие и злоупотребата с власт. Хората и на децата обясняват,. че и полицаите може да се държат по грешен начин и да не са прави, да насилват и, че това е неправилно и трябва да се бориш срещу подобна злоупотреба.  
А ако се окаже на клипа, когато го изчистят, че съседът не е ударил пръв, а момчето е замахнало първо? Какво ще кажеш тогава?
Защо реши, без очевидни доказателства, че полицаят е виновен? Това какво е, ако не предубеденост?
Като пак ще повторя. Полицаят НЕ е правил и забележка. Той се е опитал да спре бой и е пострадал. А той излезе престъпникът. Това за мен си е чиста предубеденост

# 1 025
  • Пловдив
На немските деца се налага специално да им обясняват, че и полицаите може да не са прави - тоест явно там не цари тукашният нихилизъм, презрение към "милиционерите" (да, МарияХрис, и към страната, а "вманиачена" беше абсолютно неадекватно изказване) и презумпция, че те са кривите.

# 1 026
Виждаме, че не спираш да защитаваш борчетата и че е безпредметно да се спори с теб, че дори и да ти се четат ферманите, в които само повтаряш предположения.

Замислих се с каква скорост карам по нашите улички, където ограничението е 30. Бързото каране може би ми е с около 20. Да минеш по малка, тясна уличка с 40 е фучене. А когато има пешеходци до мен, в нарушение или не, пълзя. Има едно нещо, нарича се съобразена скорост. Максималната скорост, не е минимална.

# 1 027
Трудно се замахва пръв от колата, но ако се беше изчакало всичко щеше да е ОК. А ти какво ще направиш, ако се окаже обратното?

# 1 028
На немските деца се налага специално да им обясняват, че и полицаите може да не са прави - тоест явно там не цари тукашният нихилизъм, презрение към "милиционерите" (да, МарияХрис, и към страната, а "вманиачена" беше абсолютно неадекватно изказване) и презумпция, че те са кривите.

Магдена, мила, можеш да прочетеш мнението ми отпреди няколко дни, когато за първи път излезна информацията по случая. Бях възмутена и абсолютно притеснена, че има риск и моите деца един ден да се нахвърлят върху човечец със семейството си и да го пребият пред детето му до степен риск на живота.

Но се говореше за дрифтене, за превишаване на скорост, за невинна забележка. А то се оказа, мила, че всичко това е ЛЪЖА. Няма дрифтене, няма превишена скорост, няма невинна забележка. Има ходеща по пътното платно леля с детето си след полунощ, имаме младежи, каращи с абсолютно бавна и легална скорост и имаме първо съседът, който изскача пред колата (безпричинно и нелегално), посяга към прозореца и удря, и полицай, който гледа всичко това, а после се впуска КЪМ младежите, на мен не ми изглежда да се опитва да потуши конфликта, напротив.

Скрит текст:
И,да, вманиачена си сакън някой нещо да не каже срещу България и институции и то по теми, които са абсолютно проблематични и очевидни. Подобни лъжи са абсолютно непростими от страна на МВР! Има причина за българския нихилизъм.  То и в Германия има нихилизъм, поне в моето обкръжение, или поне силна критичност към властите. Не знам какво трябва да се обяснява на децата в Германия, ама на мъжа ми родителите му са съдия бивш и адвокат и винаги са му казвали в никакъв случай да не стига до съд по какъвто и да е повод и да не разчита на справедлив процес. Не защото има непременно корупция, а защото са ставали свидетели на какви ли не съдебни несправедливости и грешки. Просто такова е естеството на правото, не е черно-бяло.  Да не говорим, че баща му ми е обяснявал на мен лично как има страшно негативно мнение за психиатри, които насила държели хора в клиники, вътворени от близки, и измисляли симптоматики. Трябвало е да отсъжда по подобни дела.  Тоест, винаги има място за критика към властта и един интелигентен човек трябва да може да го отчете и приеме това. В случая, причината за случилото се не е нихилизъм към полицай и институции, а много тъпо поведение от страна на полицая, съседа, жена му, да и на младежите, но тяхното е реакционно, а не първопричинно.

В една предишна тема беше спорила с мен за българската наука и финансирането й. Ти, която нямаш общо със сферата, се беше възмутила, че съм писала за това как десетилетия наред тъпите ни правителства не финансират науката ни. Нещо, което съм го търпяла не само като възрастен, но и като дете. За всяко нещо скачаш, без да се интересуваш от обективност. Само и само да не е негативно.

# 1 029
Когато полицаят се легитимира и извън работно време е на служба

# 1 030
Когато полицаят се легитимира и извън работно време е на служба

КОГАТО Wink  Аз поне от записа не виждам да е имал време да го направи за секундите от провокацията до реакцията. А после и доста бързо всичко свършва.

# 1 031
В интервюто, което даде, спътникът на полицая казва, че с него започва боя и той тогава чува как Кожухаров вика "Спрете, аз съм полицай". Вероятно това имат предвид под легитимиране, едва ли носи в джоба си значка като по американските филми в очакване да я извади посред нощ докато е отпуска.

# 1 032
Той не "спукан от бой", ако е бил толкова зле, линейката щеше да го вземе още в момента на конфликта.
Прибрал се е сам, и по късно се е влошил ( поне такава информация се развява из нета).
И да, не се възпитават самосиндикално, резултата е виден.
Просто е трябвало да извикат полицаи които са на работа, не да раздават правосъдие.
Не оправдавам момчетата, но и възрастните са виновни.
Извинявам се, но звучи възмутително това, което пишете. Вие с рентгенови очи ли видяхте какво е било състоянието му, или с ЯМР? Едва ли не, че е леко набит, нищо му няма. При някои травми усложненията се появяват часове по-късно и могат да бъдат животозастрашаващи.
А за момчетата масово се твърди, че нямали късмет горките. Дано следващия път пребият най-обикновен човечец, че да нямат проблеми.
Аз мисля, че  цялата работа може да е от полза за тези ''деца'', да се осъзнаят малко, да се стреснат. Тези изглеждат като с възрастта им само да стават по-големи белите около тях. А и не е ок да се напада в гръб..

# 1 033
Да ви кажа само за Германия: всеки висш полицай има право да потърси сметка извън работното си време, стига да се легитимира. Няма право да носи пистолет, когато е извън работното си време. И в Германия полицаите и законите няма да ви цепят басма, както се казва. И ще лежиш и глоби ще плащаш. Но, в Германия просто така да правиш скандали и да се караш с някого… Дори ръката да му хванеш може да се тълкува като насилие. И да те съдят после. Някои умират да им шибнеш един, щото ще изкарат пари от това. За всяко нещо се вика полиция. Дори когато съседът ми одимява двора с барбекюто си. Затова и в Германия е задължително да имаш застраховки. И първата работа е да си направиш правна застраховка, за да не те разори адвокатът, без който тук не можеш. Все нещо ще се случи. Така че, това точно в Германия трудно ще се случи. Казвам го с уговорката, че зависи много и къде живеете. Говоря за нормален живот, не в гето с диваци. Така или иначе, полицията респектира дори с вида си и държането си.

# 1 034
Дечицата. Добри, невинни, само да не ги провокира някой. И тогава са невинни, де, какво като някой лежи в болница.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/21276389

Общи условия

Активация на акаунт